22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMari sportivi, la „Craiova Running Day“

Mari sportivi, la „Craiova Running Day“

Craiovenii sunt aşteptaţi, cu mic cu mare, la alergare
Craiovenii sunt aşteptaţi, cu mic cu mare, la alergare

Iubitorii de mișcare din Bănie sunt invitați să alerge prin oraș, în cursa competitivă (10 kilometri) sau cursa populară (2 kilometri). Organizatorii au și premii atractive, care pot fi câștigate chiar și de ultimul clasat în cursa populară, deoarece va fi tragere la sorți. Fiecare participant va primi o medalie.

În urmă cu mai bine de un an, mai mulți craioveni pasionați de mișcare s-au constituit într-un grup, spunându-și Craiova Running Club. De atunci, au participat la numeroase concursuri în țară, pe unde au avut ocazia, fie că a fost vorba de alergare montană, prin păduri sau prin podgorie.

Ana Maria Brânză
Ana Maria Brânză

Le-a plăcut ce au văzut, de peste tot au adunat informații, iar următorul pas firesc era să organizeze chiar ei o competiție. Visul s-a împlinit, iar sâmbătă va avea loc prima ediție a „Craiova Running Day“, în centrul orașului. Evenimentul se adresează tuturor locuitorilor amatori de mișcare și are ca ambasadori mai mulți sportivi de marcă: Marius Ionescu (cel mai bun maratonist român al momentului), Nuța Olaru (maratonistă, multiplă medaliată la concursuri internaționale, câștigătoare a maratonului de la Las Vegas), Alina Nițuleasa (atletă, multiplă medaliată), Marius Bușcă (atlet, multiplu medaliat), Radu Milea (unul dintre cei mai buni ultramaratoniști, orientariști și alergători montani din România), Ana Maria Brânză (spadasină, multiplă campioană națională, europeană și mondială, vicecampioană olimpică), Yolanda Ruiz Pino (atlet amator, profesor de limba spaniolă la Colegiul „Carol I“, câștigătoare a semimaratonului de la Brașov la categoria de vârstă 23 – 39 de ani, câștigătoare a concursului de alergare montană Skirunning ​​Retezat Trail Race la categoria ei de vârstă.
Craiovenii sunt invitați să participe la două curse:  competitivă, de 10 kilometri, unde vor participa atât sportivi profesioniști, cât și amatori, cu vârsta peste 16 ani, și cursa populară (2 kilometri), la care sunt așteptați să participe copii împreună cu părinții, elevi, studenți sau orice persoană dornică de mișcare.

Marius Ionescu, alergătorul emblematic al Craiovei, vă invită la mişcare în centrul oraşului
Marius Ionescu, alergătorul emblematic al Craiovei, vă invită la mişcare în centrul oraşului

După șase weekenduri consecutive cu concursuri, Marius Ionescu a mărturisit că „niciunde nu este ca acasă“ și nu va resimți oboseala. „De mult așteptam o astfel de competiție. Mă bucur că și în orașul meu natal crește numărul de alergători amatori. La anul, voi încerca să invit prieteni de-ai mei din atletism, chiar și din străinătate, să devină un concurs internațional. Bine, și acum poate fi considerat internațional, deoarece Yolanda Ruiz Pino este din Spania. Pentru primul loc va fi o luptă locală, cu colegul meu de club Marius Bușcă, dar este mai puțin important cine câștigă. Va fi și pentru mine o premieră să alerg prin oraș“, a spus cel poreclit „Piciul“.

Cum vă puteți înscrie?

Persoanele care doresc să se înscrie o pot face la fața locului, în Piața „Mihai Viteazul“, începând cu ora 9.00. Numărul participanților va fi limitat la 250 pentru cursa populară și 150 pentru cursa competitivă. Taxa de participare este de 30 de lei pentru cursa competitivă și 10 lei pentru cursa populară. Copiii cu vârsta mai mică de 10 ani nu vor plăti taxa, va plăti doar însoțitorul. Fiecare participant va primi un număr de concurs și o medalie de finisher, după ce va trece linia de sosire.  „Vom încerca să facem din acest eveniment unul cât mai reușit, care să deschidă apetitul craiovenilor, și nu numai, pentru astfel de curse și care, în viitor, să atragă cât mai mulți alergători din țară spre orașul nostru“, a menționat unul dintre organizatorii „Craiova Running Day“.

Traseele

Startul se va da la ora 10.00 pentru cursa competitivă, timpul limită fiind de două ore. Traseul este următorul: start din Piața „Mihai Viteazul“ – Colegiul „Carol I“ – Biserica „Madona Dudu“ – giratoriu Ciupercă – bulevardul 1 Mai – intrare secundară Parcul „Nicolae Romanescu“- bulevardul 1 Mai – Ciupercă – stadionul „Tineretului“ – Colegiul „Frații Buzești“ – Mitropolia „Sfântul Dumitru“ – zona centrală – teatrul „Marin Sorescu“ – Universitate – Piața „Mihai Viteazul“ (finiș).
La ora 12.00 va începe cursa populară și va avea un timp limită de 45 de minute, adică până la ora 12.45. Traseul cursei populare (2 km): start pe strada A. I. Cuza – Liceul „Carol I“ – întoarcere – Universitatate – întoarcere – Piața „Mihai Viteazul“ (finiș).
Festivitatea de premiere va fi după sosirea ultimului participant din cursa populară. Se vor acorda premii în bani, produse și vouchere.
La cursa populară, premiile se vor da prin tragere la sorți pentru că se încurajează participarea, nu neapărat performanțele sportive.
Partenerii oficiali ai evenimentului sunt Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj și Primăria Municipiului Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS