7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJuniorii lui Vali David au impresionat la Constanţa

Juniorii lui Vali David au impresionat la Constanţa

Grupele de copii născuţi în 2001 şi 2003-2004 ale CSJ Ştiinţa U Craiova şi-au măsurat forţele la Constanţa cu Farul şi Academia „Gheorghe Hagi“, rezultatele fiind remarcabile

Unde-i valoare sunt şi rezultatele, asta a fost concluzia constănţenilor de la Academia „Gheorghe Hagi“ şi Farul după vizita primită din partea juniorilor de la CSJ Ştiinţa U Craiova. „Am discutat cu prietenii mei de la Constanţa şi am decis să mergem acolo să susţinem câteva jocuri amicale în compania Farului şi Academiei «Hagi». Am făcut deplasarea cu grupa de copii născuţi în 2001 şi cu una compusă din cei de la 2003 şi 2004. Am vrut să văd nivelul la care ne aflăm în momentul de faţă, comparativ cu cele două cluburi recunoscute pentru centrele de copii şi juniori“, a explicat antrenorul Valentin David, pentru GdS.
Nu mică i-a fost surpriza fostului portar al Universităţii Craiova când rezultatele au fost dintre cele mai bune, iar evoluţia micuţilor săi i-a impresionat până şi pe antrenorii şi părinţii rivalilor. Grupa de 2001 a fost invincibilă în cele trei partide disputate pe malul Mării Negre, înregistrând victorii frumoase şi concludente. Emilian Pacionel şi compania s-au „încălzit“ cu Farul Constanţa, câştigând cu 2-1, apoi au urmat două confruntări cu Academia „Gheorghe Hagi“: în prima s-au impus cu 7-1, în cea de-a doua cu 6-4.
La „combinata“ 2003-2004 succesele au cam lipsit, pentru că adversarii au mizat pe jucători mai mari, cei pe care ar fi trebuit să-i utilizeze fiind deja în vacanţa de iarnă. CSJ a pierdut cu 4-0 în faţa grupei de 2002 a Farului, şi a remizat, scor 3-3, cu Academia „Gheorghe Hagi“, tot cu 2002. „O înfrângere «meritată», aş putea spune, am suportat-o de la grupa de 2003 a lui Hagi, care într-adevăr au fost mai buni“, a punctat Vali David, care a fost secondat la Constanţa de Tomiţă Ilin.

„Copiii au avut
de învăţat“

Antrenorul grupării CSJ Ştiinţa U Craiova, Valentin David, s-a declarat mulţumit de rezultatele acestei expediţii de la Constanţa şi spune că elevii săi l-au surprins plăcut. „A fost o experienţă bună, cu adversari redutabili pentru ambele grupe. Când am plecat de acasă le-am transmis copiilor că vreau să trateze aceste meciuri cu seriozitate, pentru că vreau să văd ce sunt în stare, care le este valoarea, şi m-am bucurat să văd că au înţeles mesajul. Mi-a plăcut atitudinea lor, angajamentul din timpul meciurilor, au demonstrat practic că s-au mai maturizat, ceea ce mă bucură foarte mult. Suntem respectaţi de multe cluburi importante din ţară, de la Arad, Timişoara, Braşov etc., şi suntem invitaţi des la astfel de acţiuni, iar noi le onorăm în funcţie de posibilităţi. Acum am mers la Constanţa pentru a doua oară, pentru că ştiam de ce condiţii vom beneficia, dar şi valoarea adversarilor. Repet, a fost o acţiune foarte bună pentru noi şi recunosc că am fost surprins foarte plăcut de copii mei. De altfel, şi antrenorii, şi părinţii celor de la Constanţa au avut numai cuvinte de laudă la adresa noastră, ceea ce ne bucură şi ne arată că suntem pe drumul cel bun cu pregătirea. M-a mişcat foarte tare un lucru la grupa mea de 2001: la finalul unui meci câştigat de noi, copiii de la echipa adversă au început să plângă, supăraţi că au luat bătaie pe terenul lor, în faţa propriilor părinţi… Fără să le spună cineva, copiii noştri s-au dus şi i-au îmbărbătat, iar pe unul, nu vreau să dau nume, l-am auzit eu când i-a zis unui adversar: «Nu mai fi supărat, că n-are rost. Şi noi am luat multă bătaie la rândul nostru şi poate o să mai luăm». Am rămas impresionat, de asta spus că s-au maturizat“, a spus tehnicianul craiovean.

Vacanţa mai poate aştepta

Pentru juniorii de la CSJ Ştiinţa U Craiova, vacanţa mai poate aştepta o săptămână. Grupa de copii născuţi în 2001 va mai sta în pregătiri încă o săptămână, dar antrenamentele nu vor fi din cele grele, ci de menţinere în formă. Pentru cei născuţi în 2004 urmează un turneu amical care va avea loc mâine, în intervalul orelor 16.00-18.30, la terenurile artificiale şi acoperite din incinta Complexului Sportiv „Ion Oblemenco“. Alături de CSJ vor mai participa echipele similare ale cluburilor Abc Craiova (antrenor Marius Popa) şi Sport Kids Drobeta Turnu Severin (antrenor Cornel Mihart).

Componenţa loturilor deplasate
la Constanţa

Grupa de copii născuţi în 2001: Ştefan Boznea, Andrei Tudose – Radu Foleanu, Cătălin Ionescu, Cristian Popa, Nicuşor Ilin, Emilian Pacionel, Ştefan Barbu, Andrei Diaconu, Robert Tudor, Cătălin Teleru, Antonio Cucit, Andrei Militaru, Sorin Radu, Ştefan Rezeanu, Ştefan Albăstroiu, David Staiculescu, Cătălin Andrei, Cristian Mic.
Grupa de copii născuţi în 2003-2004: Valentin Iancu, Ionuţ Ogarcă – Sebastian Neţoiu, Eric Gagiu, Martin Sărdaru, Dragoş Popa, Darius Rădoi, Mincă Vlăduţ, Alexandru Diaconescu, Elvis Ghincea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS