17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBureau a adus victoria în ultima secundă

Bureau a adus victoria în ultima secundă

Travis Bureau (la minge) a fost omul meciului de la Târgu Jiu (foto: arhivă)
Travis Bureau (la minge) a fost omul meciului de la Târgu Jiu (foto: arhivă)

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au debutat cu victorie în noul sezon din Liga Naţională. Craiovenii au învins aseară, în deplasare, cealaltă formaţie olteană, Energia Rovinari, scor 73-72 (15-25, 20-18, 18-15, 20-14), printr-un coş de trei puncte înscris în ultima secundă de americanul Travis Bureau. Gorjenii au condus aproape tot meciul şi au pierdut victoria printre degete. Pentru Energia au evoluat: Watson (11puncte), Troupe (10), Darby (14), Kremen (13), Milosevic (12), Tudosă (2), Vlaicu (2), Minea, Karpelesz (6), Turner (2). La SCM-U au jucat: Petrişor, Bureau (8), Bozovic (11), Santa (6), Krstanovic (21), D. Andrei (10), Otovic (17).

Antonis Constantinides, antrenor Energia: „În primul rând aş vrea să-i felicităm atât pe jucătorii, cât şi antrenorii Craiovei pentru că nici o secundă nu s-au oprit din a juca. Este mai bine să pierzi la 30 de puncte, decât aşa cum am pierdut noi. Baschetul este un joc care se joacă şi cu capul. Dacă ai acţiuni negândite se poate întâmpla ceea ce s-a întâmplat azi. În momentul în care ai 10 puncte avans şi ai patru acţiuni pe care vrei să le termini în 5 secunde, atunci dai posibilitate echipei adverse să aibă mai multe acţiuni ofensive decât tine. Când ai trei puncte avans cu 18 secunde înainte de final şi faci un fault care nu îşi are rostul, la fel, îţi aduci adversarul în joc. Si dacă după ultimul time-out, în cel mai rău mod posibil trebuia să facem un fault şi în situaţia cea mai neagră să intrăm în prelungiri, dar Bureau a reuşit să înscrie o aruncare, singura lui aruncare, care a fost crucială. Sunt dezamăgit. Nu pentru că am pierdut, ci pentru că nu meritam să pierdem. Dar noi am făcut în aşa fel încât adversarii noştri să creadă în şansa lor şi să lupte pentru victorie. Fără a avea o scuză în ceea ce priveşte înfrângerea, defensiv suntem agresivi cu ceilaţi jucători dar nu se poate ca orice echipă care vine aici să arunce 32 de lovituri libere, iar noi am aruncat doar 19 pe teren propriu. A fost şi unul din motivele pentru care meciul a ajuns aici. Un alt motiv care ne-a creat mari probleme este că echipa din Craiova a reuşit în momente cruciale nişte recuperări ofensive. Noi am pierdut acest meci, nu Craiova l-a câştigat. Am fost peste echipa adversă din punct de vedere al jocului”.

Andelko Mandic, antrenor SCM-U Craiova: „Aş vrea să felicit ambele echipe pentru meciul de astăzi. A fost un meci bun, dar cu o lipsă de concentrare din partea ambelor echipe în unele momente ale jocului. Dacă era o echipă care trebuia să câştige astăzi şi o echipă mai bună, acea a fost Energia. Dar noi am avut mai mult noroc şi am câştigat printr-o aruncare norocoasă. Energia a fost mai bună 37 de minute, dar a făcut nişte greşeli în ultimele trei minute. Poate suna ca un clişeu dar meciul s-a întors în trei minute, deşi Energia a condus şi la 18 puncte. Cred că au început să sărbătorească puţin mai devreme decât era necesar. Este un lucru mare că am început campionatul în acest mod, cu o victorie, pentru că mi-au lipsit şi doi jucători titulari. În opinia mea, a câstiga la Târgu Jiu este un lucru mare”.

Etapa viitoare, atât Energia, cât şi Craiova vor juca în deplasare, cu BCM-U Piteşti, respectiv BC Mureş.

Baschetbalistele de la SCM-CSS, învinse din nou
Echipa feminină de baschet SCM-CSS Craiova a fost învinsă sâmbătă, pe teren propriu, de formaţia Rapid Bucureşti, cu scorul de 66-55 (23-12, 13-6, 13-23, 17-14), într-un joc contând pentru etapa a doua din Liga Naţională. Pentru echipa din Bănie, care este la al doilea eşec consecutiv în campionat, au evoluat următoarele jucătoare: Plăviţu, Borş (10 puncte), Pop (14), R. Matei (2), Niţă (2), Olteanu (5), Lungu, Pirnea şi Ninu (22).

Jucătoarele craiovene (în alb) au pierdut la 11 goluri diferență meciul cu Rapid
Jucătoarele craiovene (în alb) au pierdut la 11 goluri diferență meciul cu Rapid

“Ne aşteptam la mai mult de la acest meci. Am început, din nou, cu teamă și am intrat destul de târziu în joc. Ca și în celelalte trei partide oficiale (n.r. – două au fost în Cupa României) de până acum am evoluat bine în repriza a doua. Nu știu dacă este vorba doar de tinerețe și lipsă de experiență, dar vrem să vedem și atitudine în teren din partea jucătoarelor cu experiență, pentru a da încredere tinerelor din echipă”, a spus după meci antrenorul Paul Nicolae, cel care pregăteşte echipa SCM-CSS împreună cu Daniel Vasile.

În etapa următoare, oltencele vor juca în deplasare, cu Nova Vita Târgu Mureş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS