9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie cu emoţii

Victorie cu emoţii

Echipa Explorări Baia Mare le-a pus probleme voleibaliştilor de la SCM-U Craiova, aceştia impunându-se în decisiv. Oltenii încheie turul pe podium.

Voleibaliştii de la  SCM-U Craiova au avut parte, aseară, de un nou meci greu, fiind nevoie de cinci seturi pentru a se impune în disputa de pe teren propriu cu Explorări Baia Mare. Oaspeţii au câştigat primul set, cu 25-22, oltenii au egalat situaţia (29—19), apoi echipa din Baia Mare şi-a mai adjudecat un set, cu 25-21, iar elevii lui Dan Pascu au revenit în setul următor şi l-au luat fără emoţii, cu 25-21. În decisiv s-a mers cap la cap, iar craiovenii au reuşit să se impună cu 15-13 şi să încheie turul de campionat cu o victorie de două puncte, pentru că un punct l-au luat cei de la Baia Mare.
Pentru Craiova au evoluat: Laurenţiu Lică, Vladan Aleksic, Vladimir Jovic, Teodor Milotin, Laurenţiu Vânătoru, Florin Voinea, Bogdan Bratosin, Nicuşor Ghionea şi Ionuţ Manda.
Vicecampionii din Bănie se află pe podium la finalul turului, cu 22 de puncte, la cinci puncte în spatele celor de la Constanţa şi Zalău.
Anul acesta se va juca şi prima etapă din retur. Craiovenii vor avea o misiune grea şi totodată o revanşă de luat, urmând să joace pe teren propriu în compania celor de la Remat Zalău, echipă care a încheiat turul pe locul doi, la egalitate de puncte cu liderul CVM Tomis Constanţa. În tur, sălăjenii s-au impus cu 3-1. Meciul se va juca duminică, de la ora 17.00, în Sala Polivalentă.

Fetele au pierdut
în „decisiv“

Echipa feminină de volei a SCM-U Craiova a pierdut partida, susţinută ieri în Sala Polivalentă din Bănie, contând pentru prima etapă a returului Diviziei A1, cu scorul de 3-2 în faţa echipei CSM Lugoj. Primele patru seturi au fost echilibrate, în ultimul Lugojul impunându-se fără emoţii. Prima manşă a fost adjudecată de Lugoj cu 25-23. Din acel moment, SCM-U a preluat iniţiativa şi a câştigat al doilea set cu 28-26. Manşa a treia a fost dominată de gazde, dar s-au impus tot la limită: 25-23. Fetele noastre au condus şi la cinci puncte în setul 4, însă adversarele au revenit şi au câştigat cu 28-26. Setul decisiv a fost fără istoric: 15-7. „În setul patru ne-am relaxat când aveam avantaj considerabil. Am greşit mingi uşoare, în momente-cheie. Era foarte importantă această victorie în perspectiva meciurilor care ne aşteaptă în retur“, a afirmat antrenorul SCM-U Craiova, Berthold Văsuică, la finalul jocului. După eşecul de ieri, voleibalistele craiovene au revenit pe locul şase, cu 17 puncte, iar reunirea lotului va avea loc pe 2 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS