5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrialul AJF Dolj s-a bucurat de succes

Trialul AJF Dolj s-a bucurat de succes

Jucătorii prezenţi miercuri seară la Depou au lăsat o impresie bună, antrenorii din comisia
tehnică a AJF Dolj declarându-se mulţumiţi de rezultatul selecţiei

Trialul organizat de AJF Dolj miercuri seară, pe stadionul „Depou“, în vederea creării selecţionatei Doljului, şi din care ar fi avut ceva de câştigat şi Universitatea Craiova dacă şi-ar fi trimis reprezentanţii, a avut efectul aşteptat. „Juriul“, format din Marian Bondrea, Petre Petculescu, Dorel Toma, Florin Şoavă, Mugurel Guşatu, Marian Calafeteanu şi Bogdan Budescu, ajutat de experimentaţii Nicolae „Ţâcă“ Zamfir, Grigore Ciupitu, Ion Geolgău şi Nicolae Negrilă, a fost foarte atent cu cei peste 72 de elevi de „ocazie“ ai lui Gigi Ciurea şi Victor Naicu. Concluzia a fost scontată, Doljul are tineri talentaţi, care trebuie urmăriţi cu atenţie şi valorificaţi, obligatoriu, doar de formaţiile din Oltenia.

„A fost o idee foarte bună“

Preşedintele Comisiei de selecţie, Marian Bondrea, a fost plăcut surprins de ce a văzut la Depou, punctând că iniţiativa lui Silviu Bogdan este de apreciat, întrucât fotbalul doljean a „tresărit“ la această primă acţiune a AJF Dolj. „Trebuie să recunosc că nu m-am aşteptat să fie un nivel prea ridicat la această acţiune, dar ceea ce am văzut m-a surprins plăcut. Am remarcat mai mulţi jucători, dar doi mi-au plăcut în mod deosebit, şi aici mă refer la mijlocaşul stânga de la CS Işalniţa, Lucian Scarlat, şi la stoperul de la Podari, Eusebiu Preduţ. Trebuie urmăriţi şi ajutaţi să crească… Noi ne-am făcut o idee despre fiecare jucător, iar luni o să ne întâlnim la sediul AJF Dolj şi, în această şedinţă, vom stabili şi celelalte acţiuni din judeţ. Până atunci e greu să ne pronunţăm. Iniţiativa celor de la AJF Dolj a fost foarte bună, pentru că tot fotbalul judeţean s-a «trezit» şi s-a creat o emulaţie benefică“, a spus Marian Bondrea, pentru GdS.
„Toată lumea a fost impresionată de nivelul jucătorilor care au venit la această primă selecţie. Mai sunt şi alţi tineri jucători de valoare, dar care nu au putut fi prezenţi la Depou. De aceea am decis să organizăm următoarele acţiuni la Calafat, Ostroveni, Segarcea şi Băileşti, în felul acesta vom da posibilitatea multor tineri să se remarce şi să evolueze pentru selecţionata Doljului şi, de ce nu, la Universitatea Craiova“, a spus preşedintele AJF Dolj, Silviu Bogdan, pentru GdS.

Naicu: Sunt jucători care pot evolua mai sus de Liga a IV-a

Victor Naicu, unul dintre antrenorii care au dirijat de pe bancă tinerii jucători veniţi să-şi etaleze calităţile, a afirmat că acţiunea şi-a atins scopul, dar că pentru mulţi timpul ar fi putut fi prea scurt ca să-şi demonstreze valoarea. „A fost o acţiune importantă din punctul meu de vedere, pentru că le-a dat posibilitatea tuturor jucătorilor de fotbal din judeţ să-şi arate calităţile şi să se afirme. Pe unii dintre cei prezenţi îi ştiam şi sunt jucători de care veţi auzi cu siguranţă cel puţin la nivelul Ligii a III-a. De restul nu pot să spun că am remarcat în mod deosebit pe cineva, pentru că au fost mulţi jucători şi au jucat maximum 30 de minute fiecare. Nu ştiu cât au putut să arate în acest timp destul de scurt. Probabil, dacă se vor mai face trialuri, jucătorii opriţi în prima parte pot să-şi arate pe parcurs calităţile. Cred că numai cine a stat în tribună şi a urmărit atent jucătorii poate să aibă o idee mai exactă despre calităţile lor. Sunt jucători tineri, talentaţi, care, dacă vor fi cooptaţi de cei de la Universităţii Craiova, cu siguranţă vor face faţă. Sunt jucători care pot evolua mai sus de Liga a IV-a, dar nu au unde la ora aceasta“, a declarat Victor Naicu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS