12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Legiunea“ vrea să răpună echipa Teodo Tivat

„Legiunea“ vrea să răpună echipa Teodo Tivat

Imediat după victoria categorică din ultima etapă de campionat, scor 100-55, în Sala Polivalentă, împotriva penultimei clasate în Liga Naţională, Farul Constanţa, baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au plecat spre Muntenegru pentru partida de astăzi cu Teodo Tivat, din cadrul Ligii Balcanice.

Cu trei jucători menajaţi pentru jocurile mult mai dificile din perioada următoare, Mihai Gavrilă a fost cel mai bun jucător craiovean de pe teren în disputa cu echipa constănţeană, cu 21 de puncte şi şapte recuperări. Gavrilă, produs al baschetului craiovean, a avut procentaj de 90 la sută la aruncările de două puncte şi a reuşit trei din cinci aruncări libere. Nou-venit, croatul Petar Babic, jucător care a evoluat în Euroligă, s-a integrat bine în lot, având 12 puncte şi şase recuperări. Travis Bureau a făcut din nou spectacol, în special cu slam-dunk-uri, iar în ultimele secunde spectatorii şi-au încurajat favoriţii să marcheze o sută de puncte. Şi unul dintre cei mai tineri jucători din lot, Andrei Damian, a fost trimis pe parchet de Nisic, evoluând 15 minute, timp în care a marcat şapte puncte. Pentru SCM-U au evoluat: Damian (7), Bureau (20), Căpuşan (11), Tyler (6), Maric (4), Bobic (12), Sokk (5), Kovac (14), Gavrilă (21).
Pe banca de rezerve au mai stat Ionuţ Drăguşin, aflat în perioada de recuperare, şi Reinar Hallik, jucător care şi-a reziliat vineri contractul cu gruparea craioveană.
După victoria cu Farul, SCM-U Craiova a urcat pe podium, pe locul trei, având cu un punct mai puţin decât echipele de pe locurile 1 şi 2, Atlassib Sibiu, respectiv „U“ Mobitelco Cluj.

Teodo Tivat, „lanterna roşie“ a Ligii Balcanice

Astăzi, de la ora 19.00, în Muntenegru va fi mult mai greu. Baschetbaliştii de la SCM-U trebuie să se impună în faţa ultimei clasate, Teodo Tivat, pentru a păstra şanse reale să termine în primele şase echipe. Gazdele au înregistrat un singur succes în nouă partide, iar în Sala Polivalentă din Craiova au pierdut cu 87-76. Pentru trupa lui Nisic, un avantaj îl reprezintă şi faptul că trei dintre jucătorii de bază au fost menajaţi în partida cu Farul Constanţa: LeVar Seals, Bogdan Popescu şi Viorel Mocanu. Strategia a fost confirmată şi de managerul secţiei de baschet, Marius Toma.
„În partida cu Farul nu ne-a interesat diferenţa de scor. De aceea am şi menajat mai mulţi jucători, iar Babic şi-a putut face debutul cu brio. În plus, au fost jucători tineri care au evoluat foarte bine şi acest lucru ne dă speranţe pentru viitor. Ne aşteaptă partide foarte dificile în viitorul apropiat şi nu ne permiteam luxul să se accidenteze vreunul. După meciul din Muntenegru ne aşteaptă alt joc foarte greu, în deplasare cu CSM Oradea“, a afirmat Marius Toma. În cazul în care SCM-U ar încheia această fază pe locurile 3-6, ar disputa un turneu pentru accederea în semifinalele Ligii Balcanice. Primele două clasate vor ajunge direct în penultimul act al competiţiei.
Revenind la maratonul sportiv găzduit duminică de Sala Polivalentă din Craiova, este de remarcat şi debutul baschetbalistelor de la SCM-CSS Craiova, care, din păcate, au pierdut fără drept de apel în faţa mult mai experimentatei echipe CSBT Alexandria, scor 45-83. Dacă în cazul băieţilor spectatorii au ovaţionat formaţia favorită, la fete atmosfera a fost dezolantă, cei prezenţi în tribună dorind ca meciul să se termine cât mai repede. Pentru SCM-CSS au evoluat jucătoarele: Moţăţeanu (6), R. Matei  (5), Minculeasa (1), Olteanu (2), Ninu (15), Gliga (16), Pirnea, Tinca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS