14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictoria cu Kozuv, pansament pentru eşecul de la Oradea

Victoria cu Kozuv, pansament pentru eşecul de la Oradea

\n

După eşecul dureros din ultima etapă de campionat, de la Oradea, baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au obţinut marţi o victorie de moral, şi totodată importantă, în Liga Balcanică, în faţa macedonenilor de la Kozuv, scor 72-61.

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a izbutit, marţi, o victorie importantă în Liga Balcanică. Oltenii au trecut, pe teren propriu, de echipa macedoneană KK Kozuv, cu scorul de 72-61 (19-17, 20-11, 20-19, 13-14), într-o partidă din cadrul etapei a 13-a.
Succesul cu Kozuv, al cincilea pentru olteni în această competiţie, le măreşte elevilor lui Milan Nisic şansele de accedere în play-off. SCM-U ocupă locul patru în clasament, cu 17 puncte (cinci victorii, şapte înfrângeri), şi mai are de disputat patru partide, trei acasă şi una în deplasare.

Kovac – necruţător, Bureau – spectaculos, Tyler – imbatabil

Revenind la jocul de marţi seară, oaspeţii s-au aflat în avantaj pe tabelă numai în primul sfert, apoi Mirko Kovac şi colegii săi au preluat iniţiativa. Kovac a făcut un meci de senzaţie, fiind necruţător în atac, înscriind 22 de puncte, dintre care 15 de la distanţă. În cele 34 de minute cât a stat pe teren, jucătorul sârb a mai făcut două recuperări, un assist şi două intercepţii.
Responsabil cu recuperările a fost americanul James Tyler, care a reuşit un double-double, cu 11 puncte marcate şi 20 de recuperări, dintre care 13 ofensive şi şapte defensive. Uriaşul pivot al Craiovei, care ne-a obişnuit cu evoluţii inconstante, a fost de nedepăşit în partida cu Kozuv, iar fiecare recuperare a sa a fost recompensată cu aplauze de cei aproximativ 2.000 de spectatori din Polivalentă.
Recuperările sunt un capitol la care oltenii au câştigat net duelul cu Kozuv. SCM-U a reuşit 48 de recuperări, iar oaspeţii doar 23.
Alt jucător craiovean care a contribuit din plin la spectacolul din teren a fost Travis Bureau. Chiar dacă a evoluat 13 minute, „Mister Slam-Dunk“ a avut, aşa cum ne-a obişnuit, execuţii spectaculoase. Cele 16 puncte reuşite au fost de la distanţă, de la semidistanţă şi din lovituri libere. Dincolo de statistici, jucătorii alb-albaştri au părut că au evoluat cu sufletul, pentru a-şi lua revanşa după eşecul de la Oradea. După meci, Andrei Căpuşan a punctat că victoria este importantă, de moral. „Pentru noi a fost o victorie foarte muncită, ţinând cont că suntem în efectiv limitat deocamdată, deoarece avem jucători cu accidentări“.
Şi Mirko Kovac a întărit ideea lui Căpuşan, spunând că victoria cu Kozuv este bună pentru atmosfera la echipă: „A fost un meci important după eşecul de la Oradea. Este o victorie bună pentru atmosferă. Nu avem prea mult timp pentru sărbătorit deoarece ne pregătim pentru meciul cu Energia“.

„Am stat mai mult pe drumuri“

Şi antrenorul Milan Nisic a legat rezultatul cu Kozuv de meciul de la Oradea: „Felicit jucătorii care şi-au revenit după eşecul de la Oradea. Este dificil să revii, după modul în care am pierdut acolo, pentru că am condus ostilităţile tot meciul, am jucat bine şi am pierdut“.
Cât despre confruntarea cu macedonenii, tehnicianul sârb a spus: „Am controlat recuperările ofensive. Mă aşteptam ca baschetbaliştii de la Kozuv să joace mai bine. Am pierdut şi noi concentrarea la un moment dat. Trebuie să ne odihnim, că am stat mai mult pe drumuri“.
Pentru SCM-U Craiova au evoluat: Căpuşan (6), Bureau (16), Tyler (11), Selas (7), Babic (3), Sokk (8), Kovac (21), Popescu.
Managerul echipei a vorbit despre şansele echipei la play-off. Marius Toma a declarat pentru GdS că echipa SCM-U trebuie să câştige cele trei meciuri de pe teren propriu, două cu echipe din Kosovo (Priştina şi Peja) şi unul cu Balkan (Bulgaria) pentru a avea şanse.
Alb-albaştrii se pregătesc acum pentru derbiul oltean, de sâmbătă, cu Energia Rovinari. Partida va fi găzduită de Sala Polivalentă, de la ora 18.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS