18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCea mai frumoasă victorie

Cea mai frumoasă victorie

Baschetbaliştii craioveni au învins „U“ Mobitelco Cluj (scor 80-72) la finalul unui meci plin de suspans. Cu foştii clujeni Seals şi Hallik în zi de graţie, SCM-U a recuperat zece puncte în sfertul patru şi a obţinut o victorie de moral, care venea după trei eşecuri consecutive.

După trei înfrângeri consecutive, una mai dureroasă ca alta, baschetbaliştii de la SCM-U Craiova s-au bucurat din nou, duminică seară, alături de cei 4.000 de fani prezenţi în Polivalentă. Oltenii au învins, pentru a doua oară în acest sezon, pe „U“ Mobitelco Cluj, cu scorul de 89-72, după un meci echilibrat, spectaculos şi nerecomandat cardiacilor.
În minutul 32, clujenii conduceau cu scorul de 61-51, dar elevii lui Mandic au revenit spectaculos, ajutaţi de încurajările publicului. SCM-U a avut un parţial 19-2, graţie reuşitelor de la distanţă ale lui LeVar Seals şi Reinar Hallik. Cei doi jucători craioveni au făcut un meci mare împotriva echipei pentru care au evoluat în trecut. Seals, care a stat tot meciul pe teren, a înscris 27 de puncte, la care se adaugă şase recuperări şi o pasă decisivă, şi poate fi considerat omul meciului. „Dacă în partidele trecute Rade Dzambic ne-a obişnuit cu rolul de lider, de data aceasta a fost Seals, care a jucat excelent“, a spus antrenorul Mandic la final. Reinar Hallik, care în tur a evoluat pentru „U“ Mobitelco Cluj, a fost decisiv în victoria contra echipei care a renunţat destul de uşor la el. Internaţionalul eston a făcut un sfert patru senzaţional, fiind la cel mai bun meci al său de când a venit la Craiova. Hallik a reuşit 12 puncte de la distanţă, dintre care 9 în ultimul sfert, a făcut o recuperare, o intercepţie, a dat o pasă decisivă şi nu a pierdut nici o posesie. „Mă bucur că am avut un meci bun şi am câştigat. Dacă ţinem cont că am învins chiar echipa la care am evoluat în turul campionatului, satisfacţia este şi mai mare“, a spus Hallik la conferinţa de presă.
Victoria Craiovei, a 20-a din acest sezon, menţine echipa olteană în cursa pentru locul patru la intrarea în play-off. Alb-albaştrii se vor menţine pe locul patru ocupat în prezent dacă vor obţine o victorie în ultimele două meciuri din sezonul regulat, cu Gaz Metan Mediaş (deplasare) şi cu CSM Oradea (acasă). Antrenorul Andelko Mandic a spus despre victoria cu Cluj că a fost cea mai frumoasă din acest sezon: „Cred că este cea mai mare victorie a noastră din acest sezon. 4.000 de spectatori ne-au încurajat în momentele mai puţin bune din final şi am revenit. Clujul este o echipă valoroasă, care venise cu gândul doar la victorie“.

Mandic, nemulţumit de procentajul de la libere

Totuşi, tehnicianul sârb nu a putut trece peste ineficienţa echipei sale la aruncările libere. Oltenii au transformat doar 17 din cele 37 de lovituri libere de care au beneficiat. „Chiar nu îmi pot explica ce se întâmplă, pentru că atunci când te apuci de baschet după ce înveţi să baţi mingea, înveţi să arunci de la libere. Nu ai presiune, nu ştiu de ce avem asemenea probleme. Este foarte greu să câştigi un meci când ratezi atât de mult la libere. Acum am avut noroc“, a mai spus Mandic. La meciul precedent, cu Asesof Ploieşti, Craiova a transformat 14 din cele 22 de aruncări libere, iar acum două etape, acasă, cu Energia Rovinari, SCM-U a transformat 16 din cele 30 de libere de care a beneficiat.
 „U“ Mobitelco a coborât pe locul şapte, cu 46 de puncte, la fel ca echipa de pe locul şase, Gaz Metan Mediaş, adversara craiovenilor în partida următoare, programată joi, de la ora 17.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS