14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii au început calvarul

Gorjenii au început calvarul

Jucătorii de la Pandurii Târgu Jiu au început de ieri primul stagiu de pregătire, cantonamentul de la Sibiu fiind dedicat acumulărilor fizice

Jucătorii de la Pandurii Târgu Jiu au plecat ieri-dimineaţă spre Sibiu, unde îi aşteaptă o perioadă foarte dificilă a pregătirii din această vară, când vor debuta şi în Liga Europa. În acest prim stagiu de pregătire (17 – 28 iunie), antrenorul Cristi Pustai va miza pe următorii jucători: Pedro Mingote, David Lazar, Adrian Rusu, Alexandru Vlad, Marian Pleaşcă, Iulian Mamele, Ionuţ Rada, Ionuţ Tătaru, Alexandru Dan, Dan Nistor, Paul Anton, Claudiu Voiculeţ, Cosmin Băcilă, Călin Cristea, Cornel Predescu, Alin Buleică, Alexandru Ciucur, Ciprian Brata, Alexandru Grigoraş, Valentin Lemnaru, Albert Voinea, Gheorghe Răduca, Emanuel Mbela, Deyvidas Matulevicius, Marko Momcilovic şi Christou Paraskevas. Acestora li se vor alătura şi şase juniori ai clubului: Andrei Piţian, Constantin Cocină, Andrei Şendroiu, Bogdan Dănăricu, Rodemis Trifu şi Răzvan Negrescu, fiind posibil să se alăture lotului şi jucătorii cu care Pandurii Târgu Jiu se află în tratative în vederea unui transfer.

Viera pune Pandurii
pe locul doi

Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, a declarat că speră ca fundaşul Ousmane Viera să revină la Pandurii dacă nu va accepta o ofertă din afara ţării. „Cu Viera nu este încheiat încă. El mai poate reveni la Pandurii. A spus că, dacă nu are o ofertă de afară, va rămâne la noi. Nu puteam să stăm descoperiţi pe acest post, dacă va rămâne şi Viera e foarte bine. Mihai Răduţ este jucătorul Stelei şi s-a întors acolo. La fel ca şi Nicoară, care s-a întors la CFR. Noi am rezolvat cu portarul Răzvan Stanca să vină la Pandurii, sperăm să nu se răzgândească cei de la Steaua. Negociem cu CFR să îl lase pe Nistor să joace în cupele europene, e dorinţa noastră. Vom primi 500.000 de euro plus doi jucători, Nicoară şi Batin. Asta am vrea noi. Nu am semnat încă nimic, dar acesta este stadiul negocierilor la care am ajuns“, a spus Condescu, pentru site-ul oficial al grupării oltene.
„Sunt câţiva jucători care la ora aceasta sunt doriţi de alte echipe, dar cum stăm şi noi să vedem raportul preţ / calitate, probabil la fel se va aştepta şi cu Nistor să vedem care e oferta cea mai bună şi dacă el îşi va da acceptul să plece. Să vedem ce variantă va fi mai convenabilă pentru club, pentru că fotbalul e o afacere până la urmă“, a comentat, la rândul său antrenorul Cristi Pustai.

Condescu, optimist
în privinţa tragerii
la sorţi de la UEFA

Conducătorul gorjenilor, Marin Condescu, a declarat că echipa este pregătită să facă transferurile necesare participării în Europa League. „Noi suntem cap de serie în Liga Europa. Sperăm ca lucrurile să fie în regulă, am făcut patru-cinci transferuri bune. L-am luat pe Răzvan Stanca de la Steaua, am luat un fundaş stânga sârb, Marko Momcilovic, pe golgheterul de la Podgorica, Admir Adrovic, golgheterul seriei a doua de la Damila Măciuca, Albert Voinea, care era al nostru, dar a fost împrumutat şi acum va reveni la echipă, deci stăm bine. Sperăm să fim gazde bune pentru cei care ne vor vizita. Depinde acum şi de norocul pe care îl vom avea. Dacă vom juca împotriva unei echipe foarte bune din prima, poate că lumea ne va mai ierta dacă vom fi eliminaţi. Dar dacă vom juca însă cu o echipă de aceeaşi valoare ca şi noi şi vom fi eliminaţi, se uită bucuria de la cupele europene“, a spus şeful pandurilor. Acesta a punctat că el va reprezenta Pandurii la tragerea la sorţi de pe 24 iunie pentru preliminariile Ligii Europa: „Voi merge pe 24 iunie la tragerea la sorţi de la UEFA pentru preliminariile Ligii Europa. E prima noastră participare la această competiţie, trebuie să o trăieşti la maximum. În ceea ce priveşte competiţia, din toate punctele de vedere, şi logistic, şi financiar, suntem pregătiţi să facem transferurile necesare şi să acordăm recompensele necesare pentru o calificare cât mai sus şi să nu rămânem în urmă nici în campionat“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS