19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrimul sparring, o reuşită pentru elevii lui Pucă

Primul sparring, o reuşită pentru elevii lui Pucă

Patru dintre luptătorii de la clubul Power Gym Craiova au participat, în weekendul trecut, la prima sesiune de sparring din 2013, desfăşurată la Timişoara, cu participarea a încă două cluburi, Knockdown Timişoara şi Ron Gym din Serbia.
Gabriel Nica a înfruntat un sportiv profesionist din Timişoara, Flavius Boiciuc, iar craioveanul a demonstrat că are un talent deosebit şi poate surprinde pe oricine. A urmat o testare cu Emanuel Vintilă, luptător cu multe KO la activ. Gabriel a rezistat şi s-a ales doar cu un knockdown. Craioveanul s-a ridicat şi, la îndemnul antrenorilor, şi-a continuat meciul. Răzvan Tudora (65 kg) s-a comportat exemplar şi a făcut faţă cu brio adversarilor. Alex Lupu (85 kg) încă se reface după două accidentări, un deget de la o mână fracturat şi o coastă fisurată. Cu toate acestea, a demonstrat că se poate ridica după fiecare knockdown şi îşi poate urma drumul. Cătălin Oprea, care ieri a împlinit 16 ani, a făcut o serie de meciuri reuşite la Timişoara. A debutat cu sportivi amatori de la cluburile din Timişoara şi Serbia, impunându-se prin knockdown-uri repetate, dar şi prin KO.
În cea de-a doua etapă, Oprea a înfruntat sportivi seniori profesionişti. Finalul sesiunii i-a adus faţă în faţă pe Cătălin Oprea şi Emanuel Vintilă. „Cătălin a debutat ezitant, ceea ce l-a determinat pe Emanuel să lovească foarte tare, iar pe Cătălin să cadă în genunchi. Eu şi cu Alex Bibire, preparatorul său personal, i-am sugerat să se ridice şi să-şi continue testul, ceea ce a şi făcut, însă o nouă lovitură l-a «îndoit» pe sportivul nostru. Aşa cum era de aşteptat, colegii lui Emanuel au izbucnit în urale, gândindu-se că s-a terminat. De la colţ am strigat «Sus şi la treabă», iar Cătălin a continuat şi a finalizat prin execuţii tehnice deosebite, spre disperarea adversarului, care făcuse uz de tot arsenalul său şi al publicului“, a spus Ionuţ Pucă, antrenorul celor de la Power Gym Craiova. Cătălin Oprea va debuta la profesioniști luna viitoare, în circuitul RFC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS