12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCSU a câştigat respectul bulgarilor

CSU a câştigat respectul bulgarilor

\n

Divizionara secundă CS Universitatea Craiova a bifat sâmbătă a doua victorie consecutivă la Belek. Dacă în primul joc a dispus cu 4-0 de Dynamo II Dresda, liderul Ligii a II-a, seria 2, a depăşit acum pe Cherno More Varna (prima ligă din Bulgaria), scor 1-0, la capătul unei evoluţii bune, cu destule ocazii de poartă. Unicul gol al partidei a fost marcat de Dacian Varga minutul 48, care a executat perfect o lovitură liberă de la aproximativ 18 metri.
Antrenorul oltenilor, Ovidiu Stângă, a început meciul cu următoarea formulă: Irimia – Kitanovski, Pătraşcu, Ljubinkovic, Velcovici – Vandelannoite – Ferfelea, Valskis – Ganea, Voinea, Varga. Pe parcurs au mai intrat: Brac – Vătăjelu, Patriche, Cârjă, Curelea, I. Şerban.
Bulgarii au mizat pe următorul unsprezece: Kitanov – Venkov, Kotev, Stancev, Atanasof – Palankov, Gheorghiev, Aleksandrov – Kokonov, Bacari, Bojilov.
La acest joc au participat acţionarii echipei CSU, Mihai Rotaru şi Adrian Andrici, dar şi fostul mare fotbalist Gheorghe Craioveanu, directorul de imagine al CSU. Acesta a spus după amical că i-a plăcut echipa Craiovei şi în mod special Viorel Ferfelea, punctând totodată că şi-ar dori să evolueze şi el 15 minute într-un meci oficial şi astfel să-şi facă retragerea în faţa publicului din Bănie. De asemenea, CSU a fost spionată de rivalii de la ASA Târgu Mureş la disputa cu Varna, secundul Mircea Cojocaru luându-şi notiţe pe toată durata întâlnirii.
Următorul test pentru CSU va avea loc mâine, cu Baia Zugdidi (Georgia), ora şi locul de disputare nefiind momentan stabilite.

Stângă: Băieţii se mişcă foarte bine

Antrenorul formaţiei CS Universitatea Craiova, Ovidiu Stângă, s-a arătat foarte mulţumit de randamentul elevilor săi, dar şi supărat pentru că lista indisponibililor a crescut. „Este o victorie meritată, muncită, venită pe un fond de oboseală şi pe un fond de concentrare, din punctul meu de vedere, nu sută la sută. Ţinând cont de perioada grea, cred că băieţii se mişcă foarte bine. Mă bucur că jucătorii reuşesc să menţină aceeaşi linie pozitivă şi că ne creăm ocazii. Problema este că accidentările lor (Pleşan, Izvoranu, Câju, Sin, Precup, Adi Ionescu – n.r.) au recidivat. Poate pe undeva este şi greşeala noastră, prin modul de recuperare a lor. Am avut o perioadă scurtă, grea, în care am încercat să-i aducem alături de ceilalţi, să fie apţi sută la sută. Au simţit unele dureri şi am ajuns la concluzia că trebuie să o luăm treptat“, a spus „Olandezul“, punctând că nu s-a hotărât încă asupra jucătorului belgian venit în probe, James Vandelannoite: „Este un jucător tipic fotbalului belgian-olandez, care îşi face treaba. Rămâne să-l vedem şi data viitoare şi să luăm o hotărâre asupra lui“.
Juniorii Robert Petre şi Andrei Voineag, ultimul venind în probe de la Ştefăneşti, el fiind un produs al Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“, s-au antrenat pentru prima dată sub comanda lui Stângă ieri-dimineaţă, alături de jucătorii cu probleme medicale, ceilalţi având liber.

„Singurul nostru adversar suntem noi înşine“

Mijlocaşul Dacian Varga a marcat sâmbătă primul său gol într-un joc al CS Universitatea Craiova şi a fost foarte bucuros pentru asta, dar a punctat că îşi doreşte să fie de mare ajutor în jocurile oficiale. „Sunt bucuros că am marcat, dar cel mai bucuros sunt că am câştigat. Nu contează cine marchează, important e să câştigăm. Importantă e promovarea, nu câte goluri dau eu până la final. Contează să câştigăm şi să fim o echipă bună şi puternică. Nu ne temem de Târgu Mureş sau de altcineva, am spus-o şi mă repet: singurul nostru adversar suntem noi înşine. Dacă noi jucăm bine nu ne stă nimeni în cale“, a declarat Dacian Varga.

Ferfelea: Ar fi o onoare să joc alături de Craioveanu

Cel mai bun jucător de pe teren, Viorel Ferfelea, a apreciat că meciul cu Cherno More Varna şi-a atins scopul, punctând că i-ar face o deosebită plăcere să evolueze într-un joc oficial alături de Gică Craioveanu. „Important nu a fost rezultatul cu bulgarii, ci antrenamentul, pentru că trebuie să facem o pregătire bună şi să lucrăm la relaţiile de joc. Îi doresc cât mai multe goluri lui Dacian, dar important este să dea şi în campionat că acolo contează cel mai mult. Au venit mulţi jucători noi, jucători buni şi sperăm ca încet-încet să se integreze în echipă şi să avem rezultate cât mai bune şi să promovăm. Mă bucur pentru ce a spus Gică Craioveanu despre mine, pentru că acea remarcă vine de la un om de fotbal şi un jucător extraordinar“, a spus Ferfelea.
Unul dintre jucătorii accidentaţi, Silviu Izvoanu, a fost trist sâmbătă toată ziua, motivul fiind decesul brazilianului Maicon Pereira de Oliveira, de la Şahtior Doneţk, care a murit într-un accident de maşină. Cei doi au fost prieteni şi colegi de cameră la Volyn Lutsk. „Era un băiat special, mi-a fost coleg de cameră în Ucraina. Nu-mi vine să cred că a murit“, a comentat Izvoranu.
Alexandru Vîrtosu (Antalya)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS