20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDebut de foc: SCM întâlnește campioana în prima rundă

Debut de foc: SCM întâlnește campioana în prima rundă

Echipa feminină de handbal SCM Craiova va debuta în noul sezon al Ligii Naționale cu un meci pe teren propriu în compania campioanei HCM Baia Mare, pe 30 august.
Ieri-dimineață a avut loc reunirea lotului craiovean, la prima întâlnire de la Sala Polivalentă cu antrenorii Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora venind 13 jucătoare. Acestea au fost: Ionica Munteanu, Roxana Han, Anca Amariei, Cătălina Cioaric, Cristina Florica, Ana Apipie, Andreea Ianași, Carmen Ilie, Ana Maria Lazăr, Maria Chelan, Aneta Pîrvuț, Cyntia Tomescu și Mădălina Bonea. Mirela Pașca și Mihaela Tivadar au fost învoite câteva zile. Antrenorul Aurelian Roșca a menționat că în scurt timp se vor mai alătura lotului Ana Măria Tănăsie și Alexandra Georgescu. Totodată, acesta speră să se rezolve și prelungirea contractului ucrainencei Yulia Snopova și în aducerea a încă o jucătoare pentru linia de nouă metri. „Ne-am reunit cu 13 jucătoare. Avem două învoiri, Tivadar și Pașca. Pe lângă Bonea, care a fost transferată mai demult, au venit acum  Pârvuț și Tomescu, de la Baia Mare, și vor mai ajunge Tănăsie, care acum este cu lotul de tineret în Croația și Alexandra Georgescu, o jucătoare de perspectivă de la Ploiești, care a terminat acum liceul. Sperăm că se va rezolva problema cu Snopova și totodată vrem să căutăm o soluție să întărim linia de nouă metri, cu o jucătoare din străinătate sau România. Vom mai căuta și al treilea portar și am luat în calcul varianta de a aduce unul tânăr din Craiova. Au plecat Joldeș, Pătuleanu și Dincă. Suntem încrezători în această echipă și în momentul în care avem toate transferurile făcute trebuie să ne gândim la un obiectiv care să fie îndrăzneț și totodată realizabil“, a spus Roșca.
Întrebat de buget, antrenorul SCM a spus că a înțeles că este la fel ca anul trecut și speră să-l poată gestiona foarte bine, astfel încât să nu ajungă pe final de sezon cu datorii.
Roxana Han, cea mai experimentată jucătoare prezentă la reunire, și-a manifestat mulțumirea că autoritățile acordă credit în continuare echipelor de la SCM. În același timp, Han a recunoscut că au existat probleme legate de contractul sportivelor: „La reîntâlnirea cu antrenorii am discutat ceva probleme organizatorice, am pus la punct programul de pregătire. Mai sunt unele probleme de rezolvat în ceea ce privește contractul, dar vestea îmbucurătoare este că avem susținerea primăriei și promisiuni că totul o să fie bine“.
Deocamdată, antrenamentele se vor desfășura la Craiova, iar tehnicienii au punctat că se va merge la turnee de pregătire la Cluj, Brașov, apoi va fi cel organizat chiar de SCM Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS