16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFormula 1 - FIA a deschis o anchetă după accidentul francezului Jules Bianchi

Formula 1 – FIA a deschis o anchetă după accidentul francezului Jules Bianchi

Jules Bianchi se află internat într-un spital, iar medicii au spus că starea lui este critică, dar stabilă
Jules Bianchi se află internat într-un spital, iar medicii au spus că starea lui este critică, dar stabilă

Federația Internațională de Automobilism (FIA) a anunțat deschiderea unei anchete urgente după teribilul accident suferit de pilotul francez Jules Bianchi (Marussia) pe circuitul de la Suzuka, în timpul Marelui Premiu al Japoniei la Formula 1, desfășurat duminică, informează Agerpres. Președintele FIA, Jean Todt, i-a solicitat directorului cursei nipone, Charlie Whiting, să adune toate elementele necesare pentru redactarea unui raport asupra circumstanțelor exacte ale accidentului. Acest raport este așteptat în următoarele zile, până la startul Marelui Premiu al Rusiei, care va avea loc la Soci în acest weekend.
Singurele imagini ale accidentului lui Bianchi au fost realizate de un amator și difuzate luni după-amiază. Formula One Management, organizația care girează Campionatul Mondial de Formula 1 a încercat să le suprime, însă imaginile au continuat să circule pe internet, permițându-le celor interesați să vadă drapelul verde agitat cu câteva secunde înaintea impactului pilotului francez cu un utilaj aflat pe pistă.
Transportat la spital în stare de inconștiență, Jules Bianchi se află în continuare în stare gravă, în timp ce întrebările privind modul în care a fost gestionată cursa de la Suzuka se acumulează, iar FIA încearcă acum să facă lumină în acest caz și să ofere un răspuns.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS