20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorii pe linie pentru echipele de la SCM

Victorii pe linie pentru echipele de la SCM

Handbalistele, baschetbalistele şi voleibalistele de la clubul craiovean au obţinut sâmbătă prima victorie în acest campionat, iar echipa masculină de baschet, care a întâlnit Farul Constanţa, este la al doilea succes stagional.

Conducătorii clubului SCM Craiova, dar şi antrenorii au avut o sâmbătă seară frumoasă, după ce toate cele patru echipe care au reprezentat clubul municipalităţii în competiţii au câştigat meciurile disputate în campionat.
Cele trei echipe feminine (handbal, baschet, volei) au cunoscut pentru prima dată gustul victoriei în acest sezon. Dacă pentru echipa de volei aceasta a fost prima etapă, iar fetele lui Berti Văsuică au debutat cu dreptul, la Lugoj, pentru handbaliste şi baschetbaliste victoriile consemnate sâmbătă vin ca o gură de oxigen după o perioadă mai puţin fastă. Handbalistele lui Carmen Amariei au învins Constanţa, în etapa a şasea, după ce în primele cinci etape nu acumulaseră nici un punct în clasament, iar tinerele baschetbaliste de la SCM-CSS Craiova au trecut de Târgu Mureş, după ce cu un weekend în urmă suferiseră eşecuri la scor la Sfântu Gheorghe (unul în Cupa României, unul în campionat). În ceea ce priveşte echipa masculină de baschet, oltenii au trecut la pas, la Constanţa, de ultima clasată, Farul, iar îmbucurător, dincolo de diferenţa mare de scor, este faptul că jucătorii români tineri din cadrul lotului au avut ocazia să joace şi nu au făcut-o deloc rău.
A cincea echipă din clubul SCM Craiova, cea de volei masculin, vicecampioană naţională, va începe mâine competiţiile oficiale, urmând să întâlnească, în etapa inagurală a campionatului, în deplasare, echipa Remat Zalău.

Snopova, principala marcatoare cu Neptun

Revenind la meciurile disputate sâmbătă de craioveni, două au avut loc în Bănie şi două în deplasare. Echipa feminină de handbal a „spart gheaţa“, în Sala Polivalentă, trecând cu scorul de 27-21 (12-10) de Neptun Constanţa, în etapa a şasea din Liga Naţională. Considerat un derbi al codaşelor, prin prisma locurilor din clasament (înaintea acestei runde, ambele echipe aveau 0 puncte, ocupând penultimul, respectiv antepenultimul loc – n.r.), meciul a fost dominat de craiovence, dar nici echipa de la malul mării nu a cedat uşor.
Pentru SCM au jucat: Nichita, Munteanu, Croitoru (portari), Snopova (7 goluri), Dincă (4), Apipie (3), Cioaric (3), Goran (3), C. Ilie (2), Gogoriță (2), Florică 2, Ianaşi (1). „A fost un meci pe care l-am început mai greu, sub semnul echilibrului. Fetele au dovedit că şi-au dorit foarte mult să câştige în faţa propriilor suporteri. Mă bucur că am spart gheaţa şi că am dovedit că putem să jucăm şi în ultimele 15 minute. Concluzionând, pot spune că a fost o victorie muncită şi meritată“, a spus antrenoarea echipei craiovene, Carmen Amariei. Cealaltă echipă olteană din Liga Naţională de handbal feminin, HCM Râmnicu Vâlcea, rămâne pe ultimul loc, fără nici un punct, după ce a fost învinsă, în deplasare, de către Corona Braşov, cu scorul de 27-23 (11-13).
Campionatul se va întrerupe până pe 2 octombrie, atunci când Craiova va juca la Vâlcea, cu HCM.
Tot în Bănie, dar în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, baschetbalistele antrenate de Daniel Vasile au obţinut o victorie frumoasă, prima din acest sezon, trecând cu scorul de 67-63 (16-24, 17-19,15-6, 19-14). Pentru SCM-CSS au evoluat: Irina Moţăţeanu (23 de puncte), Raluca Matei (7), Miruna Minculeasa, Andreea Olteanu (6), Andreea Gliga (15), Daria Niţă, Clara Smarandache, Janina Ninu (14), Maria Pirnea (2). Etapa viitoare, oltencele vor întâlni vicecampioana CS Municipal Târgovişte.

Debut cu dreptul
la volei

Voleibalistele de la SCM-U Craiova au debutat sâmbătă într-un nou sezon al Diviziei A1, în deplasare, cu CSM Lugoj, oltencele adjudecându-şi victoria, cu scorul de 3-1 (16-25, 26-24, 25-12, 25-20). „Am pornit cu dreptul. Le felicit pe fete pentru că victoria le aparţine în totalitate. Au muncit, şi-au dorit şi au câştigat“, a concluzionat antrenorul Berti Văsuică. Miercuri va fi etapă intermediară, iar SCM-U va primi vizita echipei CSU Medicina Târgu Mureş. Deocamdată nu s-a anunţat în care dintre cele două săli din Bănie se va desfăşura partida.

Şi-au făcut încălzirea pentru Liga Balcanică

După eşecul dramatic de miercurea trecută, când au fost învinşi de Steaua CSM Bucureşti, după ce au condus tot meciul, baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au obţinut un succes reconfortant pe terenul ultimei clasate, Farul Constanţa, în etapa a treia din Liga Naţională. Oltenii s-au impus cu scorul de 89-37 (26-8, 29-8, 14-7, 20-14). Pentru că adversarul şi scorul i-au permis, antrenorul Andelko Mandic a trimis în teren toţi jucătorii trecuţi pe foaie, iar tinerii români au stat minute bune pe parchet. Mihai Gavrilă s-a remarcat, el marcând 15 puncte în cele 20 de minute cât a evoluat. Andrei Damian a jucat 26 de minute, marcând patru puncte, iar Marius Ciotlăuş a stat pe teren 16 minute, timp în care a înscris două puncte. Travis Bureau a reuşit un double-double (18 puncte, 13 recuperări), iar Bogdan Popescu a avut procentaj de sută la sută la aruncări, reuşind zece puncte. Au mai jucat: Sokk (5), Maric (5), Mocanu (7), Căpuşan (6), Topchov (7) şi Dzambic (10).
„Am obţinut o victorie concludentă într-un meci în care am folosit toţi jucătorii înscrişi pe foaia de joc. O repetiţie reuşită înaintea jocului de debut în Liga Balcanică. Cel mai mult ne-a bucurat că nu am avut parte de nici o accidentare. Remarc şi succesul obţinut de echipa feminină de baschet a clubului, care cu cel mai tânăr lot din campionat a obţinut o victorie importantă“, a punctat Marius Toma, managerul secţiei de baschet a clubului din Bănie.
Sâmbăta viitoare, SCM-U Craiova va primi vizita echipei CSM Oradea, dar până atunci baschetbaliştii din Bănie vor debuta joi, acasă, în Liga Balcanică.
Cealaltă echipă olteană masculină, Energia Rovinari, a pierdut meciul disputat în deplasare, fiind învinsă de „U“ Mobitelco Cluj cu scorul de 99-85.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS