14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrimul meci, primul punct

Primul meci, primul punct

Handbalistele de la SCM Craiova au remizat cu CSM Ploieşti, cea mai bună marcatoare a oltencelor fiind Dana Băbeanu, cu opt goluri marcate. SCM joacă duminică la Filiaşi (ora 11.00), cu Danubius Galaţi.

CSM Ploieşti şi SCM Craiova, echipe care s-au salvat in extremis anul trecut de la retrogradare, au remizat joi, scor 25-25, în primul meci din noul sezon al Ligii Naţionale, găzduit de Plopeni. Formaţia prahoveană, pentru care fosta jucătoare a Craiovei, Dana Crap, a fost principala marcatoare (7 goluri), a condus la pauză cu 13-11, dar, deşi meciul a fost echilibrat, oltencele puteau pleca acasă cu două puncte în loc de unu, dacă în ultimul minut de joc nu iroseau o lovitură de la 7 metri, unica de care au beneficiat, prin Dana Băbeanu. Nici ploieştencele, antrenate de Mircea Anton, nu se pot declara mulţumite de remiză, mai ales că au avut ultimul atac al meciului şi nu au ştiut să profite. „A fost un meci pe muchie de cuţit, cu destule răsturnări de scor. Un joc de rutină, nu foarte spectaculos, de luptă, în care ambele echipe au pus accentul pe apărare. Rezultatul este echitabil, dar din punctul nostru de vedere e o partidă ratată, pentru că trebuia să câştigăm cele două puncte“, a fost de părere antrenorul formaţiei CSM Ploieşti, Mircea Anton, citat de Handbalvolei.

E bun şi egalul

De partea cealaltă, Bogdan Burcea, tehnicianul craiovencelor, a recunoscut că este mulţumit şi cu un punct: „Sunt mulţumit de rezultat, dar eram şi mai mulţumit cu cele două puncte pe care le-am avut în mână la un moment dat. Am început partida ezitant, dar încet-încet fetele au intrat în joc şi au făcut o partidă foarte bună, s-au dăruit, s-au mobilizat şi a ieşit un bun joc de echipă“.
„Locomotiva“ formaţiei oltene şi totodată MVP-ul partidei a fost Dana Băbeanu, jucătoare care, deşi a ajuns mai târziu la echipa craioveană, pare să se fi integrat repede. Dana a marcat 8 goluri, celelalte reuşite aparţinând jucătoarelor Mihaela Briscan (6 goluri), Ana Maria Apipie (5), Andreea Mitran (2), Andreea Ianaşi (1), Alexandra Gogoriţă (1). Au mai evoluat: Ionica Munteanu, Ildiko Barbu, Maria Vlăsceanu (portari), Cristina Florică, Andreea Dincu şi Ana Maria Hamciuc.

Pătuleanu şi Lazarin, adversarele Craiovei

Pentru SCM Craiova urmează partida de duminică cu Danubius Galaţi, de la Filiaşi, programată să înceapă la ora 11.00. Formaţia din Galaţi, pregătită de Alexandrina Soare, a fost învinsă în runda inaugurală la CSM Bucureşti, noua echipă a Cristinei Vărzaru, cu scorul de 28-22. La formaţia din Galaţi evoluează două handbaliste care până în urmă cu două săptămâni au făcut parte din lotul SCM Craiova din motive mai mult sau mai puţin cunoscute. În partida cu CSM Bucureşti, ambele au marcat câte două goluri. Bogdan Burcea consideră că noua echipă a Galaţiului este imprevizibilă: „Nu va fi deloc un meci uşor, Galaţiul are şi jucătoare stăine, dar vom face tot posibilul să ne impunem. Îmi doresc din partea fetelor aceeaşi determinare şi atitudine ca la meciul de la Plopeni. Aştept şi suporteri din Craiova să vină să ne suţină“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS