20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRegal handbalistic la Polivalentă

Regal handbalistic la Polivalentă

Reprezentanţii mai multor generaţii din handbalul craiovean, masculin şi feminin, se vor înfrunta, astăzi şi mâine, la Sala Polivalentă pentru a comemora doi foşti mari jucători – Gabriela Turea şi Gică Dumitru

Profitând de pauza competiţională, un grup de craioveni, foşti practicanţi sau doar iubitori de handbal, au iniţiat zilele trecute un eveniment prin care să reunească handbalişti din mai multe generaţii, care au reprezentat Craiova cu cinste. Evenimentul se va desfăşura astăzi şi mâine la Sala Polivalentă, iar intrarea va fi liberă.
La feminin este programată astăzi, de la ora 18.30, o partidă între echipa SCM Craiova, din Liga Naţională, şi o selecţionată formată din foste colege ale regretatei Gabriela Turea. De altfel, meciul va fi închinat memoriei fostei glorii a handbalului din Bănie, trecută prematur în nefiinţă, acum şapte ani, la vârsta de 36 de ani, după o lungă suferinţă. Gabi Turea a început handbalul, ca portar, la CSSU Craiova. Apoi a evoluat la CFR Craiova, cu care a promovat în Divizia A. A fost componentă a loturilor naţionale de juniori, tineret şi seniori şi a urmat cursurile şcolii de antrenori, pregătind ulterior juniorii CSSU Craiova şi CFR Craiova. Pentru merite deosebite a primit titlul de antrenor emerit, iar printre performanţele sale se numără şi titlul european obţinut în 1999, în Germania, din postura de antrenor secund al echipei naţionale de junioare a României.
După meciul fetelor, în jurul orelor 19.30, se va disputa o partidă între două generaţii de handbaliştii craioveni, cei cu vârsta până în 40 de ani şi cei peste 40 de ani. Acest meci se va juca în memoria fostului căpitan al echipei Universitatea Craiova, Gică Dumitru, care s-a stins din viaţă săptămâna trecută, la numai 56 de ani. Iniţial, se stabilise ca echipa de old-boys din Bănie să înfrunte o selecţionată similară din Reşiţa, dar s-a renunţat la idee.
Gică Dumitru și-a început activitatea la CSS Craiova, apoi a trecut la CS Universitatea Craiova (1975-1995). Este dublu câştigător al Campionatului Naţional cu echipa din Bănie, a câştigat o Cupă a României, a fost selecţionat la naţionalele de juniori, tineret (locul 7 la CM tineret Suedia), seniori (locul 1 la CM universitar, locul 5 la CM din Germania) şi a devenit Maestru al sportului. Din 1993, Gică Dumitru a activat şi în arbitraj, având peste 90 de jocuri arbitrate în cadrul Campionaului Naţional.
După această partidă, organizatorii vor premia patru dintre cei mai reprezentativi antrenori de handbal: Alexandru Teuţan, Constantin Tosum, Paul Stuparu şi Vasile Mărgulescu (Bucureşti).

SCM are două amicale cu CSM Bucureşti

Pe lângă demonstrativul din această seară, echipa feminină SCM Craiova va disputa în aceste zile două meciuri amicale în compania unei formaţii puternice din Liga Naţională, CSM Bucureşti. Primul joc are loc astăzi, de la ora 15.30, iar cel de-al doilea este programat mâine, la ora 12.00, tot la Polivalentă. „Aveam nevoie să întâlnim o echipă bună, care să ne pună probleme. Vor fi două meciuri interesante şi sper să avem o evoluţie bună deoarece ne aşteaptă un retur greu“, a spus antrenorul Bogdan Burcea.
Craiovencele au participat săptămâna trecută, la Râmnicu Vâlcea, la Memorialul „Constantin Tiţa“, adjudecându-şi trofeul.
Mihaela Briscan şi colegele sale au câştigat toate cele trei partide disputate, după cum urmează: 42-22 cu o selecţionată din Vâlcea (junioare de la Liceul Energetic şi Centrul Naţional), 33-23 cu HCM Roman şi 31-29 cu CSM Ploieşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS