Craiova are cei mai buni judoka la categoria U12Sportivii de la CSM și LPS „Petrache Trișcu“ au obținut șase medalii la Campionatul Național de la Techirghiol, dintre care cinci titluri naționale.

Capitala judoului juvenil s-a mutat weekendul trecut la Techirghiol, acolo unde s-a desfășurat Campionatul Național rezervat categoriei de vârstă U12. Sportivii craioveni, de la CSM și Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, nu au mers la mare doar să stea la plajă și să facă baie, ci, din contră, nu au ieșit din sala de concurs până nu au luat medalii de aur.

Doi dintre judoka de la LPS „Petrache Trișcu“, Ionela Băran (categoria 26 de kilograme) și David Mitran (categoria 42 de kilograme), și-au apărat cu succes titlul de campioni cucerit anul trecut. Colega lor, Andreea Stan, a obținut medalia de argint la categoria 48 de kilograme, în timp ce Denis Gioni Marinescu a încheiat concursul pe locul cinci. Aceste rezultate remarcabile au plasat LPS „Petrache Trișcu“ pe primul loc în clasamentul final pe medalii, din 32 de cluburi participante.

Gemenele de aur de la Galicea Mare

CSM Craiova fost reprezentat la Techirghiol de 11 sportivi. Gemenele Andreea și Ștefania Balica (foto primele din stânga – rândul de sus) s-au întors acasă cu medalii de aur, la categorii diferite. Andreea a concurat la categoria 52 de kilograme, iar sora sa, Ștefania, la +52 kilograme.

Andreea și Ștefania sunt din Galicea Mare și fac judo de trei ani. În fiecare an au cucerit medalie, dar spre deosebire de anul acesta până acum fetele concurau la aceeași categorie de greutate. Spre exemplu, anul trecut, una dintre fete a cucerit aurul la Campionatul Național U12, iar cealaltă medalia de argint, apoi la Campionatul Național de luptă la sol (Ne Waza) rolurile s-au inversat. Acum au vrut să aibă fiecare medalie de aur la Campionatul Național, Ștefania trecând la o categorie superioară de greutate.

Otilia Balica, mama campioanelor, este extrem de mândră de realizările gemenelor, mai ales că și ea a practicat judoul. „Am fost cu ele la Techirghiol și sunt răgușită, la cât de mult am țipat. Lupta pentru medalii a fost crâncenă. Sunt foarte mândră de ele. Am făcut și eu judo cinci ani la Deva și am vrut să facă și ele, dacă tot s-a ivit ocazia să-mi urmez visul prin ele. Diferența dintre ele a fost mereu de un kilogram și mă bucur că au trecut pe categorii diferite“, a spus ieri, pentru GdS, Olivia Balica.

Nu doar Ștefania și Andreea fac sport în familia Balica, ci și fratele lor mai mare, de 15 ani, care pe lângă faptul că le ajută la judo este medaliat cu bronz cu echipa de oină din Băilești.

Dacă la CSM Craiova îl au ca antrenor pe Adrian Nicola, la Galicea gemenele campioane fac antrenamente sub îndrumarea profesorului Cristian Văduva. „Fetele se antrenează la Galicea de două ori pe săptămână, dar nu avem sală adecvată. Înainte făceau în sala de la grădiniță, care era mult mai mare, acum se pregătesc la școală. Sunt mulți copii și fac antrenamente pe rând“, explica Olivia Balica.


La toate concursurile unde merg în țară și o întâlnesc pe campioana olimpică Alina Dumitru, gemenele Andreea și Ștefania Balica, la fel ca toți copiii de altfel, nu ratează ocazia să se fotografieze alături de cea mai titrată practicantă a judoului din țara noastră. Acum, la Techirghiol, Alina Dumitru le-a încurajat pe surorile Balica.

„Alina Dumitru este idolul lor. Acum a venit la ele și le-a spus că, dacă vor fi serioase și se vor ține de treabă, vor ieși mari campioane“, a completat mama sportivelor.

Aur și cu echipa

Craiovenii au dominat competiția de la Techirghiol. Pe lângă cele cinci medalii de la invidivual, în Bănie a mai ajuns un titlu național la echipe feminin, cucerit de fetele de la CSM-LPS „Petrache Trișcu“, prin contribuția sportivelor Ionela Băran (32 de kilograme) – LPS, Oana Andrei – (40 de kilograme) – LPS, Erica Văduva (44 de kilograme) – LPS, Andreea Stan (48 de kilograme) – LPS, Andreea Balica (52 de kilograme) – CSM și Ștefania Balica (+52 de kilograme) – CSM.

Tot de la CSM Craiova, alți doi sportivi au fost aproape de medalii, clasându-se pe locul cinci. Este vorba despre Mircea Iancu (categoria 30 de kilograme) și Alin Joița (categoria 55 de kilograme). În clasamentul pe cluburi, CSM a ocupat locul trei. Perfecționist și dornic de mare performanță, antrenorul Mihai Voinea (LPS), care lucrează în sala de antrenament împreună cu Adrian Nicola, a tras concluziile la finalul competiției: „Medaliații cu aur nu au reprezentat o surpriză, deoarece și-au reconfirmat valoarea. Sunt de perspectivă. Per total, se putea și mai bine, adică să mai obținem o medalie-două pentru Craiova“.  

Alt club oltean, CSM Drobeta Turnu Severin, a avut două sportive medaliate la Campionatul Național U12, Diana Argint – aur la categoria 36 de kilograme și Ana Maria Vladu – bronz la 26 de kilograme.

La sfârșitul acestei săptămâni, vor intra în lupta pentru medalii sportivii de la categoria U14, finala urmând să se dispute la Bacău.

Doană, bronz în Turcia

Dacă cei mai mici dintre judoka din Bănie au participat la Campionatul Național, Amalia Doană și Augustin Bălan, sportivi legitimați la CS Universitatea Craiova au luat startul la Campionatul Balcanic din Turcia. Doană a urcat pe po­dium, cucerind medalia de bronz la categoria 44 de kilograme, în timp ce Augustin Bălan a ocupat locul cinci la categoria 55 de kilograme. Săptămâna aceasta va fi Campionatul Balcanic rezervat cadeților, în Grecia, iar Craiova va fi reprezentată de patru sportive.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 11 iunie 2014

Actualitate

» Ziua cireşului, la Rugi
» Dansul ocupă străzile Craiovei
» Joi se opreşte apa în zona centrală a Craiovei
» Cabanele şi pensiunile din Rânca riscă să rămână fără apă
» Craiova: Ministrul Mircea Duşa va participa la ceremonia de repatriere a Companiei de infanterie KAF-GDA
» Alexander Bălănescu și Pippo Delbono aduc „Amore e carne“ în Bănie
» Ziarele locale Goldbach, în topul tirajelor
» Hidroelectrica oferă ajutor umanitar victimelor inundaţiilor din Serbia
» „Flautul Fermecat“, la Caracal și Craiova
» Cel puţin 48 de ostatici, inclusiv diplomaţi, la consulatul Turciei din Mosul
» Ungaria a adoptat controversata taxă pe publicitate, neţinând cont de protestele în masă ale media
» Avere nejustificată pentru medicul Dana Vodislav
» Bancul zilei
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Bancul zilei
» Podul de la Agigea, redat circulaţiei
» Statul român trebuie să îl despăgubească pe fostul senator PSD Cătălin Voicu cu 4.500 de euro
» Cel puţin 15 morţi într-un atentat sinucigaş în Bagdad
» Râmnicu Vâlcea: Mâine începe acţiunea de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar
» Noul CA al Poştei Române accelerează procesul de dezvoltare şi diversificare a serviciilor companiei
» Complexitatea exerciţiilor desfăşurate de forţele navale ale României şi SUA va creşte nivelul de instruire
» Gorj: Încă un liberal a rămas fără funcţie

Local

» Cuvântul Libertății – un milion de dolari datorie la stat
» Mamă de sfârșit de săptămână
» Un taximetrist susţine că a fost bătut de doi poliţişti locali
» Muncitor ucis cu excavatorul
» Transalpina sau Drumul Regelui, pe culmile nepăsării
» Fotbalist junior, înghițit de râul Jiu
» 28 de programe de Formare Profesională Continuă
» Craiova: Campania de dezinsecţie continuă până pe 17 iunie
» Râmnicu Vâlcea: Un minor a alergat cu toporul mai mulţi copii şi adulţi
» Acoperişul unui bloc din Drobeta Turnu Severin, spulberat de o furtună care a durat zece minute

Dolj

» Dolj: Trupa de Teatru „Cutezătorii” va susţine un spectacol în comuna Fărcaş

Sport

» Handbal (f): Belarus – România, scor 28-30, în preliminariile Campionatului European
» Trei titluri balcanice pentru CS Universitatea
» Dănuț Pascu, membru de onoare al Pro EFS
» Craiova are cei mai buni judoka la categoria U12
» „GP“ Craiova a ratat finalele la juniori D
» Cupa „Ilie Balaci“ așteaptă fluierul de start
» Mircea Ilie vrea să își deschidă școală de fotbal
» Jerry Gane, noul “comandant” de la CSU
» Fotbal – Exclusiv: Comisia de Disciplină a mai dat un termen în cazul CSU Craiova

Bani & Afaceri

» Noul Ford Fiesta nu se va fabrica la Craiova, ci la Köln
» Fiscul execută foști angajați pentru rambursări ilegale de TVA

Educatie

» 2.500 de elevi din Dolj, evaluați în prima zi a bacalaureatului
» Concurs regional de mecatronică şi robotică la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică din Craiova

Magazin

» MAE: Atenţionare de călătorie în Pakistan
» MAE: Atenţionare de călătorie în Brazilia din pricina protestelor sindicaliştilor de la mijloacele de transport din subteran
» MAE: Puncte de frontieră din Croaţia şi Bosnia Herţegovina, închise traficului rutier
» Report de milioane de euro la Joker şi la Loto 6 din 49

Top