14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAurelian Roșca - săptămâna și trofeul

Aurelian Roșca – săptămâna și trofeul

\n

Acum șapte zile, antrenorul Aurelian Roșca ridica deasupra capului trofeul Campionatului Mondial al junioarelor. Sâmbătă, tehnicianul craiovean a cucerit un nou trofeu, de această dată într-o competiție amicală. Handbalistele pe care le pregătește la SCM Craiova au câștigat sâmbătă Cupa Craiovei.

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a trecut cu bine peste primul test al verii – Cupa Craiovei, turneu amical găzduit de Sala Polivalentă. Craiovencele au obținut trei victorii din tot atâtea partide și au intrat în posesia trofeului.
Vineri, elevele cuplului de antrenori Aurelian Roșca-Gheorghe Sbora au învins CSM Cetate Deva, cu scorul de 27-24, apoi, sâmbătă dimineață, au trecut ușor de divizionara A SCM-U Pitești, cu scorul de 35-23. Câteva ore mai târziu, într-un derbi oltean, care se va repeta și în Liga Națională, craiovencele s-au impus în confruntarea cu HCM Vâlcea, cu scorul de 29-24, după un meci echilibrat.
Fără trei jucătoare de bază, Pașca, Apipie, Șelaru, plecate la loturile naționale, SCM Craiova a arătat că are potențial, iar handbalistele aduse de la campioana HCM Baia Mare aduc un plus echipei. Aneta Pîrvuț și Ana Maria Tănăsie au fost responsabile cu golurile, iar Chyntia Tomescu s-a luptat pentru fiecare minge în apărare. Dacă poarta și extremele par să reprezinte punctul forte al echipei, s-a văzut lipsa unor jucătoare experimentate la linia de 9 metri, cei doi antrenori fiind nevoiți să facă improvizații pe parcursul jocurilor.

Vor doi interi de calibru

Antrenorul principal Aurelian Roșca a tras primele concluzii la finalul turneului:
„Avem un lot inimos, le mulțumim fetelor care au ales să vină la Craiova. Echipa a luptat foarte mult, și-a dorit să câștige acest turneu mic. La plusuri, aș vorbi despre o economie de joc foarte bună și un ritm bun, pentru că am avut niște jucătoare de statură mai mică și am putut să manevrăm mingea mai rapid. În același timp, toată lumea a putut vedea că trebuie să ne întărim la linia de 9 metri și sper ca într-o săptămână să mai aducem doi interi de calibru“.
Aneta Pîrvuț, jucătoare care trage echipa după ea, a marcat 21 de goluri în cele trei partide și a fost declarată cea mai tehnică handbalistă de la Cupa Craiovei. Ea nu a jucat numai extremă, ci și la linia de 9 metri. A recunoscut că mai este mult de lucru, dar este încrezătoare că SCM poate deveni o echipă valoroasă: „Acesta este un trofeu muncit, mai ales meciul cu Vâlcea a fost foarte greu. Ne-a adus un moral bun. Mai avem foarte mult de muncă, dar viteza ne avantajează. Eu joc extremă, dar dacă e nevoie, mă voi adapta oriunde în teren. Ne-ar mai trebui două-trei jucătoare experimentate pentru că e un campionat foarte lung și ne dorim o clasare foarte bună“, a spus jucătoarea în vârstă de 25 de ani, născută în Severin.
Celelalte distincții individuale au fost obținute de Carmina Bădița (HCM Vâlcea) – golgheter, Diana Ciucă (SCM Craiova) – cea mai tânără jucătoare și Ionica Munteanu (SCM Craiova) – cel mai bun portar și cea mai bună jucătoare. „A trebuit să o suplinesc pe colega mea, Mirela, și de aceea am stat mult în teren. Am încercat să punem în practică ce am pregătit până acum și ne-a ieșit. Va fi un campionat destul de greu și echilibrat. Ne dorim să fim în prima parte a clasamentului, muncim și sperăm că la sfârșit vom fi acolo“, a spus Ionica după festivitatea de premiere. Diana Ciucă este portar, are doar 14 ani, și este legitimată la HCM Craiova. Pentru Cupa Craiovei, antrenorii de la SCM au apelat atât la ea, cât și la alte trei junioare legitimate la HCM și CSS Craiova: Codruța Manolache, Adriana Falcol, Raluca Stamin.
Celelalte jucătoare prezente în lotul SCM la Cupa Craiovei: Ionica Munteanu, Aneta Pârvuț, Ana Maria Tănăsie, Chyntia Tomescu, Anca Amariei, Andreea Ianași, Irina Lăzărin, Cătălina Cioarec, Cristina Florica, Mădălina Bonea și Alexandra Georgescu. Săptămâna aceasta, pe 15 și 16 august, SCM va participa la un turneu la Vâlcea, iar ultimul test înainte de debutul sezonului va fi pe 22-23 august la Brașov. Reamintim că Liga Națională va debuta pe 31 august.

Premiat cu diplomă de excelență și un tort special

Antrenorul Aurelian Roșca, campion mondial cu naționala de junioare a României, a avut sâmbătă parte de o surpriză frumoasă. Clubul SCM Craiova i-a oferit o plachetă pe care scria „Trofeu de excelență“ – pentru promovarea activității sportive și a imaginii orașului Craiova. Placheta i-a fost înmânată de directorul clubului, Victor Lazarciuc, ajutat de viceprimarul Băniei, Mihai Genoiu. „Mă bucur că la Craiova s-a făcut lucrul acesta, mă așteptam la asta și la Vâlcea. Acum sunt la Craiova și toată inima mea este aici“, a mărturisit emoționat Roșca. Antrenorul emerit a avut parte și de o surpriză dulce, un tort deosebit cu chipul său, o cupă din marțipan și mesajul „Relu să câștigi cât mai multe cupe mondiale“. Tortul a venit din partea unei mari susținătoare a echipei de handbal, Adriana Ungureanu, de altfel, membră în Consiliul de Administrație al clubului.
Vineri seară, Aurelian Roșca a dat lovitura de începere a meciului de fotbal dintre CS Universitatea Craiova și Viitorul, primind un tricou din partea clubului CSU.

Cupa Craiovei

Rezultatele turneului: vineri: Craiova – Deva 27-24, Vâlcea – Pitești 42-30; sâmbătă: Deva – Vâlcea 27-28, Craiova – Pitești 35-23, Pitești – Deva 21-50, Craiova – Vâlcea 29-24.
Clasament: 1. SCM Craiova – 9 puncte, 2. HCM Vâlcea – 6p, 3. CSM Cetate Deva – 3p, 4. SCM-U Pitești – 0p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS