14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Piţurcă: Regret retragerea lui Lobonţ

Fotbal – Piţurcă: Regret retragerea lui Lobonţ

Selecţionerul României, Victor Piţurcă, a declarat astăzi, pentru site-ul oficial al Federaţiei Română de Fotbal, că regretă retragerea de la echipa naţională a lui Bogdan Lobonţ, „un portar fantastic” care l-a ajutat atât pe teren cât şi în afara lui. „Am fost surprins de această decizie. Este un jucător cu care am colaborat formidabil. Obişnuiam des să vorbim la telefon diferite probleme. Probabil că s-a gândit mult înainte de a lua această decizie. Îmi pare rău de retragerea lui, cum îmi pare la fel de rău de retragerea oricărui fotbalist. La Bogdan, regretul e şi mai mare pentru că mi-a demonstrat de fiecare dată că este un profesionist desăvârşit şi un portar fantastic. Şi pe teren, şi în afara lui m-a ajutat şi şi-a făcut datoria excepţional. Probabil că a contat mult vârsta, dar şi faptul că, deşi este al treilea portar din lot, este foarte apreciat la Roma. Îi mulţumesc şi îi urez succes de acum înainte”, a afirmat Piţurcă.

La începutul acestei săptămâni, Bogdan Lobonţ a lăsat să se înţeleagă că se retrage de la echipa naţională, menţionând că este dispus să lase locul jucătorilor mai tineri.
„Am o vârstă, sunt la 36 de ani. Sunt portari care merită să joace. Aşa cum am fost şi eu tânăr şi mi-am dorit să joc la echipa naţională, aşa le doresc şi eu lor. Fără nicio problemă pot să ridic mâna, să spun că e rândul lor şi că trebuie să ducă ştafeta mai departe. Am fost căpitan de două, trei ori. Nu am făcut nimic important pentru echipa naţională. Am jucat la un turneu final în 2008 şi atât. Nu vreau un meci de retragere, nu îmi plac chestiile astea”, a spus Lobonţ, la Dolce Sport.
Portarul formaţiei italiene AS Roma a disputat ultimul meci pentru reprezentativa României în noiembrie 2013, scor 1-3, în deplasare, în turul barajului cu Grecia. În vârstă de 36 de ani, Lobonţ are 85 de selecţii în tricoul echipei naţionalei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS