17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCel mai drastic eşec pentru baschetbaliştii craioveni

Cel mai drastic eşec pentru baschetbaliştii craioveni

\n

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a fost învinsă de BCM-U Piteşti, la 21 de puncte diferenţă, aceasta fiind cea mai categorică înfrângere pentru olteni în actualul sezon. Calificaţi deja în play-off-ul campionatului, baschetbaliştii lui Milan Nisic vor să bată vineri, acasă, pe BC Timişoara, pentru o clasare cât mai bună la finalul sezonului regulat.

La primul meci fără presiunea rezultatului, pentru că deja se calificaseră în play-off-ul Ligii Naţionale, baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au fost învinşi categoric sâmbătă, în deplasare, de BCM-U Piteşti, cu scorul de 82-61 (20-12, 19-10, 21-12, 22-27), în antepenultima rundă din sezonul regulat. Alb-albaştrii au făcut un joc slab în faţa unui adversar mult mai hotărât, care avea neapărat nevoie de victorie pentru accederea în play-off. Formaţia din judeţul Argeş, pregătită de Hristu Şapera, a condus ostilităţile din primul până în ultimul minut, iar la final s-a impus la 21 de puncte diferenţă, după ce la un moment dat avea un avans de 28 de puncte (62-34).
După cel mai dur eşec din acest sezon, în care craiovenii au înscris un singur coş de la distanţă, managerul Marius Toma a spus că jucătorii nu au putut să se concentreze: „A fost un meci foarte slab. A fost a 42-a partidă din acest sezon, una în care nu am putut să ne concentrăm. Am prins o zi extrem de proastă la aruncările de la distanţă. Mergem mai departe“.  

Fanii craioveni, la înălţime

Echipa craioveană a fost încurajată la partida de la Piteşti de aproximativ 100 de suporteri, dotaţi cu fulare şi steaguri alb-albastre. Fanii olteni, veniţi în grup organizat, unii dintre ei la prima deplasare la un meci, au cântat pe tot parcursul meciului, încurajându-şi favoriţii chiar dacă adversarii aveau pe tabelă un avans considerabil. „Suporterii piteşteni se uitau la noi şi nu înţelegeau cum de mai cântăm când echipa noastră era condusă cu 20 de puncte. Dacă câştigam meciul era şi mai bine. Pe drumul spre casă ne-am oprit la un popas şi am încis o horă pe imnul Craiovei. Da, se poate şi fără înjurături“, a declarat unul dintre suporterii care au făcut deplasarea la Piteşti.
Marius Toma le-a mulţumit fanilor care au încurajat echipa: „Ne-au copleşit minunaţii suporteri şi cu atât mai greu ne este că nu i-am putut răsplăti cu un joc bun şi cu o victorie. Faptul că au mers în număr mare la Piteşti ne face să credem că baschetul este din ce în ce mai iubit la Craiova“.  Managerul oltenilor a adăugat că SCM-U are nevoie de victorie în meciul următor, cu Timişoara, programat vineri (ora 20.00) în Polivalentă, pentru a nu intra în play-off de pe locul opt: „Nu facem calcule pentru play-off, dar pentru că mai avem două meciuri în sezonul regulat, cu Timişoara acasă şi cu Asesoft în deplasare, trebuie să batem Timişoara. Nu vrem să încheiem sezonul regulat pe locul opt“.
LeVar Seals şi colegii săi ocupă locul cinci, cu 39 de puncte. Pentru SCM-U au evoluat jucătorii: Bureau (10 puncte), Seals (4), Sokk (7), Kovac (2), B. Popescu (14), Damian, Căpuşan (3), Tyler (15), Babic (6).

Irina Borş ratează All Star Game-ul

Echipa feminină de baschet SCM-CSS Craiova a încheiat vineri campionatul Ligii Naţionale, pe ultimul loc, cu o victorie şi 25 de înfrângeri.
Irina Borş, principala marcatoare a echipei în acest sezon, cu o medie de 17,8 puncte pe meci, fusese convocată pentru All Star Game-ul autohton, programat pe 28 martie la Târgovişte, dar nu va putea participa din cauza unei probleme medicale. Una dintre cele mai experimentate jucătoare din echipa antrenată de Daniel Vasile va suferi săptămâna aceasta o intervenţie chirurgicală.
Întrebat despre parcursul acestei echipe în sezonul recent încheiat, Marius Toma, managerul secţiei de baschet de la SCM-U, a spus că important a fost ca tinerele jucătoare din lot să crească în valoare. „Echipa a avut un buget minimal, a fost alcătuită din junioare locale, plus două-trei senioare. Junioarele au mers pe două fronturi, obţinând calificarea la turneul final al Campionatului Naţional U18, unde sperăm că vor obţine un rezultat bun. Ştiam că nu va retrograda nimeni din prima ligă de senioare şi de aceea am vrut să creştem aceste fete din Craiova, de altfel foarte valoroase“, a încheiat Toma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS