20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPiţurcă: E bun şi 0-0!

Piţurcă: E bun şi 0-0!

Naţionala României a început, de ieri după-amiază, pregătirile în vederea „dublei“ cu Grecia, din barajul pentru calificarea la CM din 2014, prima confruntare fiind programată vineri, de la ora 21.45, pe stadionul „Giorgios Karaiskakis“ din Pireu, returul urmând să aibă loc marţi (19 noiembrie), de la ora 21.45, pe „Arena Naţională“. La Centrul Tehnic Naţional al FRF de la Mogoşoaia s-au prezentat următorii fotbalişti: portari: C. Tătăruşeanu, C. Pantilimon, B. Lobonţ, S. Lung Jr.; fundaşi: Al. Măţel, Sr. Luchin, V. Găman, D. Goian, Fl. Gardoş, D. Grigore, R. Raţ, I. Latovlevici; mijlocaşi: G. Torje, B. Nicoliţă, C. Lazăr, Al. Bourceanu, R. Cociş, O. Hoban, Al. Maxim, Cr. Tănase; atacanţi: B. Stancu, Gh. Grozav, C. Marica, Cl. Keşeru, M. Niculae.
La scurt timp de la reunirea tricolorilor, selecţionerul Victor Piţurcă a susţinut o conferinţă de presă, în care a discutat despre tactica de joc, despre jucătorii convocaţi şi despre cei la care a fost nevoit să renunţe, cum este cazul lui Chiricheş sau Gigel Bucur. „Dacă atacăm, riscăm? Ați văzut meciul lui Juventus aseară (duminică, Juve – Napoli 3-0 – n.r.)? Juventus pe tot parcursul jocului s-a apărat cu absolut toată echipa în 30 de metri de poartă. Când au avut mingea, au atacat. Asta vreau și eu din partea României. Niciodată strategia unui joc nu este doar de a ne apăra, nu suntem doar defensivi. În funcţie de adversar, ambele faze trebuie să le faci foarte bine. Asta vom încerca în Grecia. Preşedintele (Mircea Sandu – n.r.) îşi dorește să înscriem în Grecia, cum ne dorim toți. În acest baraj trebuie să marcăm. Dacă nu înscriem, nu ajungem în Brazilia. Calificarea ar fi o performanţă formidabilă cu o echipă nouă, ar fi extraordinar pentru jucători şi pentru fotbalul românesc“, a declarat selecţionerul României. „Nu ne sperie fanii greci. Noi când intrăm pe teren, nu ne mai gândim la tribune. Am jucat pe stadioane cu capacitate mult mai mare, nu ne-am speriat. Am tot citit că echipa Greciei este bătrână. Nu are nici o legătură cu adevărul. Sunt trei-patru jucători peste 30 de ani, în rest sunt doar tineri. Karagounis, Katsouranis, Gekas și Salpingidis sunt singurii în vârstă. Ne gândim mereu de ce manieră vor juca grecii. Ei au un joc specific lor, prin care mai greu pot ieşi. E mai greu să vină cu ceva în plus. Și motivaţia lor va fi una formidabilă. Și grecii aşa sunt, ca naţie, ca popor… Îmi doresc să marcăm în Grecia, dacă nu vom marca, şi 0-0 ar fi bun. Să vedem dacă vom reuşi să marcăm“, a mai spus Piţurcă.

Nu plânge
după Chiricheş

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că Vlad Chiricheş a suferit o fractură de piramidă nazală în timpul meciului Tottenham – Newcastle şi are nevoie de cel puţin şase zile de pauză, subliniind că speră ca înlocuitorul acestuia să se ridice la nivelul aşteptărilor. „Calitatea lui Chiricheş şi valoarea lui contau foarte mult, nu doar pentru că era căpitan. Dar am spus de atâtea ori: o echipă nu stă într-un singur jucător. Putea fi mai grav, să se accidenteze trei-patru jucători. Chiricheş are fractură şi necesită cel puţin şase zile de pauză. Vom vedea gravitatea şi vom decide dacă ne vom putea baza în al doilea meci pe el. Cel care îl va înlocui sper să se ridice la nivelul lui. Ne doream să nu fie aşa, dar această fractură necesită şase-şapte zile de pauză. Pe urmă trebuie să-şi facă mască, cinci-şase zile nu poate zbura cu avionul. În rest, toţi băieţii sunt bine din punct de vedere medical“, a declarat Piţurcă, explicând de ce nu l-a convocat pe Gigel Bucur, chiar dacă înscrie constant la Kuban Krasnodar: „L-am lăsat pe Gigel Bucur la echipa lui. Am decis că în momentul acesta, pentru cele două jocuri, mizez pe alţi jucători“.
Pe lista lui Piţi nu s-a regăsit până ieri după-amiază nici Costel Pantilimon, dar portarul lui Manchester City a fost chemat de urgenţă la lot, deoarece Ciprian Tătăruşanu a acuzat probleme medicale. „Din cauza unor probleme la coloana lombară pe care le are Ciprian Tătărușanu, selecţionerul Victor Pițurcă a decis să-l convoace în regim de urgență pe goalkeeper-ul lui Manchester City, Costel Fane Pantilimon. FRF a obținut acceptul clubului englez, mulţumind acestuia pentru înţelegere și colaborare“, se precizează într-un comunicat postat pe frf.ro.
Victor Piţurcă a punctat, în schimb, că momentan nu a fost impresionat de un anumit jucător, dar a apreciat prestațiile celor care au evoluat constant în ultima perioadă: „De impresionat nu m-a impresionat nimeni. Ca să mă impresioneze cineva, trebuie să marcheze trei-patru goluri. Cei care au jucat au făcut-o bine, dar, din păcate, pe mine mă interesează exprimarea lor la echipa națională, unde sunt alte condiții. Important e ca aceia care intră vineri să joace la cel mai înalt nivel. Mă bucur că a marcat Stancu, era foarte important pentru el să marcheze, sper să o facă și la națională. În momentul ăsta nu am mari emoţii, dar când se va apropia ziua jocului, cu siguranță voi avea. Dar sunt tot jocuri de fotbal“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS