10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU nu se vaită de program

CSU nu se vaită de program

Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit ieri, prin tragere la sorți, programul partidelor din turul campionatului ediţia 2014/2015 a Ligii I, iar nou-promovata CS Universitatea Craiova va avea parte de un debut de foc. După ce își va face „încălzirea“ în Cupa Ligii, urmând să joace pe 16 iulie în Giulești, cu Rapidul, trupa lui Jerry Gane va începe „aventura“ pe prima scenă a țării contra oltenilor de la Pandurii Târgu Jiu, meciul fiind programat în jurul zilei de 26 iulie, când va avea loc startul competiției. După Pandurii, urmează Steaua (deplasare), iar pe Dinamo o înfruntăm în etapa a 10-a, dar asta nu pare să-i sperie pe alb-albaștri. Craiovenii ar putea întâlni Steaua de două ori în luna iulie, mai exact pe 18 sau 19, asta în cazul în care va trece de Rapid și va juca în optimile Cupei Ligii.

Optimismul primează

Antrenorul CSU, Jerry Gane, a afirmat că nu a avut preferinţe pentru ţintarul Ligii I, conştient că echipa sa va trebui să înfrunte toate echipele. „Sincer, mi-e indiferent cu cine începem, pentru că dacă am intrat în Liga I trebuie să fim conştienţi că vom juca împotriva tuturor echipelor, atât cele valoroase, care sunt în prima parte a clasamentului, cât şi celelalte. De-asta ne pregătim, de-asta suntem în cantonament, să jucăm şi cu Steaua, şi cu Braşov, cu toate formaţiile care sunt în Liga I. Sigur, pare un început destul de puternic, pentru că întâlnim echipele ce vor reprezenta România în cupele europene, dar, totodată, noi trebuie să fim pregătiţi. Acest început trebuie să ne motiveze“, a spus tehnicianul, punctând că și-ar dori ca echipa sa să treacă de Rapid și să aducă Steaua încă de pe 19 iulie pe „Ion Oblemenco“: „Sigur că ar trebui să fie o motivaţie în plus. Pentru că această competiţie (Cupa Ligii – n.r.) ne dă posibilitatea să jucăm mai multe meciuri puternice, să creştem mai bine ca echipă. Obiectivul nostru este să trecem de Rapid, să ne calificăm, iar faptul că vine Steaua pe Oblemenco, în prima etapă a Cupei Ligii, va reprezenta categoric un imbold pentru băieţi. Vă daţi seama că stadionul va fi plin. Vom vedea nivelul nostru la data respectivă. Important este să fim pregătiţi pentru aceste dueluri. În jocurile oficiale e altă motivaţie. Sincer, nu numai la Steaua mă gândesc în acest moment, ci la toţi adversarii, trebuie să-i luăm pas cu pas. Sigur că Liga I va avea un impact pentru tinerii noștri, dar nu puternic. Una e să vii din Liga a II-a şi alta să fi jucat deja în prima divizie, dar mă bazez pe dorinţa, pasiunea și ambiţia lor. Aşa cum şi eu am fost jucător şi am debutat în Liga I de tânăr şi m-am călit, aşa şi ei trebuie să înţeleagă că aceste meciuri tari trebuie să fie o bucurie“, a completat Jerry Gane.

Velcovici: Ne antrenăm pentru un start
de sezon bun

La rândul lor, jucătorii sunt conștienți că nu-i așteaptă un început de campionat ușor, dar consideră că pot face față cu brio provocărilor.
„Nu cred că o să ne fie nici uşor, având în vedere că suntem la început de drum, fiind o echipă cu mulţi jucători noi, dar nici prea greu. Depinde de noi. Ne antrenăm pentru începutul sezonului cât putem de bine şi sperăm să debutăm cu dreptul. Nu ne doream un anume adversar, ci să jucăm cât mai bine şi să aducem lumea la stadion. Suporterii ne pot ajuta foarte mult și știu că le-a lipsit fotbalul de primă ligă. În Giuleşti va fi un meci destul de frumos şi interesant. Şi la Rapid sper şi îmi doresc să jucăm cu un stadion plin, dar cel mai mult îmi doresc să trecem de ei. Vă daţi seama ce va fi cu Steaua pe «Oblemenco». Eu zic că o să fie stadionul plin“, a punctat mijlocașul Gabriel Velcovici.
Până la jocurile oficiale, jucătorii craioveni vor susține astăzi al treilea amical din cadrul stagiului de la Dravograd, urmând să întâlnească, la Slovenj Gradec, de la ora 18.00, pe Slaven Belupo.

S-au stabilit prețurile abonamentelor
și biletelor

Oficialii CSU au anunțat ieri și prețurile abonamentelor și biletelor pentru Liga I, existând mai multe pachete: clasic: peluze – 55 lei, tribuna II – 135, tribuna I – 195, tribuna 0 – 330, VIP – 4.500; family stand (un adult însoțit de copii) – 165 lei; senior (pentru pensionari): peluze – 25 lei, tribuna II – 65, tribuna I – 95, tribuna 0 – 165; student: peluze – 25, tribuna II – 65, tribuna I – 95, tribuna 0 – 165; corporate (pentru persoanele juridice care doresc să achiziționeze minimum 10 abonamente la aceeași tribună): peluze – 550 lei, tribuna II – 1.265, tribuna I – 1820, tribuna 0 – 3.085. Persoanele cu dizabilități pot beneficia de un abonament gratuit, dar trebuie să contacteze clubul din timp.
În privința biletelor pentru partidele de pe teren propriu, acestea variază în funcție de adversar. Pentru meciurile Steaua, Astra, Petrolul, Dinamo și CFR Cluj, costurile vor fi următoarele: peluze – 5 lei, tribuna II – 15 lei, tribuna 1 – 20 lei, tribuna 0 – 35 lei. Pentru confruntările cu Pandurii, Botoșani, Ceahlăul, Oțelul, U Cluj, Viitorul, Mediaș, Chiajna, Târgu Mures, Iași și Rapid, prețurile vor fi: peluze – 5 lei, tribuna II – 10 lei, tribuna I – 15 lei, tribuna 0 – 25 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS