7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNicolae Zamfir: „Mergem pe direcția dorită“

Nicolae Zamfir: „Mergem pe direcția dorită“

„Ţâcă“ Zamfir îşi doreşte ca juniorii pe care îi pregăteşte acum să ofere liniştea echipei CS Universitatea în viitor
„Ţâcă“ Zamfir îşi doreşte ca juniorii pe care îi pregăteşte acum să ofere liniştea echipei CS Universitatea în viitor

CS Universitatea Craiova nu se află în ascensiune doar la echipa de seniori, cu un parcurs excelent în ultima vreme se laudă și „satelitul“, trupa coordonată de profesorul Nicolae Zamfir și antrenorul Marian Bâcu instalându-se de câteva etape în fruntea clasamentului Ligii a IV-a, obținând victorii la scor. Directorul tehnic al centrului de copii și juniori, „Țâcă“ Zamfir, a vorbit pentru GdS despre progresul din ultima perioadă, subliniind faptul că în curând la echipa mare vor face saltul mulți dintre tinerii din propria curte.
„E mulțumitor locul din clasament, având în vedere că folosim în majoritate juniori de 17 ani și pe unii care chiar nu au împlinit această vârstă. Sigur că au venit și jucători de la echipa mare care nu au prins lotul, iar aceștia dau încredere copiilor și le împărtășesc din experiența lor. Ăsta este și scopul clubului, de a crea la echipa a doua un grup care să producă o simbioză între grupele de juniori și echipa de seniori. Deja rezultatele muncii noastre colective s-au văzut și sperăm ca mulți dintre jucătorii noștri în viitorul apropiat să întărească grupul de la echipa de seniori. Noi, craiovenii, eram obișnuiți în trecut să luăm fotbaliști de la echipa a doua și trebuie să oprim obiceiul instalat în ultimul timp de a cumpăra jucători din altă parte. Ne creștem valorile și vrem să le punem în evidență. Cârstea, Iuga, Marcu sunt jucători care au fost chemați la antrenamentele echipei mari și sperăm ca în viitorul apropiat să participe și la jocurile oficiale, nu numai la cele amicale. Noi, cei de la echipa a doua, și antrenorii de la centrul de copii și juniori am lucrat în spiritul alb-albastru, vizând marea performanță, pentru că ni s-a promis că în doi ani vom avea un stadion frumos și atunci publicul craiovean trebuie să guste un spectacol de calitate, ori acesta trebuie să fie dat de acești jucători. Încercăm să le imprimăm copiilor un spirit de luptă, de sacrificiu, să înțeleagă că fiecare joc trebuie dus până la 90 de minute, apoi lăsăm brațele jos și vedem care este rezultatul muncii noastre“, a declarat „Țâcă“ Zamfir.

Cu gândul la promovare

Întrebat cum i se pare fotbalul județean, Nicolae Zamfir a punctat că Liga a IV-a Dolj este un campionat puternic și că obiectivul este promovarea în Liga a III-a, unde tinerii de la CS Universitatea Craiova vor da peste provocări mult mai mari și astfel vor crește valoric. „Am o mare experiență, iar Liga a IV-a Dolj este puternică. Spun asta cunoscând valoarea celorlalte campionate din alte județe. Noi avem multe centre de copii și juniori, care produc elemente valoroase și sunt și foarte mulți jucători care nu au făcut fotbal de înaltă performanță, dar care practică un fotbal bun. Chiar dacă sunt mai puține echipe anul acesta, spun că Liga a IV-a Dolj este puternică“, a punctat antrenorul emerit. „Noi vrem în Liga a III-a. Acesta este obiectivul trasat de Consiliul de Administrație, pentru că în primul rând sunt jucători de la echipa de seniori care au nevoie de meciuri oficiale la un nivel superior Ligii a IV-a și, pe lângă aceștia, putem forța și copiii talentați. Sunt multe echipe puternice din Liga I care au echipele satelit în Liga a III-a, pentru că este alt nivel, sunt terenuri mai bune, arbitrajul este mai sever și copiii noștri vor înflori mai repede pe lângă jucătorii cu mare experiență care vor coborî la echipa a doua. Mergem pe direcția dorită“, a explicat Nicolae Zamfir.

„Putem să jucăm la alt nivel“

Întrebat despre parcursul echipei mari a CS Universitatea Craiova, Nicolae Zamfir a afirmat că se bucură de rezultatele din ultimul timp și că trupa lui Săndoi și Cârțu a demonstrat că poate juca „la alt nivel“, punctând că acum are și acel lider de grup. „În campionat, valoarea echipei și spiritul ei, întărit de doi foști componenți de marcă ai Universității Craiova, Sorin Cârțu și Emil Săndoi, au început să se vadă. Echipa capătă consistență, începe să apară ca un grup de luptători, iar băieții care sunt din altă parte, neobișnuiți cu atmosfera oltenească, o să înțeleagă faptul că, dacă joacă bine, publicul va reveni în stadion. Deja au fost semnale, au fost 6.000, 10.000, 12.000 de spectatori, iar acum, după meciul cu Dinamo și celelalte rezultate pozitive, sperăm să se umple tribunele stadionului «Ion Oblemenco». Punctele contează, numai că marele câștig al acestei echipe din ultimul timp este încrederea că avem valoare și că putem să jucăm la alt nivel. Era firesc să fie acele rezultate la început, pentru că noi, venind din Liga a II-a, unde este o altfel de competiție, aveam nevoie de timp de acomodare. Jucătorii care au pus umărul la promovare au venit la un «hotel» de cinci stele și e altă lume, iar unii se obișnuiesc mai repede, alții nu. Apar și fotbaliști care pot să conducă din teren colectiv, cum e cazul lui Brandan, care este argentinian și se știe că acești jucători sunt luptători deosebiți. El, chiar dacă nu este la o formă fizică extraordinară, din punct de vedere al capacității mentale este sută la sută apt, este un lider și deja se cunoaște acest lucru“, a încheiat profesorul Zamfir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS