20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHalep face senzaţie la US Open

Halep face senzaţie la US Open

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, cap de serie numărul 21 şi locul 19 WTA, s-a calificat, sâmbătă, în optimi la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, informează site-ul oficial al competiţiei. Halep a învins-o, în turul trei, cu scorul de 6-1, 6-0, după 51 de minute de joc, pe Maria Kirilenko (Rusia), cap de serie numărul 14 şi locul 17 WTA. Aceasta este cea mai mare performanţă a Simonei la US Open, pentru care va fi recompensată cu 165.000 de dolari.
„Acesta a fost cel mai bun meci din viaţa mea. În acest moment am mai multă încredere în mine şi sunt mai incisivă pe teren. Cred în mine şi îmi place să joc. Este o perioadă incredibilă pentru mine“, a declarat Halep, conform AFP. În optimi, Simona Halep o întâlneşte, astăzi, pe italianca Flavia Pennetta, locul 83 mondial, care a învins-o pe rusoaica Svetlana Kuzneţova (Rusia), numărul 29 WTA, cu scorul de 7-5, 6-1. Pennetta are în palmares 14 turnee WTA câştigate şi nouă turnee ITF. Dacă o va învinge pe Simona, italianca va ajunge pentru a patra oară în sferturi la US Open.
Românca şi italianca s-au întâlnit ultima dată în luna iulie a acestui an, la turneul de la Bastad (Suedia), dar constănţeanca a abandonat din cauza unor dureri la şold. Meciul s-a înterupt când Pennetta conducea cu 2-0 în setul decisiv.
O surpriză majoră la US Open a fost eliminarea danezei Caroline Wozniacki, care a fost învinsă de sportiva italiană Camila Giorgi, scor 6-4, 4-6, 3-6.
Dacă nu intervin surprize majore, traseul ideal al Simonei Halep până în finală ar fi Flavia Pennetta – Camila Giorgi sau Roberta Vinci – Viktoria Azarenka (nr. 2). Iar până la titlu, se adaugă Serena Williams.
Altă eliminare surpriză a fost cea a Petrei Kvitova, care a fost învinsă de americanca Alison Riske, cu 6-3, 6-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS