7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBrandan vrea cât mai sus cu CSU

Brandan vrea cât mai sus cu CSU

Mijlocașul argentinian Pablo Brandan a avut momentul său de glorie ieri, când oficialii clubului CS Universitatea Craiova au organizat o conferință de presă special pentru a-l prezenta suporterilor din Bănie. „Este un transfer care din punctul meu de vedere ne ajută foarte mult. Brandan este un jucător care se potrivește echipei CS Universitatea Craiova. Este un fotbalist pe care eu mi l-am dorit foarte mult, nu o ascund. L-am vrut încă din iarnă, dar noi eram în Liga a II-a și nu-l puteam aduce pentru că semnase deja cu o echipă din Israel. Știți foarte bine că alături de el am trăit momente foarte plăcute, care mie mi-au rămas în suflet, la Unirea Urziceni, când împreună cu echipa pe care am avut-o acolo am reușit să luăm campionatul. Sperăm să avem aceleași rezultate bune și aici, la Craiova, și să mulțumim suporterii“, a spus directorul executiv al CSU, Felix Grigore, care nu exclude ca până în septembrie să mai apară vreun fotbalist nou: „Am făcut foarte multe transferuri, 15, știți foarte bine, iar în momentul ăsta aș spune că este ultimul, dar ținând cont că perioada de transferări este până la 9 septembrie, mai pot apărea și alți jucători. În acest moment, putem spune că avem un lot complet, avem dubluri pe posturi, de aceeași valoare, și ne putem bate fără probleme pentru obiectivul pe care ni l-am propus“.

Jucătorul, încântat de proiect

La rândul său, Pablo Brandan a explicat motivele pentru care a ales să vină la Craiova și să nu dea curs altor oferte din țară. „Aș vrea să spun că sunt fericit că am venit la Craiova. Mi-am dorit mult să mă întorc în România și a fost foarte important cine m-a dorit. Cu Felix, care este lângă mine acum, am petrecut trei ani foarte frumoși, și sper ca ușor, ușor să repetăm acele vremuri aici, la Craiova. A fost singura ofertă concretă și m-a atras acest proiect care este aici, la Craiova, pe care Felix mi l-a prezentat foarte frumos. Mereu m-a atras o echipă care are un proiect serios și are jucători tineri foarte buni. Și eu mă consider tânăr și sper să ajut cât mai mult“, a spus mijlocașul de 31 de ani, care din lotul celor de la CSU îl cunoștea până acum doar pe Ovidiu Dănănae.
Argentinianul a recunoscut că nu este pus la punct cu pregătirea fizică, dar a spus că ar juca vineri, contra Viitorului Constanța. „Pot să joc vineri, dar nu depinde de mine, ci de antrenor. Nu sunt 100% pregătit, dar vedem după câteva antrenamente cum mă prezint. Mijlocaș mi-aș dori să joc la CSU. Este adevărat că am evoluat și ca fundaș în trecut, dar voi juca pe orice post mi se cere“, a spus Brandan, fiind întrerupt de Felix Grigore: „Nu știu încă dacă va putea fi folosit vineri, pentru că nu știm dacă îi va ajunge cartea verde în timp util. Când va veni cartea verde, o să facem și legitimarea și atunci antrenorul va decide“.

Regretă declarația făcută după meciul cu Steaua

Pablo Brandan a fost pus la curent cu rivalitatea dintre Craiova și Steaua, dar a afirmat că nu va scanda împotriva campioanei dacă ultrașii craioveni i-o vor cere, regretând însă declarația făcută sâmbătă seară, după partida din Ghencea, când a spus că gruparea roș-albastră este în sufletul său. „Nu vreau să strig împotriva nimănui, nu numai la adresa Stelei. A fost prima zi după revenirea în România și eram puțin entuziasmat. În sufletul meu este familia mea. Am greșit când am vorbit, iar acum lupt pentru Craiova“, a spus mijlocașul, explicând că îi place publicul de pe „Ion Oblemenco“: „Am jucat aici și cu Unirea, și cu Steaua, și am văzut suporteri pasionați, cum sunt și în Argentina. Am auzit că a venit foarte multă lume la primul meci și așa trebuie să se întâmple și în continuare, și să obținem împreună rezultate bune“.

„Jerry este un antrenor de care suntem mulțumiți“

Întrebat despre informația apărută luni seară, potrivit căreia Jerry Gane va fi înlocuit cu Cristi Pustai, Felix Grigore a spus că totul este o fabulație și că antrenorul nu a primit nici un „target“ de puncte în aceste etape de început. „Nu am discutat nici o secundă cu finanțatorii despre schimbarea lui Jerry Gane. Am văzut și eu că o parte a presei a preluat acea informație și pot spune că nu e nimic real. Nu putem să judecăm antrenorul după numai două sau trei etape. O putem face după minimum un tur de campionat. În acest moment, Jerry Gane este antrenorul echipei noastre și va fi în continuare. Este un antrenor de care suntem mulțumiți și de la care așteptăm rezultate. Nu este nici un fel de presiune pentru meciul cu Viitorul Constanța, dar trebuie să câștigăm meciul de vineri. Din punctul meu de vedere suntem favoriți cerți, pentru că jucăm în fața propriilor suporteri, dar fotbalul este imprevizibil și se poate întâmpla orice. Campionatul este lung, se va juca până la anul în vară, și vă dau exemplul Timișoarei de anul trecut, când după cinci etape era pe locul doi, iar la final a retrogradat. Deci nu-ți garantează nimeni că după cinci meciuri vei lua campionatul și, la fel, dacă vei pierde primele cinci etape, că vei retrograda. Numai la sfârșitul campionatului se trage linie“, a punctat Felix Grigore, încheind prin a spune că el va fi cel care o va conduce pe CSU și de acum înainte: „Narcis Răducan este prietenul meu, poate să lucreze la orice club din România, dar în acest moment nu este nici o discuție în acest sens. Noi nu am vorbit niciodată public despre venirea unui președinte, dar probabil că în câteva zile o să primiți mai multe informații, ca să ne liniștim odată cu treaba asta. O să vă răspund cu altă întrebare: ce președinte au avut Oțelul Galați și Unirea Urziceni când au luat campionatul? Marius Stan nu a fost președinte, ci director general, același lucru fiind și în cazul Unirii, iar clubul nostru are în momentul ăsta un astfel de director“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS