20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGimnastică - Larisa Iordache: Îmi doream aurul mondial, știu că puteam mai mult

Gimnastică – Larisa Iordache: Îmi doream aurul mondial, știu că puteam mai mult

Larisa Iordache și-a dorit aurul la CM de la Nanning
Larisa Iordache și-a dorit aurul la CM de la Nanning

Gimnasta Larisa Iordache, vicecampioană mondială la individual compus și la sol, a declarat, la sosirea pe aeroportul Otopeni, că regretă faptul că nu a câștigat o medalie de aur la Mondialele de la Nanning, de unde delegația României a revenit astăzi în țară, informează Agerpres. Larisa Iordache a participat în China la cel de-al doilea ei Mondial și a ridicat la trei bilanțul medaliilor din palmares: două de argint la individual compus și sol la Nanning și un bronz la sol, în urmă cu un an la Anvers.

„Sunt mulțumită, sunt fericită, dar îmi doream mai mult de la mine și știu că puteam mai mult. Și bineînțeles îmi doream aurul mondial. Toate medaliile sunt prețioase pentru mine, însă mi-o doream foarte tare pe cea de la individual compus. Îmi pare rău că nu a fost aur, pentru că m-ar fi bucurat și mai tare”, a declarat multipla campioană europeană la sosirea în țară.
Larisa a avut o ratare la bârnă, unul dintre aparatele ei preferate, care a costat-o o nouă medalie, și speră să depășească rapid acel moment: „A fost un moment de neatenție și asta m-a costat medalia. Am fost foarte dezamăgită și sunt un pic dezamăgită și acum, dar sper ca pe parcurs să fiu mai atentă”.
România a ocupat locul 4 în finala feminină pe echipe, fiind la un pas de bronzul care a intrat în posesia Rusiei. Larisa Iordache a apreciat că rezultatul pe echipe este bun și promițător: „Este un bonus pentru noi, pentru că am pornit cu o echipă nouă. Fetele au dat tot ce au putut din ele, le-am văzut optimiste, s-au încurajat și mă bucur foarte tare pentru lucrul acesta. Mă bucur că am făcut parte din această echipă, pentru că a foarte frumos să fiu cea cu mai multă experiență dintre ele, însă o așteptăm și pe Didi (Diana Bulimar – n.r.), pentru că ea este un motor al echipei. Noi sperăm să revină cât mai repede posibil”.
Din echipa României au mai făcut parte Andreea Munteanu, Anamaria Ocolișan, Alina Ștefania Stănilă, Paula Cristina Tudorache și rezerva Silvia Zarzu.
Iordache a devenit în mod natural liderul echipei feminine și încearcă să fie un model, așa cum au fost pentru ea campioanele olimpice Sandra Izbașa și Cătălina Ponor, alături de care a concurat la Europenele și JO din 2012.
„Am avut de învățat de la Sandra și de la Cătălina. Mă bucur că acum sunt eu ce au fost ele pentru mine, pentru fete. Acest campionat mondial a fost încă o experiență în plus, din care am de învățat și sper ca pe parcurs să pun în aplicare ce am învățat. Ăsta e felul nostru de a fi, trebuie să ai încredere în tine și să lupți în orice situație”, a conchis Larisa Iordache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS