7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCu Lincar înainte!

Cu Lincar înainte!

Noua echipă a Craiovei, CS Universitatea, a prins contur şi, în ciuda dorinţei primarului Lia Olguţa Vasilescu de a dezvălui componenţa echipei doar într-o conferinţă de presă ce urmează să aibă loc în această săptămână, se ştie deja cine va fi în staff-ul tehnic şi numele câtorva jucători.
Întrucât Ioan Codoban a fost desemnat de acţionariat să se ocupe de recrutarea şi formarea echipei, urmând să facă parte din organigrama clubului, acesta a decis să meargă pe mâna lui Erik Lincar şi a lui Zeno Bundea în privinţa staff-ului tehnic, doi orădeni ai săi. Primul a dovedit la Damila Măciuca faptul că are stofă de antrenor, a promovat-o în Liga a II-a şi a poziţionat-o pe nou-promovata grupare olteană pe locul patru la finalul turului din sezonul trecut, dar a renunţat la colaborare din cauza unor probleme familiale. În ceea ce-l priveşte pe „secundul“ Zeno Bundea, acesta a fost ales pentru faptul că abia a agăţat ghetele în cui şi cunoaşte mersul lucrurilor în Liga a II-a, el fiind, de altfel, familiarizat şi cu întreg fenomenul fotbalistic din Bănie, evoluând pentru Universitatea în intervalul 2002-2005.
Contactat telefonic de GdS, antrenorul Erik Lincar nu a infirmat ideea că va prelua CS Universitatea Craiova. „Nu aş vrea să discut pe această temă. Nu ştiu dacă vin, să vedem. Am înţeles că va fi o conferinţă la mijlocul săptămânii, până atunci nu vreau să declar nimic. Nu vreau să vorbesc momentan despre acest subiect ca să apară alte discuţii, că şi aşa am văzut că domnul Mititelu e foarte supărat. Toate la timpul lor“, a spus Erik Lincar, pentru GdS.

Se mizează pe olteni

În privinţa lotului de jucători, conducătorii CS Universitatea Craiova şi-au orientat privirile spre jucătorii din Oltenia, aceştia  formând grosul lotului, urmând să ajungă la echipă şi câţiva fotbalişti străini, în special sârbi. Până acum, certitudini sunt doi titulari de la CSM Vâlcea, căpitanul Florian Pârvu şi Constantin Octavian Vasile. „M-am înțeles de mai mult timp cu Craiova. Înțelegerea se va oficializa imediat după reunirea lotului, după ce vom face toți vizita medicală. De fapt, eu de trei săptămâni știam de acest proiect, domnul Ioan Codoban m-a sunat și mi-a propus să merg și nu am stat pe gânduri. La sfârșitul sezonului am devenit liber de contract, dar am avut mai multe oferte. Am înțeles că și Concordia Chiajna s-ar fi interesat de mine, dar oricum mă înțelesesem cu cei de la Craiova. Eu sunt oltean, născut în Vâlcea, țineam de mic cu Universitatea Craiova. Era normal ca în momentul în care mi s-a propus să joc pentru Universitatea să nu refuz. Aveți dreptate cu Slatina. Să știți că cei de acolo chiar îmi ofereau mai mulți bani decât ce câștig acum la Craiova, însă în momentul în care am primit oferta domnului Codoban, care mi-a spus de acest proiect al Craiovei, nu am mai stat pe gânduri. Sunt prieten cu frații Costea și mi-au spus cum era atmosfera pe «Oblemenco». Și eu știam, din afară, dar mi-au explicat că pe gazon un meci în culorile Craiovei e ceva de nedescris. De la Vâlcea am înțeles că îl vor pe Stoica, dar acesta mai are un an de contract cu CSR Râmnicu Vâlcea. De asemenea, pe Vătăjelu îl vor, dar e greu, pentru că am înțeles că are ofertă de la Steaua. Mai era vorba de Petre Goge că ar vrea, se vorbea de Cârjă și de Câju de la Delta Tulcea. Eu cred că suporterii vor veni lângă echipa primăriei. Aici e palmaresul, aici vor veni și fostele glorii. Și eu chiar cred că fanii vor veni alături de noi chiar din primul an, adică și în divizia B, nu vor aștepta să promovăm pentru a ne încuraja. Sunt supărați, domnul Mititelu i-a
dezamăgit, poate și autoritățile că nu au grăbit reînscrierea echipei, dar în Oltenia se trăiește pentru fotbal. Avem un antrenor valoros“, a spus, pentru stiridesport.ro, Florian Pârvu, care speră ca suporterii să nu le poarte ranchiună noilor antrenori, pentru trecutul lor de la Steaua, respectiv Rapid. „Bundea a mai jucat la Craiova, iar Lincar a fost la Steaua un fotbalist ca oricare altul. Nu a jurat dragoste veșnică Stelei sau altei echipe, ca acum suporterii să nu-l accepte. E ca și cum aș fi trecut eu pe la Vâlcea și acum vin la Craiova. Lincar nu e vreo legendă a Stelei, cum ar fi, de exemplu, Lăcătuș sau Liță Dumitru și nici Bundea nu e vreun Nae Manea pentru Rapid. Doar nu vine să antreneze la Craiova Florentin Petre de la Dinamo“, a completat fostul lider al CSM Vâlcea.
Surse apropiate proiectului CS Universitatea Craiova susţin că la echipă vor fi înregimentaţi şi câţiva tineri jucători din Bănie, fiind doriţi craiovenii Dan Gogoşoiu, Jackie Nicolae, Cosmin Gângioveanu (toţi trei fiind liberi de contract) şi portarul Nicuşor Grecu (CS Apa Craiova).

Mititelu vrea şi el în B

Deranjată de apariţia echipei CS Universitatea Craiova, conducerea Universităţii Craiova a postat un comunicat în care a anunţat că echipa va fi înscrisă în Liga a II-a, şi nu în campionatul judeţean. „Luni (astăzi – n.r.), ora 15.00, FC Universitatea Craiova organizează o conferinţă de presă în care va prezenta noua structură a clubului, conducerea executivă, antrenorul principal şi numele celor 25 de jucători care au încheiat contracte de joc cu FC Universitatea Craiova. De asemenea, FC Universitatea Craiova va depune toate documentele necesare înscrierii în campionatul Ligii a II-a, sezonul 2013-2014, până cel mai târziu vineri – 5 iulie“, se arată într-un comunicat postat pe fcuniversitatea.ro.
Dat afară de pe stadionul „Ion Oblemenco“, Adrian Mititelu a anunţat că este foarte probabil ca echipa sa să nu evolueze în Bănie. „Din nefericire, va trebui să evoluăm în afara Craiovei. Nu pot să cred că mi s-a întâmplat aşa ceva. Olguţa Vasilescu poate înscrie ce echipă vrea ea, e dreptul ei, dar să termine cu numele de Universitatea Craiova. Nu poate folosi acest nume, dar ei vor să inducă lumea în eroare“, a declarat Mititelu, la GSP TV.
De asemenea, antrenor la dezafiliata Universitatea Craiova va fi italianul Nicolo Napoli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS