19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHalep atacă sferturile de la Wimbledon

Halep atacă sferturile de la Wimbledon

Cea mai bună jucătoare de tenis din România, Simona Halep, cap de serie numărul 3, a devenit principala favorită să câştige turneul de mare şlem de la Wimbledon, după ce americanca Serena Williams și chinezoaica Na Li au fost eliminate. În optimile de finală, Halep o va întâlni mâine pe Zarina Diyas (Kazahstan), care a depăşit-o pe rusoaica Vera Zvonareva, în trei seturi: 7-6, 3-6, 6-3.
Pentru calificarea în optimi, Halep a învins-o în două seturi (6-4, 6-1) pe elveţianca Belinda Bencic.
Românca va avea o șansă importantă să avanseze în sferturile de finală, însă nu se consideră favorită la câştigarea trofeului.
„Mă simt bine pentru că am putut să ajung până aici, că am trecut în a doua săptămână la Wimbledon. Este un lucru foarte bun. Îmi dovedește că sunt la un nivel înalt și destul de constantă. Nu pot spune că mă văd favorită la acest turneu. Sunt atâtea jucătoare bune, care pot să mă învingă la Wimbledon, dar eu am încredere în șansa mea și, bineînțeles, că în fiecare zi o să muncesc și o să fiu concentrată ca să ajung în fazele finale“, a precizat Simona Halep, conform Digi Sport.
În singurul meci direct anterior, Halep a învins-o pe Diyas în două seturi, în acest an, în turul al III-lea la Australian Open, cu 6-1, 6-4.
Astăzi va debuta în turneul junioarelor la Wimbledon şi craioveanca Ioana Roşca, favorita numărul 11, în compania lui Katie Swan (Marea Britanie).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS