14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU, obligată să câștige în Giulești

CSU, obligată să câștige în Giulești

CS Universitatea Craiova va debuta astăzi în noul an competițional, urmând să evolueze de la ora 18.00 (Look TV), pe stadionul „Giulești – Valentin Stănescu“, împotriva Rapidului, partida contând pentru turul preliminar al Cupei Ligii, o competiție „reînviată“ de FRF după câțiva ani de pauză. Altădată un derbi veritabil, duelul actual pare să fie la îndemâna grupării din Bănie, care are liniște, stabilitate financiară, un lot cu dubluri pe fiecare post, adică exact ce îi lipsește adversarei. În plus, dorința de reușită este mare, craiovenii afirmând cu tărie că vor să acceadă în optimile competiției și să lupte contra Stelei, în timp ce rapidiștii au fost cuminți, fiind preocupați mai mult să-și caute o finanțare, tratativele între actuala conducere și italianul Angelo Massone intrând în impas.

Jerry are cu ce, Rada are lot subțire

Deși CSU a promovat cu multe emoții din punct de vedere juridic, oficialii Craiovei nu au neglijat campania de transferuri pentru Liga I, astfel că Jerry Gane și-a putut stabili cu ușurință un lot de 18 jucători cu ajutorul căruia să abordeze confruntarea din Giulești. Mai mult, și-a permis să lase acasă șapte fotbaliști bine cotați. Cu Rapidul, antrenorul Craiovei va miza pe Bojan Brac, Cătălin Straton, Ovidiu Dănănae, Gabriel Velcovici, Cosmin Frăsinescu, Kay, Acka, Bogdan Vătăjelu, Madson, Alexandru Mateiu, Mihăiță Pleșan, Andrei Ivan, Viorel Ferfelea, Nicușor Bancu, Alexandru Neacşa, Alexandru Băluţă, Costin Curelea, Andrei Herghelegiu.
O notă de seriozitate o dă și faptul că delegația alb-albastră a efectuat deplasarea încă de ieri în Capitală și asta pentru ca Mihăiță Pleșan și compania să nu resimtă nici un fel de oboseală la ora jocului cu giuleștenii.
În timp ce Jerry Gane a beneficiat de toate condițiile pentru a debuta cu bine, Marian Rada se confruntă cu multe probleme, pe lângă cea financiară, clubul fiind în insolvență, este și cea de lot, până ieri la LPF fiind legitimați doar 16 jucători. „Avem doar 16 jucători plus doi juniori. Ei sunt pregătiți acum de directorul tehnic, Marian Rada. Până la meciul cu Steaua din prima etapă, sper să avem un nou antrenor. Pancu a semnat un contract, Emil Dică a refuzat, iar Daniel Niculae a jucat pentru noi doar returul din campionatul trecut“, a declarat președintele Rapidului, Nae Manea, într-o conferință de presă.

Sorin Cârțu: Ar trebui să bată ai noștri

Fostul atacant al Craiovei Maxima, Sorin Cârțu, a afirmat că mizează pe un succes al alb-albaștrilor în Giulești, dar consideră că acest derbi Rapid – Craiova este „decolorat“ atât prin prisma situațiilor în care se regăsesc cele două cluburi oponente, cât și al competiției, Cupa Ligii având un „iz“ de întrecere amicală. „Ce să zic de acest meci, n-ați văzut ce e pe la Rapid? Ar trebui să bată ai noștri, că au avut parte de toate condițiile, a fost stabilitate. Pare dezechilibrat acum acest derbi, dar eu știu, fotbalu-i fotbal, se poate întâmpla orice. Nici pe ai noștri nu-i știu, decât așa, din ce am citit în presă. Nu i-am văzut niciodată la lucru, pentru că au susținut amicale doar în Slovenia. Individual știu despre ce e vorba, dar nu știm cum se comportă împreună. În orice caz, etapa asta a Cupei Ligii este bună ca să se verifice. E bună și Cupa Ligii, este o competiție care dă bine la echipe, că le ține în tonus, îi forțează pe antrenori să gândească pregătirea într-un anumit fel. Plus că rulează niște fotbaliști care joacă mai puțin în meciurile din campionat. Este o competiție de acomodare. Întotdeauna, un meci care are o tentă cât de cât de joc oficial este mai bun decât unul de pregătire“, a spus Cârțu, pentru GdS.
„Sorinaccio“ consideră că ar fi bine ca trupa lui Jerry Gane să treacă de Rapid ca să întâlnească pe Steaua, considerând că echipa campioană ar fi un bun „sparring partner“ pentru marile lupte din campionat: „O victorie cu Rapidul ne-ar aduce Steaua acasă, ceea ce nu-i deloc un lucru rău. Și acel meci va fi pe aceleași coordonate. Nici nu cred eu că steliștii și-au propus să triumfe la această competiție și nici nu cred că îți oferă nu știu ce mari perspective o Cupă a Ligii, dacă o câștigi, așa că o folosești doar ca un mijloc de pregătire. Steaua ar fi un adversar și mai bun decât Rapidul. Te pregătești practic pentru ceea ce întâlnești în campionat și într-un astfel de joc vezi ce îți mai trebuie și unde mai ai de lucrat“.

Rică Răducanu: Craiova e favorită

Pe aceeași lungime de undă cu Sorin Cârțu a fost și fostul mare portar al Rapidului, Rică Răducanu. „Eu sper să fie un meci frumos și să câștige cine e mai bun. Spun asta pentru că în sufletul meu e Rapidul, dar simpatizez și cu Craiova, club de care am fost foarte aproape în 1976. Nu-mi place să o recunosc, dar CSU e favorită în Giulești, pentru că Rapidul se confruntă cu multe probleme. Eu trec zilnic pe la stadion și știu ce e acolo. Craiova are, în schimb, stabilitate financiară, a făcut un cantonament, a transferat mulți jucători buni, pe când la noi e multă incertitudine. Nu știu dacă în teren cele două echipe, care sunt nou promovate, vor etala un joc care să se ridice la nivelul derbiurilor de altădată, dar în tribune cu siguranță va fi spectacol. În ceea ce privește campionatul, nu cred că vor fi probleme la Craiova cu retrogradarea, pe când la Rapid, dacă lucrurile nu se așază repede, în sensul că trebuie aduși finanțatori, sponsori și, nu în ultimul rând, jucători, ar putea fi neplăceri“, a declarat Rică Răducanu, pentru GdS.

George Rădulescu
va arbitra

Comisia Centrală a Arbitrilor a stabilit brigăzile de arbitri care vor oficia confruntările din turul preliminar al Cupei Ligii. Astfel, disputa dintre Rapid și CSU îl va avea la centru pe George Rădulescu (București). Asistenții acestuia sunt Marius Nicoară (Băile Herculane) și Sebastian Stoianov (Constanţa), iar „rezervă“ Andrei Florin Chivulete (Bucureşti). Observator a fost desemnat Dan Victor Berbecaru (Vâlcea).
Cealaltă confruntare, ASA Târgu Mureș – CSMS Iași, care va avea loc de la ora 21.00, va fi arbitrată de o brigadă compusă din: Iulian Dima (Bucureşti) – Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti), Alexandru Cerei (Cluj); Horațiu Mircea Fesnic (Cluj). Observator: Patrițiu Abrudan (Cluj).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS