5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDjokovic şi Ferrer, în finala de la Mubadala

Djokovic şi Ferrer, în finala de la Mubadala

UPDATE: Novak Djokovic a castigat finala turneului de la Mubadala. Djokovic l-a invins in 2 seturi pe David Ferrer, 7-5, 6-2

 

Sârbul Novak Djokovic se va întâlni cu spaniolul David Ferrer, în finala turneului de la Mubadala (Emiratele Arabe Unite), competiție transmisă pe Digi Sport 1.

Djokovic, numărul 2 mondial, va căuta astfel cea de-a treia sa victorie consecutivă pe teren arab, dar lupta nu se va da cu marele rival Nadal. Acesta a sucombat surprinzător în semifinale, unde prietenul David Ferrer i-a administrat un sec 6-4, 6-4. În schimb, Djokovic a trecut de francezul Jo-Wilfred Tsonga, tot în minimum de seturi: 7-6, 6-3.

În urmă cu doi ani, Ferrer pierdea finala de la Abu Dhabi în fața lui Novak Djokovic, scor 6-2, 6-1 pentru sportivul din Serbia. Evident, ibericul speră la altă desfășurare a partidei în 2013: „Mă simt bine aici și joc un tenis de calitate în multe momente. Probabil că Rafa nu s-a antrenat mult în ultima vreme, dar eu mă pregătesc de mai bine de o lună. Poate că asta a făcut diferența. Simt că am șanse mai mari în fața lui pe suprafața dură decât pe zgură”.

De altfel, terenul rapid de la Abu Dhabi a testat capacitățile starurilor prezente la turneu, iar Rafael Nadal a încercat să scuze înfrângerea cu Ferrer prin prisma condițiilor diferite de joc.

„A fost primul meu meci din sezon, împotriva unui Ferrer aflat la 100% din potențial. Este un teren foarte rapid, mingea sare foarte mult, iar el a jucat și joi aici. A fost greu pentru mine, dar mi-am creat câteva șanse de break. Eu abia am început antrenamentele, dar atunci când joci împotriva numărului trei mondial trebuie să fii 100% pregătit”, a declarat spaniolul.

În întâlnirile directe, Djokovic îl conduce pe Ferrer cu un categoric 13-5. Cei doi s-au întâlnit ultima dată la Mastersul de la Paris, unde balcanicul s-a impus după două seturi identice, 7-5, 7-5. 

Finala de la Mubadala va începe la ora 15.00 (Digi Sport 1), dar meciul va fi prefațat de duelul pentru locurile 3-4. În acel meci se întâlnesc Rafael Nadal și Jo-Wilfried Tsonga, învinşii din semifinalele turneului arab.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS