14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliştii şi voleibaliştii de la SCM-U, învinşi în Europa

Baschetbaliştii şi voleibaliştii de la SCM-U, învinşi în Europa

Cele două echipe masculine de la SCM-U Craiova au înregistrat eşecuri în meciurile disputate în cupele europene. Baschetbaliştii au fost învinşi în Kosovo, în Liga Balcanică, iar echipa de volei a pierdut în Franţa, în Cupa CEV.

Echipele masculine de baschet şi volei de la SCM-U Craiova au avut marţi o seară nefastă, pierzând meciurile disputate, în deplasare, în cupele europene.
Baschetbaliştii lui Milan Nisic au reuşit contraperformanţa de a pierde în Kosovo în faţa unei echipe, KJ Peja, care înaintea confruntării cu oltenii a avut patru eşecuri consecutive. SCM-U a fost învinsă la o diferenţă de 15 puncte, scor 80-65, câştigând un singur sfert, al patrulea, cu 19-15, după ce în primele trei fusese depăşită cu 19-12, 22-16 şi 24-18. Fără „Turbo“ Rade Dzambic, rămas acasă, pentru echipa din Bănie au evoluat următorii jucători: Bogdan Popescu (13 puncte), Travis Bureau (19), LeVar Seals (7), Sten Sokk (8), Mirko Kovac (5), Nemanja Maric, Reinar Hallik (6), Sasha Topchov (4), Mocanu (1) şi Căpuşan (2). Managerul Marius Toma a spus că, în ciuda rezultatelor negative, nu regretă că a înscris echipa în Liga Balcanică. „Nu am făcut o greşeală că ne-am înscris în Liga Balcanică. Rezultatele din sezonul trecut ne-au împins către acest pas. Referitor la meci, am avut un început foarte slab, fără energie, şi tot meciul a fost o cursă de urmărire a adversarului. Ne-a fost foarte greu să ne revenim“, a spus Toma, conform ghidsportiv.ro.
Aceasta este a treia înfrângere consecutivă suferită de olteni în Liga Balcanică, iar Andrei Căpuşan şi colegii lui trebuie să-şi revină repede deoarece astăzi (ora 18.30) au iarăşi meci, tot în Kosovo, în compania mult mai puternicei echipe din Pristina. Formaţia din capitala provinciei Kosovo a înregistrat patru victorii şi o singură înfrângere în Liga Balcanică şi are ca obiectiv calificarea în semifinale.

Băieţii lui Pascu
au luat un set
în Franţa

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova au jucat în compania vicecampioanei Franţei, Arago de Sete, şi au reuşit să câştige decât un set, fiind învinşi cu 3-1 (25-20, 25-20, 23-25, 25-22), în optimile de finală ale Cupei CEV. După cum arată scorul, echipa din Hexagon este mult mai puternică decât cea din Olanda, Orion Doetinchem, pe care oltenii au eliminat-o fără probleme în turul inaugural. Conform site-ului oficial al echipei franceze, antrenorul celor de la Arago de Sete, Patrick Duflois, a trimis în teren, pe parcursul meciului, şi jucători tineri pentru a odihni titularii pentru meciul următor din campionatul intern. Returul dintre SCM-U Craiova şi Arago de Sete se va disputa miercurea viitoare, în Polivalenta din Bănie.
Confederaţia Europeană de Volei a decis ca din acest sezon echipa calificată în urma partidelor tur-retur să fie cea care acumulează mai multe puncte pe ansamblul celor două manşe. Se vor acorda trei puncte pentru victorie cu 3-0 sau 3-1, 2 puncte pentru victorie cu 3-2, 1 punct pentru înfrângere cu 2-3, 0 puncte pentru înfrângere cu 0-3 sau 1-3. Dacă punctajul general este 3-3 după cele două manşe, se joacă set de aur pentru stabilirea echipei calificate mai departe, indiferent de setaveraj. Astfel, dacă fiecare echipă câştigă cu 3-2 câte un meci, se joacă set de aur. Dacă fiecare echipă câştigă cu 3-0 sau 3-1 câte un meci, se joacă set de aur. Dacă o echipă câştigă cu 3-0 sau 3-1, iar cealaltă cu 3-2, prima echipă merge mai departe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS