14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDarius Stănică a venit cu medalie din Moldova

Darius Stănică a venit cu medalie din Moldova

Pugilistul de la CFR Marfă IRLU Craiova a obţinut medalia de bronz la un turneu internaţional interţări, găzduit de Republica Moldova

Craioveanul Darius Stănică, component al lotului naţional de box, categoria de vârstă juniori, s-a remarcat la un turneu internaţional încheiat recent. 14 dintre componenţii lotului României, coordonat de cunoscutul Titi Tudor „Prosop“, au participat la un turneu în Republica Moldova, „Cupa Primarului“, găzduit de localitatea Hânceşti. Sportivul, în vârstă de 15 ani, legitimat la CFR Marfă IRLU Craiova, a venit acasă cu medalia de bronz, obţinută după ce a susţinut două meciuri, ambele în compania unor reprezentanţi ai ţării gazdă. „În prima partidă, Darius s-a impus la puncte, iar în cea de-a doua a pierdut, tot la puncte, după o decizie stânsă“, a spus, ieri, antrenorul sportivului, Marcel Sârba, care împreună cu Ion Dragomir se ocupă de pregătirea pugiliştilor de la CFR Marfă IRLU Craiova.
Pugilistul din Bănie a intrat anul acesta în lotul de juniori al României. „În luna martie am participat la o gală de selecţie la Ploieşti, am fost oprit, apoi am mers, împreună cu alţi colegi de la lot, la Cornu, în pregătire, iar acum la acest turneu în Republica Moldova. Îmi doresc să fac performanţă în box, să particip la Campionate Europene, Mondiale şi, de ce nu, la Jocurile Olimpice“, a spus ieri Darius Stănică, în timp ce-şi privea medalia de bronz de la gât. Sportivul, care este elev în clasa a IX-a la Liceul „Traian Vuia“, practică sportul cu mănuşi de şase ani şi până acum a mai câştigat Cupa României la cadeţi, Memorialul „Cristian Panaitescu“ de la Câmpulung şi Cupa „Lotus“ de la Râmnicu Vâlcea.

Clubul este în impas, antrenorii cer ajutor

Cei doi antrenori de la CFR Marfă IRLU Craiova cu un ochi râd şi cu unul plâng. Se bucură pentru performanţa internaţională a lui Darius Stănică şi a altor sportivi care au urcat pe podium anul acesta, dar nu pot să-şi ia gândul de la situaţia financiară precară a clubului. Practic, există perspectiva ca, în situaţia în care CFR Marfă IRLU se va privatiza, clubul de box, care a dat zeci de campioni în cei peste 50 de ani de existenţă, să nu mai poată funcţiona din lipsă de fonduri. Marcel Sârba, antrenor care şi-a legat numele de clubul ceferist în ultimele decenii, cere sprijinul autorităţilor. „Ştiu că sportul o duce greu, dar noi chiar suntem la pământ. De la începutul anului nu mai primim nici un ban, sunt blocaţi, mergem la competiţii cu bani de acasă şi de la părinţi, dar nici aşa nu se mai poate pentru că la noi vin copii săraci şi nu poţi să le ceri. Apelăm la autorităţile locale, la primarul Lia Olguţa Vasilescu, căreia am văzut că îi plac sporturile de contact, să ne ajute cumva să ne continuăm activitatea. Nu avem sală, echipament, bani de deplasări, nimic! Dacă vă vine să credeţi, deşi suntem la CFR, plătim şi drumul cu trenul, că nu se poate altfel. Am dormit prin gări, iar sportivii din alte oraşe dorm la hoteluri. Ar fi o soluţie, să ne ia şi pe noi la clubul primăriei, SCM. Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box, Fănel Trandafir, vorbise despre un centru puternic de box la Craiova, dar acest lucru nu s-a realizat încă. Acceptăm sprijin de oriunde, numai să nu ne desfiinţăm“, a spus Sârba. Acesta a subliniat că, deşi sărăcia este mare în box, copiii vor să iasă din anonimat şi visează să ajungă ca Leonard Doroftei, actualul preşedinte al Federaţiei Române de Box, sau ca multiplul campion mondial la profesionişti, Lucian Bute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS