14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSeniorii - testați de medici, juniorii - de Cârțu

Seniorii – testați de medici, juniorii – de Cârțu

Ziua de ieri a fost la fel de plină pentru toți fotbaliștii CS Universitatea Craiova. Seniorii, conduși de medicul Ion Șerban și de antrenorul Emil Săndoi, au făcut coadă la Institutul Național de Medicină Sportivă din București pentru obținerea vizei medicale ce le permite să activeze în returul campionatului. Delegația alb-albastră a cuprins următorii jucători: portari – Straton, Brac, Bălgrădean; jucători de câmp – Achim, Izvoranu, Târnăcop, Băluţă, Ferfelea, Mateiu, Cârstea, Frăsinescu, Avrămia, Ivan, Dumitraş, Briceag, Vătăjelu, Curelea, Herghelegiu, Sin, Varga, Iuga, Manea, Acka, Madson și Bawab. Conform conducerii oltene, toți jucătorii sunt în parametrii optimi, astfel că nu le rămâne decât să înfrunte rigorile staff-ului tehnic în luna de cantonament ce urmează.
„Ne așteaptă o perioadă foarte grea de pregătire, o să mergem în cantonament și avem mult de alergat. Trebuie să muncim serios ca să ne menținem acolo și, de ce nu, să urcăm și mai sus în clasament“, a spus Dacian Varga, pentru Dolce Sport.
Referitor la cele două cantonamente din Antalya, oficiali CSU Craiova au făcut ieri publice locațiile care vor găzdui delegația alb-albastră. În primul stagiu (12-26 ianuarie), gruparea din Bănie va fi cazată la Hotel Limra, din localitatea Kirish, iar în cel de-al doilea (29 ianuarie – 12 februarie), elevii lui Emil Săndoi și Sorin Cârțu vor fi cantonaţi la Kaya Palazzo, din Belek.

„Pepiniera“, luată la puricat

În timp ce seniorii au fost testați de medicii bucureșteni, unii juniori ai CS Universitatea Craiova au fost chemați din vacanță pentru o miuță de către Sorin Cârțu și staff-ul său, compus din „secunzii“ Adrian Popescu și Silviu Lung, metodistul Ionuț Moșteanu și preparatorul fizic Cornel Blejan, scopul acțiunii fiind de a verifica nivelul copiilor.
„Juniorii încep pregătirea oficial pe 12 ianuarie, dar astăzi (ieri – n.r.) au fost chemați o parte dintre jucătorii de la echipa a doua și de la republicanii A și B pentru că Sorin Cârțu și cei din staff-ul său au dorit să vadă nivelul copiilor. Această acțiune face foarte bine, pentru că juniorii noștri simt că toată lumea este atentă la modul în care cresc și vor să se remarce, sunt mai motivați. Copiii s-au mișcat bine și cu siguranță că vor mai fi văzuți și cu alte ocazii de antrenorii echipei mari. Vă asigurăm că suntem cu toții preocupați de acești tineri talentați, pentru că ei reprezintă viitorul Craiovei“, a declarat managerul centrului de copii și juniori al CS Universitatea, Silviu Bogdan, pentru GdS.
În afara staff-ului tehnic al echipei mari și Silviu Bogdan, la acțiunea desfășurată la Complexul Sportiv „Popeci“ au mai fost prezenți Nicolae Zamfir – directorul tehnic al centrului de copii și juniori, Marian Bâcu – antrenorul echipei a doua și Daniel Mogoșanu – tehnicianul „republicanilor“ A.
În ceea ce privește lotul „convocat“, acesta i-a cuprins pe următorii: portari: Alin Nica, Laurențiu Popescu; jucători de câmp: Dan Buzărnescu, Cristi Nicolae, Robert Gârbiță, Cristi Dicu, Samuel Luică, Ștefan Vlădoiu, Ștefan Stancu, Vlad Georgescu, Mihai Ghincea, Dragoș Cârstoiu, Vlad Marcu, Alex Armășelu, Dan Căpățână, Alex Cojocaru, Cristi Matei (venit în probe de la LPS Slatina) și Eduard Dina (venit în probe de la CS Podari).

Cojocaru și Jurj, solicitați de Vintilă

Rămânând în aria fotbalului juvenil, menționăm faptul că doi dintre juniorii CSU, Alexandru Cojocaru și Sergiu Jurj, s-au numărat printre cei 44 de jucători solicitați de antrenorul Under 17, Bogdan Argeș Vintilă, pentru câteva acțiuni de selecție din care se va stabili lotul României ce va participa la Turneul de Elită din luna martie, găzduit de Anglia. Programul micilor tricolori este următorul: în perioada 14-24 ianuarie se va desfăşura un stagiu de pregătire la Târlungeni (26 jucători); între 31 ianuarie şi 10 februarie reprezentativa României U17 se va pregăti în Antalya (26 jucători), apoi vor fi selecţionaţi 20 de juniori pentru stagii de pregătire la Mogoşoaia şi în Scoţia, în perioada 18-27 februarie. Ultima acţiune dinaintea Turneului de Elită se va desfăşura în Olanda, în intervalul 9-19 martie. Competiția din Anglia va demara pe 27 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS