7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLuţă a dat startul pregătirilor

Luţă a dat startul pregătirilor

http:http://www.youtube.com/watch?v=dtg9y_JUZCY

CS Apa a început în forţă pregătirile pentru retur, Costinel Răduţ şi colegii săi fiind „forjaţi“ bine de antrenori pe aleile Parcului „Nicolae Romanescu“

Vacanţa e de domeniul trecutului în ceea ce o priveşte pe CS Apa Craiova, divizionara C reluându-şi de ieri antrenamentele pentru returul campionatului, la finele căruia trebuie să se claseze pe locul şapte. Costinel Răduţ şi colegii săi au servit prima şedinţă de pregătire din an pe aleile din Parcul „Nicolae Romanescu“, în „meniul“ lui Ionel Luţă şi Florin Dumitru figurând alergări contra cronometru şi multe elemente de stretching, pentru „dezmorţire“. Deşi nu le-a fost deloc uşor, exerciţiile la care au fost supuşi solicitându-i serios, jucătorii craioveni nu au uitat să glumească, Adrian Surdu, Nicuşor Grecu şi Costi Răduţ fiind în prim-plan cu „perlele“.
„Nu vrem să-i facem atleţi, dar ca să joci fotbal trebuie în primul rând să poţi să alergi. Abia apoi vom trece la elementele tehnico-tactice, specifice postului. Cu siguranţă, echipa va arăta bine în retur“, a explicat „secundul“ Florin Dumitru, pentru GdS.
La prima lecţie din an au fost prezenţi următorii jucători: portari: Nicuşor Grecu, Adrian Surdu; jucători de câmp: Frank Orban, Mihăiţă Cristian Chiriţă, Cătălin Marian Duicu, Florin Alexandru Dreşcă, Daniel Alexandru Duca, Mihnea Firoiu, Cătălin Nicolae Niţă, Dănuţ Stancu, Costinel Răduţ, Robert Ionuţ Căle, Octavian Alex Trăistaru, Robert Simion, Mădălin Poenaru, Marius Eduard Dina, Bogdan Pârvoiu, George Smarandache, Bogdan Buşică, Ştefan Stancu, Marian Ghiţă şi Ionuţ Duţă.

„Nu ne gândim
la retrogradare“

Antrenorul principal al CS Apa Craiova, Ionel Luţă, a explicat că nu-şi face probleme în privinţa retrogradării, pentru că echipa va miza pe tineri valoroşi, care, cu o pregătire foarte bună, va urca încet, dar sigur în clasamentul seriei a 4-a din Liga a III-a.
„Suntem un staff care ne-am propus să aducem cât mai mulţi jucători tineri, talente din Craiova sau din regiunea Olteniei, şi să reuşim să atragem spectatorul la fotbal, să vină să-i vadă pe aceşti copii dornici de performanţă. Era normal să fie destui jucători trecuţi la capitolul sosiri şi plecări, pentru că aşa se întâmplă în viaţa fiecărei echipe. Ne-am propus să avem grijă de aceste talente, care în anii trecuţi s-au pierdut cu mare uşurinţă, iar în timp să devină un model pentru copiii care acum s-au apucat de fotbal sau sunt la început“, a spus „principalul“ Ionel Luţă, explicând că obiectivul său este crearea unei echipe competitive, nicidecum evitarea retrogradării: „Noi ne-am propus să alcătuim o echipă care să facă performanţă, nu ne gândim la retrogradare. Trebuie să facem un nucleu de jucători tineri, valoroşi, care, prin munca lor, să ne facă să ne gândim la lucruri bune, la performanţă. Trebuie să ne dorim să jucăm cât mai sus“.

„Ţâcă“ Zamfir a fost numit director tehnic

Începând de ieri, staff-ul echipei CS Apa Craiova a primit ajutoare din partea conducerii, Nicolae „Ţâcă“ Zamfir fiind numit director tehnic. „Mi s-a propus să vin şi să ajut această echipă şi nu puteam refuza. Trebuie să înţelegem că fotbalul craiovean, care în trecut era numărul unu în ţară, acum suferă foarte mult, mai ales din pricina dezafilierii Universităţii. CS Apa este singura echipă din Craiova aflată în competiţiile FRF şi trebuie să avem grijă de ea, mai ales din perspectiva fotbalului juvenil. Nu trebuie să creştem copii pentru celelalte echipe din ţară, ci pentru noi, doar aşa putem redeveni o forţă în fotbalul românesc. CS Apa poate reprezenta un punct de plecare în acest sens“, a spus „Ţâcă“ Zamfir, pentru GdS.
„Ne bucurăm că a venit şi nea «Ţâcă» lângă noi, pentru că dânsul are o experienţă vastă şi poate veni oricând cu sfaturi. Unul propune ceva, celălalt spune altceva sau îl completează pe primul, în felul acesta se găseşte cea mai bună soluţie, deci echipa are numai de câştigat“, a spus Florin Dumitru.
Pentru fotbaliştii craioveni, programul de pregătire din această săptămână va continua în nota în care a început, mai exact cu câte un antrenament fizic în fiecare zi, în jurul orei 11.00, exceptând ziua de joi, când este programată vizita medicală (ora 12.30). Odată dezmorţiţi, alb-albaştrii vor susţine şi un prim joc amical, pentru ca staff-ul tehnic să-şi facă o idee despre nivelul la care se află echipa după o săptămână de pregătire. „Sâmbătă, la ora 12.00, vom juca un amical pe «Termo» cu Energia Craiova, să vedem unde ne aflăm cu pregătirea şi să-i ajutăm pe cei noi să se integreze mai repede în jocul nostru. Apoi vom intra în cantonament, aici, pe plan local, şi vom stabili şi alte jocuri de verificare, dar până atunci trebuie să stăm bine din punct de vedere fizic“, a explicat Ionel Luţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS