11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeciuri pe alese în sălile din Bănie

Meciuri pe alese în sălile din Bănie

Andreea Ianaşi (la minge) şi colegele sale sunt pregătite pentru o nouă victorie
Andreea Ianaşi (la minge) şi colegele sale sunt pregătite pentru o nouă victorie

Iubitorii sportului din Craiova sunt așteptați sâmbătă să-și susțină echipele favorite de la SCM-U și CS Universitatea Craiova. În Sala Polivalentă vor avea loc două partide, ambele de handbal, iar în Sala „Ion Constantinescu“ vor juca baschetbalistele și voleibalistele.
În primul meci din Polivalentă, de la ora 13.45, handbaliștii de la CS Universitatea Craiova vor primi vizita echipei HC Sibiu, într-un joc din cadrul etapei a șaptea din Divizia A, seria B. Andrei Păuna și colegii săi stau foarte bine în clasament, ocupând locul trei (15 puncte), iar pe teren propriu, fie că meciurile s-au disputat în Polivalentă sau în sala mică, nimeni nu i-a învins. De altfel, handbaliștii de la clubul condus de Pavel Badea au un singur eșec în șase etape, înregistrat în etapa a doua, la Satu Mare. Cum alb-albaștrii au jucat sâmbătă, apoi miercuri, etapă intermediară la Alba Iulia, antrenorul Costin Dumitrescu speră că handbaliștii nu vor resimți oboseala și vor face un meci bun în compania unei formații bune, HC Sibiu având, ca și oltenii, o singură înfrângere.
De la ora 16.00, pe teren vor intra handbalistele de la SCM Craiova, care vor avea un adversar accesibil, lanterna roșie a Ligii Naționale, SC Mureșul Târgu Mureș, în cadrul etapei a noua. Spectatorii sunt invitați să le însoțească pe Aneta Pârvuț și colegele sale spre a opta victorie din acest sezon, care le-ar menține pe locul doi în clasament. Ardelencele nu au acumulat nici un punct în acest campionat și tocmai de aceea conducerea clubului a schimbat antrenorul.
Nou-venitul Gheorghe Covaciu, antrenor cu experiență, speră să redreseze echipa. „Ştiu că este o sarcină grea, dar tocmai aici este provocarea şi am venit cu încrederea că împreună cu fetele vom putea să facem o treabă bună. Sunt multe înfrângeri, dar sper că fetele au trecut peste aceste momente dificile, obişnuite la un debut. Vin câteva meciuri în care mai putem îndrepta câte ceva, ne vom bate la fiecare joc de acum încolo, să facem cât mai multe puncte“, a spus Covaciu pentru publicația locală „Zi de zi“.
De aceea, Aurelian Roșca este precaut și a spus că, dacă vor face un joc bun, elevele sale nu vor putea fi învinse de nici o echipă, dar, dacă vor prinde o zi slabă, nu va conta faptul că adversarul nu are nici nu punct în clasament. La precedentul cuplaj de handbal, ambele echipe craiovene au ieșit victorioase și așa speră să se întâmple și acum. Intrarea la cele două meciuri va fi de cinci lei.

Voleibalistele înfruntă Dinamo

În sala „Ion Constantinescu“ din strada Brestei vor juca două echipe de la SCM-U Craiova aflate în „suferință“. De la ora 13.00, baschetbalistele vor întâlni CS Phoenix Galați, într-un joc din cadrul etapei a cincea din Liga Națională. Tinerele jucătoare craiovene nu au cunoscut gustul victoriei în acest sezon, având două înfrângeri în Cupa României și patru în campionat. Elevele lui Paul Nicolae și Daniel Vasile s-au instalat pe ultimul loc în clasament, dar nu sunt singurele care nu au bătut pe nimeni, și echipa din Cluj fiind în aceeași situație.
Tot în sala mică, de la ora 18.00, va fi meciul de volei feminin dintre SCM-U Craiova și Dinamo București, din etapa a doua din Divizia A1. Este prima apariție a voleibalistelor din Bănie în fața propriilor suporteri. În primele trei partide oficiale, craiovencele au întâlnit aceeași echipă, Penicilina Iași. Toate meciurile s-au disputat pe terenul formației moldovene care s-a impus de fiecare dată. Primele două partide s-au disputat în Cupa României, iar a treia a contat pentru runda inaugurală din Divizia A1. Meciul s-a desfășurat miercuri, când gazdele s-au impus cu 3-2 la seturi, după ce Craiova a condus cu 2-1. Despre partida cu Dinamo, altădată un derbi, antrenorul Alex Cosma a spus: „Dinamo este o echipă cu pretenții, care în fiecare an trage la titlu. Noi nu ne dăm la o parte, vom aborda meciul la victorie. La Iași au fost unele greșeli de arbitraj, într-un moment-cheie, care și-au pus amprenta asupra jocului nostru. Per ansambu, pot cataloga jocul de la Iași ca unul bun, mai ales că am reușit să luăm și un punct. Echipa este în creștere. Avem o problemă de lot, Alina Iordache, care va fi operată de menisc“. Intrarea la meciurile din Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ va fi liberă.

Echipele de volei și baschet masculin au meci în deplasare

Celelalte două echipe de la SCM-U Craiova vor evolua în deplasare, tot sâmbătă. Voleibaliștii vor întâlni Steaua București, de la ora 17.00, în etapa a doua din campionat. Jucătorii lui Dănuț Pascu, care au debutat cu dreptul în acest sezon, sunt favoriți și în disputa de sâmbătă.
Baschetbaliștii de la SCM-U vor disputa al treilea meci consecutiv în deplasare, de la ora 18.00, adversară fiindu-le echipa Gaz Metan Mediaș. Echipa lui Andelko Mandic este pe val, cu două victorii care i-au dus pe locul doi în clasament, iar partida de la Mediaș se anunță la fel de interesantă ca și cele de la Târgu Jiu și Târgu Mureș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS