8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Le dăm suta?

\n

Gruparea masculină de baschet SCM-U Craiova va juca pentru prima dată în acest an, pe teren propriu, în Sala Polivalentă, într-un meci din Liga Naţională de Baschet, adversarul fiind unul facil, Farul Constanţa. Cu această ocazie, elevii pregătiţi de Nisic ar putea să facă spectacol şi să înscrie minimum o sută de puncte, lucru care nu s-a întâmplat în acest sezon. Precedentul joc în campionat susţinut acasă a fost pe 22 decembrie 2013, atunci când alb-albaştrii au realizat surpriza campionatului, învingând campioana Asesoft Ploieşti, cu 86-76. De atunci, sportivii din Bănie au susţinut trei partide în deplasare, câştigând doar jocul cu Steaua. În tur, sportivii din Bănie au înregistrat cea mai mare diferenţă de scor în acest sezon, câştigând cu 89-37.
Înaintea duelului cu Farul Constanţa, SCM-U se află pe locul 4 şi cu un succes s-ar apropia de primele trei locuri. Spectatorii care vor dori să vadă acest joc trebuie să plătească cinci lei intrarea.

A plecat Hallik, vine Babic

Conducerea SCM Craiova a anunţat vineri că a reziliat contractul estonianului Reinar Hallik. În schimb, a venit croatul Petar Babic, care joacă pe postul de fundaş-extremă. Sportivul, de 29 de ani, are 1,90 m şi a evoluat pentru KK Zagreb în campionatul Croaţiei, Liga Adriatică şi Euroligă. În anul 2012 a câştigat titlul de campion al Croaţiei cu aceeaşi grupare.

Fetele, în premieră în Polivalentă

Pentru baschetbalistele de la SCM-CSS Craiova meciul de duminică va fi istoric, urmând să evolueze într-un joc oficial pentru prima dată în Sala Polivalentă, împotriva formaţiei din Alexandria. Acest lucru se va întâmpla doar în această rundă, întrucât în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ va fi o competiţie de tenis de masă. Fetele pregătite de Daniel Vasile s-au mai antrenat în Sala Polivalentă în urmă cu două luni, timp de o săptămână, când în sala în care evoluau erau Campionatele Naţionale de Box, rezervate cadeţilor. „Sper să fie de bun augur primul joc oficial în Sala Polivalentă. Aşa a fost conjunctura, să jucăm în această sală imensă. Acum două luni ne-am mai pregătit timp de o săptămână în Sala Polivalentă. Cu siguranţă va fi o presiune mai mare pentru fete, şi eu voi avea emoţii, dar sper să trecem cu bine peste aceste lucruri. Vă daţi seama, fetele sunt foarte tinere şi nu au evoluat într-o sală gigantică“, a precizat tehnicianul Daniel Vasile, pentru GdS. Gazdele se află pe ultimul loc al Ligii Naţionale de Baschet, cu o singură victorie în 15 meciuri, iar oaspeţii ocupă locul 5, având 11 victorii şi patru eşecuri. Partida dintre SCM-CSS Craiova şi CSBT Alexandria se va desfăşura duminică, de la ora 16.00, preţul unui bilet fiind de cinci lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS