19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportȘase meciuri de la Cupa Mondială în weekend

Șase meciuri de la Cupa Mondială în weekend

Microbiștii vor putea vedea șase partide la Cupa Mondială, în acest sfârșit de săptămână, urmând să se încheie etapa a 2-a. Argentinienii vor juca împotriva Iranului, sâmbătă, de la ora 19.00 (TVR 1), iar de la ora 22.00, Germania va înfrunta Ghana. Duminică dimineața, de la ora 01.00, Bosnia va încerca să obțină primul succes de la Mondiale în fața Nigeriei. Duminică seara, de la ora 19.00, Belgia și Rusia vor disputa derbiul grupei H, iar de la ora 22.00, outsiderele Coreea de Sud și Algeria vor lupta pentru cele trei puncte puse în joc. Luni dimineața, de la ora 01.00, Portugalia va evolua contra SUA și va face tot posibilul să răzbune eșecul dureros în fața Germaniei.
Fostul internațional și jucător al FC Universitatea Craiova, Florin Șoavă, nu crede că în partidele de sâmbătă va fi vreo surpriză. „Argentina și Germania nu vor avea probleme, iar Bosnia se va impune în fața Nigeriei. Nu văd nici o surpriză în jocurile de sâmbătă. Belgia are echipă bună, tinerii care sunt acum la națională prestează un fotbal de calitate, iar jocul Rusiei nu m-a încântat deloc. Cu toate acestea, va fi un meci deschis oricărui rezultat. Și rușii își pot reveni. Algeria se va impune în fața Coreei de Sud. În partida cu Belgia, africanii au stat bine în teren. Sunt curios cum va reacționa Portugalia după eșecul drastic pe care l-a suferit în fața Germaniei. Americanii au echipă bună, joacă un fotbal frumos,
mi-aș dori să câștige Portugalia, dar poate o va apăsa și miza meciului“, a afirmat Flroin Șoavă, pentru GdS.

Șoavă: Eșecul Angliei nu este o surpriză pentru mine

Joi s-a terminat etapa a II-a din grupa C, Columbia obținând deja calificarea în optimi după victoria (scor 2-1), în fața Coastei de Fildeș. În celălalt joc, Japonia și Grecia au remizat, rezultat, 0-0. Clasamentul grupei C este următorul: 1. Columbia 6 puncte (golaveraj 5-1), 2. Coasta de Fildeş 3 (3-3), 3. Japonia 1 (1-2), 4. Grecia 1 (0-3). În grupa D s-a desfășurat un singur joc: Uruguayul a învins Anglia cu 2-1. După acest rezultat, ierarhia este următoarea: 1. Italia 3 puncte (golaveraj 2-1), 2. Costa Rica 3 (3-1), 3. Uruguay 3 (3-4), 4. Anglia 0 (2-4).
Referindu-se la partidele de joi, Florin Șoavă a apreciat prestația naționalei Uruguayului. „Poate doar înfrângerea Angliei este o surpriză întrucât are un campionat foarte puternic, dar la națională au mulți jucători tineri. Sud-americanii au meritat victoria și probabil se vor califica mai departe. Cu Spania nu știu ce s-a întâmplat. Asta a fost cea mai mare surpriză. Avea o echipă cu jucători foarte valoroși, dar fotbalul nu ține cont de nume. Columbia este și ea o surpriză plăcută, joacă un fotbal ofensiv și a obținut rezultate bune. Partida dintre Japonia și Grecia a fost slabă calitativ și nu pot să spun prea multe“, a precizat Florin Șoavă.
Partidele Italia – Costa Rica, Elveția – Franța și Honduras – Ecuador s-au disputat ieri seară, după închiderea ediției.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS