7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSpadasinii craioveni continuă să adune aur

Spadasinii craioveni continuă să adune aur

Spadasinii juniori de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ din Craiova au dovedit încă o dată că sunt cei mai valoroși din țară, aceștia reușind să oprească acasă, în urma Campionatului Național, patru medalii, dintre care trei titluri naționale și o medalie de argint.
Planșele din sala proprie, din incinta Liceului „Trișcu“, le-au fost familiare craiovenilor, care au obținut rezultatele scontate.
La individual, noii campioni naționali sunt Cezara Constantin și Ovidiu Pârvuleasa. Cezara a învins-o în finală pe dinamovista Amalia Tătăran, cu 15-12, iar Pârvuleasa a câștigat aurul național, la fel ca anul trecut. Acum, el l-a învins în lupta pentru supremație pe colegul său de club Mario Perşu, cu 15-14.
La echipe, băieții de la LPS „Petrache Trișcu“ (Cătălin Foamete, Mario Perșu, Ovidiu Pîrvuleasa, Cornel Ricuță) au obținut medaliile de aur după ce au depășit în finală pe CS UNEFS 1 București, cu scorul de 45-37. Medalia de bronz a revenit celor de la CSA Steaua.
Echipa feminină de spadă de la LPS Craiova (Cezara Constantin, Alexandra Deciu, Claudia Năboiu, Andreea Vîrban) a urcat pe treapta a doua a podiumului, fiind învinsă în ultimul act de Dinamo București (scor 45-43).
Mădălina Mincu, antrenoare care alături de Ionel Bărbosu, Radu Podeanu, Ștefan Puiu și Dan Podeanu (coordonator) se ocupă de pregătirea campionilor de la „Trișcu“, a vorbit despre competiția încheiată la sfârșitul săptămânii trecute: „Au fost rezultate deosebite, am luat trei titluri din patru posibile, dar la Craiova este o tradiție în a obține rezultate foarte bune, având în vedere că aici este și centru olimpic pentru juniori. Ne dorim ca și cei mai mici să le calce pe urme și să învingă cluburi precum Steaua, Dinamo sau Satu Mare”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS