7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliştii craioveni, soldaţi romani pentru o zi

Baschetbaliştii craioveni, soldaţi romani pentru o zi

http://www.youtube.com/watch?v=HQnjWuPiy3k

Ziua de ieri a fost deosebită pentru baschetbaliştii de la SCM-U Craiova. Între două antrenamente, jucătorii pregătiţi de Andelko Mandic şi Milan Nisic au participat la o şedinţă foto inedită. Nu au avut parte de costume de prezentare, nu au fost nici în bustul gol, cum se mai practică, ci au intrat în pielea unor personaje istorice. Mai precis, Rade Dzambic şi coechipierii săi au fost îmbrăcaţi în soldaţi romani.
Nu unii oarecare, ci dintr-o legiune de elită a Armatelor Romane, Legiunea XIII Gemina. Alegerea nu a fost deloc întâmplătoare, deoarece spre deosebire de alte legiuni, Legiunea XIII Gemina avea ca simbol leul, iar mantiile erau de culoare albastră.
Managerul Marius Toma a spus că şedinţa foto a avut un mesaj de transmis, şi anume „Luptăm pentru Craiova“. „Este un proiect pe care l-am avut în paralel, dar se potriveşte perfect cu ceea ce face primăria în acest weekend. Leul de pe steagul Legiunii XIII Gemina se potriveşte perfect cu stilul nostru de echipă şi ce vrem noi. Legiunile aveau soldaţi din tot imperiul. Mulţi dintre jucătorii noştri nu sunt craioveni, unii nu sunt români şi nici europeni, dar suntem în legiune şi luptăm pentru familiile noastre şi pentru Craiova“, a spus Toma.
În absenţa lui Ionuţ Drăguşin, care s-a operat la picior, Dzambic a purtat steagul albastru cu numele legiunii şi însemnul leului, iar Mocanu şi Hallik au făcut senzaţie cu blănile de urs din care erau alcătuite costumele lor. Rade era în al nouălea cer, deoarece soţia sa, Jacqueline, a născut în seara precedentă cel de-al doilea băieţel al familiei. „Mă simt bine şi sunt foarte fericit, mai ales că noaptea trecută soţia mea a născut. Sunt fericit că realizăm acest calendar pentru fani. Sunt trist că Drăguşin nu este, îi vom simţi lipsa şi abia aştept să revină“, a spus „Turbo“ Rade.

Popescu: Mă simt ciudat îmbrăcat aşa

Bogdan Popescu a fost încântat de shooting, dar este cu gândul la meciurile din campionat: „Nu am mai participat la aşa ceva, dar m-am simţit foarte bine şi cred că a ieşit super. Mă simt ciudat îmbrăcat aşa, e prima dată când punem aşa ceva pe noi, săbii, scuturi. Suntem gladiatori. Şedinţa foto e ceva inedit, dar noi ne gândim la campionat“. Şi ultimul sosit în tabăra craioveană, Andrei Căpuşan, s-a simţit bine la şedinţa foto: „Este o experienţă foarte interesantă pentru mine şi sper să facem o figură cât mai bună sezonul acesta. Ceea ce facem noi acum, să promovăm echipa, sper să aducă cât mai mulţi fani la meciuri“. Când jucătorii au ajuns în Piaţa „Mihai Viteazul“ oamenii s-a oprit câteva minute să le admire costumele. „Foarte interesant. Aşa îi apropie pe băieţi şi mai mult de noi. Şi aşa îi iubim mult. E o chestie foarte drăguţă care ne atrage să fim alături de ei. Cred că sala va fi arhiplină şi că vor fi încurajaţi la maximum. Sunt îndrăgostit de sporturile de sală din Craiova. I-am recunoscut pe băieţi din prima. Dzambic purta steagul acela roman, îi ştiu şi pe cei nou-veniţi. Acum, mi se pare mică sala pentru meciurile de baschet, chiar dacă e mare“, a fost de părere Mugurel Predescu“.

Astăzi începe
„Cupa Craiovei“

Ediţia inagurală a „Cupei Craiovei“ cu participarea echipelor SCM-U Craiova, CSU Asesoft Ploieşti (campioana României), Energia Rovinari şi BCM-U Piteşti, debutează astăzi în Sala Polivalentă. În fiecare zi, vor fi câte două meciuri, transmise în direct de DigiSport 2 şi Digi 24 Craiova.
În deschiderea turneului, de la ora 18.00, vor juca CSU Asesoft Ploieşti şi Energia Rovinari, apoi, de la ora 20.00, SCM-U Craiova va întâlni BCM-U Piteşti. Mâine, în primul meci, tot de la ora 18.00, BCM-U Piteşti va evolua în compania celor de la CSU Asesoft Ploieşti, apoi SCM-U Craiova va întâlni Energia Rovinari, de la ora 20.00. Vineri, primul meci va începe la ora 17.00 şi va pune faţă în faţă echipele BCM-U Piteşti şi Energia Rovinari, iar în ultimul meci al turneului, SCM-U Craiova va înfrunta campioana CSU Asesoft Ploieşti. Intrarea la meciuri va fi liberă.

Craiova – BC Mureş şi Energia – Chiajna, în prima etapă a Ligii Naţionale

La sediul Federaţiei Române de Baschet (FRB) a avut loc luni o nouă tragere la sorţi pentru Liga Naţională, după retragerea echipei CSS Giurgiu şi declararea oficială a colaborarii dintre CSA Steaua Bucureşti şi CSM Bucureşti. Prima etapă se va desfăşura pe 5 octombrie, iar SCM-U Craiova va întâlni, pe teren propriu, vicecampioana BC Mureş. Cealaltă echipă din Oltenia, Energia Rovinari, va evolua în deplasare, pe terenul nou-promovatei Concordia Chiajna. Ultima etapă a turului se va desfăşura pe 21 decembrie, prima etapă a returului va fi pe 18 ianuarie 2014, iar ultima rundă a returului se va desfăşura pe 5 aprilie 2014. Referitor la Cupa României, programul turului I rămâne nemodificat: SCM-U Craiova -„U“ Mobitelco Cluj, CSU Atlassib Sibiu – BC Mureş Târgu Mureş, CSM Oradea – Concordia Chiajna, Timba Timişoara – CSU Asesoft Ploieşti, CSA Steaua CSM Bucureşti – BC Timba Timişoara. BCM-U Piteşti şi Farul Constanţa vor sta. Turul I este programat pe 21 şi 28 septembrie, turul II este programat pe 8 şi 12 ianuarie 2014, apoi Turneul Final Four este programat pe 11-12 aprilie 2014.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS