14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSă faceţi show!

Să faceţi show!

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova vor susţine sâmbătă seara, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă, un meci plin de orgolii, cu Energia Rovinari, care va conta pentru etapa a 18-a a Ligii Naţionale. Cele două echipe sunt la egalitate de puncte, pe locurile, 6, respectiv 7, şi un succes le-ar consolida poziţia din play-off.

Echipa masculină de baschet a SCM-U Craiova va avea o partidă de zile mari, sâmbătă, în Sala Polivalentă, de la ora 18.00, contra gorjenilor de la Energia Rovinari. Meciul se anunţă foarte echilibrat. Cele două grupări au jucători de valoare apropiată şi oricine poate câştiga. Managerul secţiei de baschet de la SCM-U Craiova a prefaţat jocul cu Energia. „Din acest moment, toate meciurile sunt importante pentru play-off. Ne dorim victoria şi vom lupta până în ultimele minute să o obţinem. Energia Rovinari pare o echipă mai puternică decât în sezonul trecut şi nu va fi uşor de învins“, a spus Marius Toma, pentru GdS.

Rezultate oscilante în ambele tabere

Baschetbaliştii de la SCM-U vin după evoluţii bune, dar rezultate oscilante. Dacă nu ar fi pierdut în ultimele secunde partidele de la Mediaş şi Oradea, gruparea craioveană ar fi fost în primele patru echipe, însă acum trebuie să muncească în continuare pentru a avansa în clasament. După şocul de la Oradea, când alb-albaştrii au pierdut punctul cu două secunde înainte de final, a venit succesul repurtat în faţa macedonenilor de la Kozuv şi elevii lui Nisic şi-au mărit şansele să ajungă în barajul pentru semifinalele Ligii Balcanice.
Revenind la statistica din campionat, trebuie menţionat că în tur, la Târgu Jiu, Energia s-a impus cu 85-76, însă acum partida va avea altă însemnătate. După plecarea lui Maric, în ultimele zile s-a vorbit despre revenirea lui Habus, unul dintre cei mai iubiţi baschetbalişti de la SCM. Zvonurile au fost infirmate de Marius Toma, însă nu este exclus ca transferul să se concretizeze săptămâna viitoare. De asemenea, au venit Babic şi Tyler, uriaşul negru integrându-se foarte rapid în lot. În scurt timp a devenit unul dintre preferaţii tribunelor din Sala Polivalentă. Faţă de partida tur, la gorjeni a venit Nemanja Milosevic. Din punct de vedere al moralului, Energia nu stă foarte bine, în ultimele trei jocuri pierzând două: cu Atlassib Sibiu şi cu Mobitelco Cluj.

Aproape o sută de gorjeni, aşteptaţi în Polivalentă

Conducerea clubului Energia Rovinari a anunţat că va pune la dispoziţie două autocare suporterilor care vor să meargă sâmbătă la derbiul Olteniei. Circa o sută de fani sunt aşteptaţi la acest meci, plecarea urmând să se facă la ora 14.30 din faţa Sălii Sporturilor din Târgu Jiu.
Deşi iniţial se anunţase că duelul Olteniei în baschetul românesc va fi televizat, din cauza unor probleme tehnice, Digi Sport a anunţat că meciul nu va mai fi transmis. În schimb, va putea fi urmărit în timp real pe site-ul www.gds.ro. Preţul unui bilet va fi de cinci lei, copiii sub 14 ani având intrarea gratuită.

Fetele vor să reînvie cu Phoenix

Dacă băieţii vor avea un meci foarte echilibrat, nu acelaşi lucru se poate spune despre junioarele de la SCM-CSS Craiova. Tot sâmbătă, de la ora 16.00, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, baschetbalistele din Bănie vor întâlni pe Phoenix Galaţi. Cu un singur succes în 18 partide, sportivele lui Daniel Vasile vor porni cu şansa a doua în duelul cu echipa aflată pe locul opt în Liga Naţională. Intrarea va fi liberă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS