14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNoua CSU și-a reluat pregătirile

Noua CSU și-a reluat pregătirile

http://www.youtube.com/watch?v=jSvcZhgkYXM

\n

Promovată sportiv în Liga I, CS Universitatea Craiova a avut parte de o vacanță foarte scurtă, de nouă zile. Numit între timp antrenor principal, Jerry Gane, împreună cu staff-ul său, compus din George Biță, Silviu Lung și Cornel Blejan, au strigat ieri după-amiază „catalogul“. Reunirea lotului a avut loc la Sala Polivalentă, iar de la ora 17.00 s-a consumat și primul antrenament, pe stadionul „Ion Oblemenco“ regăsindu-se 19 fotbaliști: portari: Bojan Brac, Cătălin Straton, Ionuț Irimia; jucători de câmp: Nicușor Bancu, Viorel Ferfelea, Bogdan Vătăjelu, Zoran Ljubinkovic, Gabriel Velcovici, Alexandru Neacșa, Andrei Sin, Vukasin Tomic, Sebastian Achim, Cosmin Frăsinescu, Alexandru Băluță, Cristi Ganea, Tome Kitanovski, Alexandru Mateiu, Ovidiu Dănănae și Răzvan Gorovei.
La reunire s-a prezentat și Dacian Varga, însă fostul decar nu va continua cu gruparea alb-albastră în Liga I, el tratând termenii despărțirii cu finanțatorii craioveni. Tot la capitolul plecări și-au trecut numele și Florin Pătrașcu, Adi Ionescu, Ionuț Stancu, Marian Cârjă şi Albert Voinea. Dacă șansele au crescut foarte mult în privința reînnoirii înțelegerii cu Mihăiță Pleșan, nu același lucru se poate spune și despre finul acestuia, Silviu Izvoranu, care nu prea mai este dorit de conducere. În discuții pentru prelungire se află și Costin Curelea. Astăzi sunt așteptați și jucătorii transferați din Portugalia, Kay și Nuno Rocha, în timp ce jucătorii luați de la Iași, Avrămia și Herghelegiu, se vor alătura alb-albaștrilor abia la sfârșitul lunii, când le expiră contractele cu gruparea moldavă. O situație aparte o are Andrei Ivan, juniorul de 17 ani a primit câteva zile de odihnă, întrucât el nu a avut vacanță deloc, fiind angrenat cu echipa de juniori B în campionatul național.
În programul de pregătire al CSU figurează astăzi și mâine două ședințe de pregătire, prima de la ora 10.00, a doua de la 17.30, în vreme ce joi, este fixat un singur antrenament, de dimineață. Vineri, jucătorii lui Jerry Gane vor efectua vizita medicală la Institutul Naţional de Medicină Sportivă din București, iar în weekend vor munci din nou, sâmbătă, de la 10.00 şi 17.30, iar duminică de la 10.00.

Jerry Gane: Suntem gata pentru luptă

Noul antrenor al CSU, Jerry Gane, a declarat că este mulțumit de lotul pe care îl are în prezent și că așteaptă și alți jucători de valoare, anunțând totodată și un cantonament în Slovenia. „Avem un program foarte bine conceput împreună cu conducerea clubului. O să rămânem până pe 24 iunie în Craiova, iar după aceea vom face deplasarea în Austria. De fapt, cantonamentul va fi în Slovenia, la graniță cu Austria, Felix (Grigore – n.r.) abia a venit de acolo, a văzut locația, sunt condiții foarte bune și așteptăm confirmarea pentru cele patru, cinci jocuri amicale. Zilele următoare vă putem spune echipele cu care vom juca. Acum nu au venit toți jucătorii cu care s-a discutat. Mâine (astăzi – n.r.) sunt așteptați la Craiova Kay și Nuno Rocha. Cei doi de la Iași, Avrămia și Herghelegiu, sunt așteptați la echipă, dar știți bine că ei sunt legați de Poli până pe 31 iunie. Curelea este așteptat și el, este încă în discuții cu conducerea clubului. Eu mi-aș dori să rămână, e un jucător important, dar acum depinde de cei din conducerea clubului. La fel și Pleșan. În schimb, Varga nu va mai rămâne la echipă. Cu Izvoranu nu am luat o decizie, dar deja a venit Frăsinescu, Avrămia, Kay și o să vedem… Toți cei care sunt la antrenament sunt jucătorii echipei noastre, Băluță, Neacșa, Dănănae și Achim. Nu s-a discutat absolut nimic cu Mihai și Florin Costea. Mai suntem în discuții și cu alți jucători, unii din România, alții din străinătate, dar momentan nu vă pot spune cu cine. Sper ca până duminică să completăm lotul în proporție de 90%. Aș vrea ca lotul să fie de 26 de jucători, cu patru portari, unul din ei să fie un copil de 15, 16 ani“, a spus Jerry Gane, punctând că obiectivul nu este salvarea de la retrogradare: „V-am spus că strategia noastră este să formăm o echipă și să terminăm în prima jumătate a clasamentului. Vrem o echipă competitivă și să avem evoluții bune. Știți că va fi o luptă grea în acest sezon, retrogradează mai multe echipe, așa că trebuie să fim foarte atenți“.

Ferfelea nu e convins că va rămâne

Mijlocașul Viorel Ferfelea nu a fost prea încântat de mișcările de „trupe“ de la echipă și nu a exclus varianta despărțirii de CSU. „Nu știu dacă se sparge gașca, am văzut și eu că sunt anumite schimbări la echipă. Vom vedea ce va fi. Eu mai am contract încă doi ani, dar în fotbal niciodată nu ești sigur de ceva, așa că e posibil orice. Nu știu ce se va întâmpla, pentru că, vedeți, vin și pleacă jucători… Având în vedere că suntem o echipă nou-promovată și s-au făcut foarte multe schimbări, cred că salvarea de la retrogradare e ușor de îndeplinit, dar ne dorim mult mai mult. Putem fi ca FC Botoșani în sezonul trecut, care a terminat pe locul opt. Noi ne dorim să terminăm în primele zece echipe. Nu-i cunoșteam pe jucătorii noi, dar acum sper să avem o relație bună și să avem rezultate pozitive. Dacă prindem Liga Europa? E posibil orice, dar cum am spus și mai devreme: e greu ca o echipă nou-promovată să termine pe primele patru, cinci locuri. În schimb, poți ataca, spre exemplu, Cupa Ligii sau Cupa României și acolo drumul este mai scurt, ai doar cinci jocuri și poți forța ca să câștigi un loc de cupă europeană. Dacă vacanța era lungă nu era bine. Din punct de vedere sportiv, suntem în Liga I, acum, cu actele… Nu știu ce se va întâmpla pe la comisii“, a spus Ferfelea.

Vătăjelu ar vrea să fie căpitan în continuare

Fundașul Bogdan Vătăjelu a purtat banderola în ultimul joc din Liga a II-a și a afirmat ieri că i-ar plăcea să fie căpitanul lui CSU Craiova în continuare. „Așteptam de mult reunirea asta, chiar dacă am avut o vacanță foarte scurtă. Eu am zis că vreau numai o zi, două de vacanță numai să fim promovați. Avem o lună și ceva de pregătire, apoi vine primul joc oficial pe 16 iulie și trebuie să fim 100% apți fizic, să începem bine și în Cupa Ligii și apoi în campionat. Salvarea de la retrogradare nu e un obiectiv. Dacă te bați pentru asta, mai bine nu mai joci fotbal. Noi tindem cât mai sus, în primele zece echipe. E foarte greu pentru primul an să tindem la Liga Europa, dar nu se știe. Banderola? E unul dintre cele mai frumoase lucruri pentru un jucător să fie căpitanul echipei, dar nu cred că se va pune problema. Mi-ar plăcea, dar sunt și alți fotbaliști buni în lot, cu experiență, cum este Ferfelea, care ar merita banderola. Îmi pare rău de foștii mei colegi care au plecat, pentru că ei au dus promovarea și meritau șansa lor să joace în Liga I, dar așa este în fotbal“, a afirmat Vătăjelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS