18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRoxana Gatzel Han revine la SCM

Roxana Gatzel Han revine la SCM

Handbalista craioveană, devenită între timp mamă, revine la SCM, sub comanda fostei sale colege de la Oltchim şi de la naţională, Carmen Amariei

Carmen Amariei, antrenoarea instalată luna aceasta la SCM Craiova, a anunţat sâmbătă transferul a trei jucătoare. Este vorba despre Ionica Munteanu, Roxana Gatzel şi Alexandra Haşegan, acestea semnând contracte pe doi ani cu gruparea olteană. „Portarul Ionica Munteanu şi-a prelungit contractul pe două sezoane. Ea a revenit la Craiova în iarnă, după împrumutul la echipa din Cluj. De asemenea, centrul Roxana Gatzel revine pe teren, după ce a născut, a semnat şi ea pe două sezoane, iar Alexandra Haşegan, care joacă pe postul de pivot, şi ultima dată a fost la Terom Iaşi, a semnat şi ea, tot pe două sezoane“, a declarat Amariei, care a făcut trecerea de la cariera de jucătoare la cea de antrenoare la distanţă de câteva luni, la aceeaşi echipă, SCM.

Amariei: Roxana vine
cu dor de handbal

Roxana Gatzel Han revine la echipa craioveană după ce a luat o pauză pentru a deveni mămică, iar Amariei crede că fosta sa colegă de la naţionala României şi la Oltchim va reveni repede la forma care a consacrat-o: „Roxana îşi exprimase mai demult dorinţa de a reveni la echipă din acest sezon. Acum, multe jucătoare aleg să se retragă un an din activitate, apoi revin fără probleme. Am fost colege mulţi ani, este o profesionistă desăvârşită, un mare caracter şi vine cu un dor de handbal“.
Referitor la portarul Ionica Munteanu, aceasta a evoluat şi sezonul trecut la SCM, dar în acest retur a avut un diferend cu antrenorul Bogdan Burcea. Fostul tehnician declarase că „Munteanu are probleme atitudinale“, iar în urma unui referat de
micşorare a salariului, jucătoarea a depus memoriu la Federaţie. L-a câştigat, iar clubul a fost obligat să respecte contactul şi să-i dea toţi banii prevăzuţi în contract. „Ionica Munteanu este un portar valoros, care a fost dorită şi de echipe din străinătate, dar mă bucur că a rămas la Craiova, alături de Mirela Nechita, care a semnat şi ea. Avem nevoie de doi portari valoroşi“, a adăugat Carmen Amariei.
A treia jucătoare care şi-a pus semnătura pe contractul cu SCM Craiova reprezintă o noutate, pivotul Alexandra Haşegan. „Este o jucătoare tânără, care sper să ne ajute. Am avut-o colegă la Terom Z Iaşi“, a explicat noua antrenoare. Săptămâna aceasta se preconizează noi transferuri.
„99,9 la sută avem acord verbal al unor fete, dar după ce semnează vor fi ale noastre, pentru că ele se pot răzgândi şi pot alege alte oferte. Mi-au zis că îmi dau răspunsul săptămâna viitoare“, a completat antrenoarea de la SCM Craiova.

SCM nu s-a ridicat
la pretenţiile fetelor de la Oltchim

Speranţele aducerii unei jucătoare importante de la Oltchim au dispărut. Majoritatea, ofertate şi de Craiova, au semnat cu alte echipe din raţionamente financiare. Aşa cum declarase şi antrenorul Bogdan Burcea, care, de asemenea, negociase cu fetele de la Oltchim, Carmen Amariei a spus că „SCM Craiova nu s-a putut ridica la pretenţiile acestora“.
Noua antrenoare şi-a ales colaboratorul pe banca tehnică, craioveanul Gabriel Bircină, care a mai antrenat la senioare la divizionara A Daewoo Craiova şi în Grecia. Reunirea lotului se preconizează să aibă loc pe 1 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS