14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJuniorii din Craiova, pregătiţi pentru derbi

Juniorii din Craiova, pregătiţi pentru derbi

CSJ Ştiinţa U Craiova va lupta cu Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ pentru fotoliul de lider la juniori A, orgolii mari fiind şi la confruntarea republicanilor B

Etapa a 17-a la juniorii republicani A şi B, seria a 5-a, opune cele două mari centre de copii şi juniori din Bănie: CSJ Ştiinţa U Craiova şi Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“. Acest derbi al fotbalului juvenil se va desfăşura duminică, pe arena „Petre Deselnicu“, din incinta Complexului Sportiv „Ion Oblemenco“. Partida juniorilor A, copii născuţi în 1995, va începe la ora 12.00, cei din 1996 (juniori B) auzind primul fluier la 14.00.
Un interes sporit este pentru ambele confruntări, rivalitatea dintre cele două cluburi datând de foarte mult timp, dar întotdeauna partidele au stat sub semnul fair-play-ului.
„Este un derbi prin prisma locurilor ocupate în clasament, dar ca orgolii nu cred. Puţini jucători de la «Gică Popescu» au evoluat la Universitatea Craiova. Există o oarecare rivalitate între noi, pentru că ne întâlnim în campionat şi luptăm pentru podium în fiecare an. Dar atât“, a spus preşedintele CSJ Ştiinţa U Craiova, Bogdan Pâncu, pentru GdS. „Ne dorim foarte mult să câştigăm punctele puse în joc, pentru că vor conta foarte mult în play-off. După cum se ştie, regulamentul spune că în play-off se porneşte cu punctele acumulate în meciurile directe. Pentru că noi am pierdut partidele din tur, 0-1 la juniori A şi 0-3 la juniori B, trebuie să câştigăm aceste jocuri dacă vrem să mergem mai departe. Îmi doresc foarte mult ca vremea să fie frumoasă şi să participăm la un fotbal de calitate“, a completat Bogdan Pâncu.
Juniorii A de la CSJ Ştiinţa U Craiova sunt antrenaţi de Daniel Mogoşanu, iar republicanii B – de Ovidiu Turcu.

„Sunt meciuri deschise oricărui rezultat“

În tabăra Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“ domneşte optimismul şi fair-play-ul, managerul grupării de la „Hanul Doctorului“, Paul Răducan, garantând că jocurile vor fi spectaculoase. „Nu sunt orgolii între noi, suntem două şcoli de fotbal care creştem şi promovăm tinere speranţe. Din punct de vedere al competiţiei, am putea spune că este un derbi, pentru că se întâlnesc două echipe aflate pe podium. Noi suntem pe primul loc la ambele categorii de vârstă, iar ei sunt pe locul secund la juniori A şi pe locul trei la B, iar obiectivul este acelaşi. Duminică vom vedea fotbal de mare calitate, asta e clar, iar cel mai bun să câştige. Sigur că îmi doresc ca noi să fim cei buni, pentru că am porni cu un mare avantaj în play-off şi am avea prima şansă să mergem în faza superioară a competiţiei. Sunt meciuri deschise oricărui rezultat“, a declarat Paul Răducan, pentru GdS.
Juniorii A de la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ sunt pregătiţi de Gheorghe Barbu, iar republicanii B – de Paul Răducan.
Aceste două confruntări sunt foarte importante, dovadă fiind şi faptul că au fost delegaţi fluieraşi cu mare experienţă, pentru a evita discuţiile pe tema arbitrajului. Confruntarea de la juniori A dintre CSJ şi „GP“ îl va avea la centru pe Viorel Flueran, iar la juniori B, pe Omar Dumitrică, asistenţi fiind comuni: Daniel Mitruţi şi Adrian Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS