8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu plecat cu centurile de la Rovinari

Au plecat cu centurile de la Rovinari

Pugiliștii antrenați de Ion Dragomir și Dora Mustățea au obținut noi performanțe
Pugiliștii antrenați de Ion Dragomir și Dora Mustățea au obținut noi performanțe

Cinci pugiliști de la CFR Marfă IRLU – CSM Craiova au participat recent la ediția a cincea a turneului memorial „Titu Folcuți“ de la Rovinari și au revenit acasă cu patru medalii de aur și una de argint. Bogdan Dumitru (sportiv pregătit și de maestrul Vasile Fântână), Alexandru Badea, Eduard Tudoran și Ionuț Popescu au obținut locul întâi, iar Andrei Voiculescu s-a clasat pe locul doi. Organizarea a fost impecabilă, gazdele oferind premii în bani, dar și centuri pentru câștigători.
„Sportivii au primit și centuri, și premii în bani. Banii sunt mai puțin importanți, pentru că se cheltuiesc repede, dar centurile le rămân băieților și le vor arăta peste ani copiilor lor sau îi vor ambiționa să câștige și altele“, a declarat ieri antrenorul Ion Dragomir, care împreună cu Dora Mustățea se ocupă de pregătirea sportivilor mai sus enumerați.
Ionuț Popescu, medaliat cu bronz la seniori în acest an, l-a învins pe Valentin Bălănescu, vicecampion național. „Am avut un meci greu. După o primă repriză mai slabă, mi-am revenit și am învins. Am demonstrat că la Naționale am pierdut pe greșeala mea, acum am câștigat. Sper ca la anul să ies campion“, a spus pugilistul care se antrenează pentru o selecție la lotul național. Următoarea competiție la care vor participa elevii lui Dragomir va fi Cupa României (juniori), programată în perioada 20 – 26 octombrie, chiar în Bănie, în organizarea clubului CSM Craiova. Până atunci, pugiliștii se pregătesc în Sala Polivalentă, condițiile meteo nepermițându-le să mai meargă și pe stadion. „Este un lucru extraordinar că ne desfășurăm activitatea în Polivalentă. Noi le mulțumim oamenilor de acolo prin rezultatele noastre“, a încheiat Dragomir.
Alți doi boxeri de la CSM Craiova, din grupa antrenorului Constantin Buzduceanu, au urcat pe podium la „Mănușa Litoralului“, competiție tradițională găzduită de Constanța, după mai mulți ani de pauză. Marius Păpușoiu a obținut medalia de argint la categoria 64 de kilograme, în timp ce Darius Stănică (60 de kilograme) a luat medalia de bronz, după ce a fost învins în semifinale de vicecampionul mondial la tineret Arsen Mustafa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS