12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportScrimă - Echipa feminină de spadă a României vizează un loc pe podium la Leipzig

Scrimă – Echipa feminină de spadă a României vizează un loc pe podium la Leipzig

Oraşul german Leipzig găzduieşte în acest weekend cea de-a doua etapă de Cupă Mondială la spadă feminin, competiţie la care România va participa atât în concursul individual (din 7-8 februarie), cât şi în cel pe echipe (din 9 februarie). Echipa ţării noastre le va avea în componenţă pe Ana Maria Brânză, Simona Pop, Maria Udrea, Ana Maria Constantin şi Ioana Dumitru. Delegaţia va fi condusă de antrenorul Octavian Zidaru. 

Faţă de prima etapă, de de Doha (Qatar), a fost lăsată acasă Raluca Sbârcia şi au fost luate în lot Ana Maria Constantin şi Ioana Dumitru, precizează FR de Scrimă. „La Leipzig se schimbă echipa, dar ne propunem un loc pe podium atât la individual, cât şi pe echipe. Sbârcia a fost lăsată acasă pentru că mă aşteptam la mai mult de la ea la Doha, în proba pe echipe. Nu e pedepsită, dar dăm şi altora şanse”, a spus Zidaru, pentru Agerpres.
În prima etapă de Cupă Mondiala din acest an, din capitala Qatarului, Ana Maria Brânză s-a clasat pe locul cinci la individual, iar România a câştigat medalia de aur în proba pe echipe. Apoi, la Grand Prix-ul de la Budapesta, etapă de Cupa Mondială doar la individual, Ana Maria Brânză s-a clasat pe primul loc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS