19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrima deplasare în Bulgaria pentru baschetbaliştii craioveni

Prima deplasare în Bulgaria pentru baschetbaliştii craioveni

Echipa SCM-U Craiova joacă astăzi, în Bulgaria, cu BC Balkan Botevgrad, şi speră să obţină prima victorie în deplasare din acest sezon al Ligii Balcanice.

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova susţin astăzi, de la ora 17.30 (în direct la TVR3), al cincilea meci din Liga Balcanică, competiţie în care echipa olteană s-a înscris în premieră în acest sezon. Craiovenii au plecat ieri spre Bulgaria, acolo unde vor întâlni una dintre cele două formaţii din ţara vecină angrenate în această competiţie, BC Balkan Botevgrad.
Partida ar fi trebuit să se dispute în noua sală a bulgarilor, cu o capacitate de 4.500 de locuri, dar inaugurarea a fost amânată, iar meciul se va juca tot în vechea arenă.
Echipa din Botevgrad ocupă locul opt în Liga Balcanică, cu o victorie şi trei înfrângeri, cu un total de cinci puncte, în timp ce SCM-U Craiova se află pe locul şapte, cu şase puncte (două victorii şi două înfrângeri). Una dintre victoriile oltenilor este chiar în faţa unei formaţii din Bulgaria, Levski Sofia, finalista din sezonul trecut a acestei competiţii.
Alb-albaştrii au un moral bun după ce, în ultimele două etape din campionat, au obţinut victorii, ce-i drept în faţa unor echipe slab cotate, Timba Timişoara şi Concordia Chiajna. Antrenorul Milan Nisic nu are probleme de lot, iar Marius Toma, managerul echipei, speră într-un joc bun: „Echipa din Botevgrad este una dintre formaţiile serioase din campionatul bulgar. Se bazează pe relaţiile individuale, dar în acelaşi timp îşi poate schimba tactica în funcţie de adversar. Sperăm la un joc bun şi, de ce nu, o victorie. Toţi jucătorii sunt apţi“.

Au amânat meciul
cu Mediaş

Oltenii au amânat meciul următor din campionatul intern. Ar fi trebuit să joace în deplasare sâmbătă, cu Gaz Metan Mediaş, dar au cerut Federaţiei Române de Baschet (FRB) să amâne meciul din cauza calendarului aglomerat, mai precis deoarece marţea viitoare vor juca din nou în Liga Balcanică, tot în deplasare, în Kosovo. „Facem deplasarea în Bulgaria cu microbuz şi nu aveam cum să ne întoarcem vineri, sâmbătă să jucăm în campionat la Mediaş, iar duminică să plecăm în Kosovo. Am găsit înţelegere şi la echipa din Mediaş. Partida va fi reprogramată în 2014.
Şi pe ardeleni îi avantajează această pauză din campionatul intern, deoarece pot pregăti mai bine meciul din EuroChallenge, cu BC Kiev, programat tot marţi, 3 decembrie.
Dacă la BC Timişoara, echipă ieşită momentan de pe locurile de play-off după o serie de rezultate proaste, s-a lăsat cu măsuri drastice, în sensul că antrenorul Tudor Costescu a plecat, iar jucătorilor şi staff-ului tehnic li s-au blocat salariile, la SCM-U Craiova, care a avut probleme de exprimare în debutul campionatului, schimbările vor avea loc în pauza competiţională. „Nu vrem să creem confuzie şi de aceea vom face analiză după încheierea ultimei etape din acest an“, a explicat Marius Toma.
În acest an, craiovenii vor mai disputa trei partide în campionatul intern: pe 7 decembrie cu BCM-U Piteşti (acasă), pe 14 decembrie cu BC Timişoara (în deplasare) şi pe 21 decembrie cu CSU Asesoft Ploieşti (acasă).
SCM-U Craiova ocupă locul şapte în Liga Naţională, cu 14 puncte, la egalitate de puncte cu echipa de pe locul şase – Steaua CSM Bucureşti şi la trei puncte în spatele liderului CSU Atlassib Sibiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS