7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPascu vrea 3-0, Văsuică - un joc bun

Pascu vrea 3-0, Văsuică – un joc bun

Cele două echipe de volei de la SCM-U Craiova vor juca mâine, în cuplaj, în Sala Polivalentă. De la ora 12.30, formaţia feminină va primi vizita campioanei Ştiinţa Bacău, echipă care a suferit un singur eşec în acest sezon. Antrenorul echipei craiovene, Berti Văsuică, îşi doreşte un meci bun pentru a face uitat cât mai repede jocul slab de miercuri, de la Iaşi, când elevele sale, au pierdut, suprinzător, cu 3-0.
„Am avut un meci foarte important pentru noi, la Iaşi, dar l-am pierdut într-o manieră categorică în compania unei echipe nou-promovate. Consider că a fost un accident. Avem meci cu echipa campioană. Să sperăm că vom reuşi să facem un joc bun. Bacăul a pierdut doar un meci cu Blaj, în rest chiar nici un set. Trebuie să facem un joc prin care să dovedim că eşecul de la Iaşi a fost întâmplător. Urmează meciurile decisive, adică vom juca miercuri-sâmbătă. Vrem o clasare cât mai bună în play-off ca să jucăm cât mai multe meciuri acasă. Cel mai probabil locurile şapte-opt. Obiectivul este salvarea de la retrogradare, dar ne stă în putere să intrăm în play-off“, a spus Văsuică.
De la ora 14.30, vicecampionii de la SCM-U Craiova vor înfrunta formaţia Arcada Galaţi, o echipă nou-promovată, pe care oltenii au învins-o în tur cu 3-0. Antrenorul Dan Pascu nu se gândeşte la alt scor decât 3-0 şi de data aceasta: „Jucăm cu Galaţi, o echipă ambiţioasă, în care s-a investit mult. Ei zic că vin să ia puncte, dar eu aduc aminte că acolo, în tur, am câştigat cu 3-0. Consider că este un adversar incomod care vine să joace degajat, nu are ce pierde, dar asta nu înseamnă că ne este teamă. Avem jucători experimentaţi. Vom încerca să facem un joc bun, eficient. Ne aşteaptă un program infernal. După un scurt calcul, până pe 15 martie vom disputa cinci meciuri din retur, două cu Dinamo în Cupă şi trei din prima parte a play-off-ului. E greu să gestionezi şi deplasările, recuperarea, dar, atâta timp cât toate echipele joacă în aceste condiţii, nu avem ce face. În acest final de retur avem meciuri importante, cu deplasări grele, la Dej şi Baia Mare. Nu ne rămâne decât să scoatem cât mai multe puncte“.
Tehnicianul se bucură că jucătorul Dumitrache, revenit după o accidentare, se apropie de recuperare totală, deoarece are nevoie de el.
Jucătorul Ionuţ Manda nu are emoţii în perspectiva jocului de mâine şi speră că publicul va veni să vadă o partidă agreabilă. „Am pregătit cum trebuie meciul cu Galaţi, îl aşteptăm cu încredere şi sper să nu avem probleme. Sunt convins că publicul vine la sală pentru un spectacol de calitate şi poate câteodată au nevoie de un imbold să ne încurajeze şi să fie alături de noi. De aceea le fac semne din teren. Mă bucur că oamenii care vin la sală apreciază ce fac eu, adică le fac semn să aplaude“, a spus Manda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS