17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIonuţ Drăguşin: Craiova este o provocare pentru mine

Ionuţ Drăguşin: Craiova este o provocare pentru mine

Pivotul naţionalei de baschet a României a ales să evolueze sezonul viitor la SCM-U Craiova, deşi nu ducea lipsă de oferte. Cel mai înalt sportiv român în activitate (2,21 metri) le promite fanilor că puţine echipe vor pleca învingătoare din Bănie.

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a realizat transferul verii prin aducerea lui Ionuţ Drăguşin, un pivot care măsoară 2,21 metri şi este om de bază în naţionala României. Pe terenul de baschet, talia reprezintă un avantaj uriaş. Dacă adaugi şi un devotament ieşit din comun, atunci obţii un jucător care te poate ajuta să câştigi meci după meci. Victorii pe bandă rulantă vrea să obţină şi Drăguşin pentru noua sa echipă.
Aflat în cantonamentul naţionalei României, pivotul în vârstă de 26 de ani, care a mai evoluat la echipe precum Braşov, Piteşti, Mediaş, dar şi în Spania, a spus că pentru el transferul la Craiova reprezintă o provocare: „Am avut oferte, dar am ales SCM-U Craiova pentru că mi-a plăcut proiectul, au un antrenor principal sârb, Andelko Mandic, care vine cu ceva nou, iar prezenţa în funcţia de manager a lui Marius Toma, un om care a dat dovadă de mult respect faţă de mine, m-a convins. Pentru mine este o provocare. Am venit să facem o echipă competitivă, iar adversarii să nu mai vină în Bănie siguri că vor obţine o victorie facilă. Chiar dacă nu vom câştiga toate partidele, pentru că este imposibil, le promit fanilor că vom «muri»pe teren, aşa cum se zice în baschet“.
Ca adversar, Ionuţ le-a făcut zile fripte craiovenilor, iar acum promite acelaşi lucru pentru adversarii oltenilor şi spune că rezultatele bune vor atrage publicul la sală: „Am jucat la Mediaş, o echipă cu mulţi spectatori, dar am jucat şi la Braşov, o echipă care la începutul sezonului avea 20 de spectatori, iar la final 1.600. Deci ,cred că şi la Craiova vom aduce multă lume în noua polivalentă“.
Pe Ionuţ Drăguşin mulţi antrenori l-au comparat din punct de vedere fizic cu Ghiţă Mureşan, chiar dacă fosta vedetă NBA are, totuşi, zece centimetri în plus faţă de el.
În ceea ce priveşte calităţile sale, Ionuţ a fost catalogat de tehnicieni ca fiind unul din jucătorii cu cel mai mare potenţial din România, dar pivotul recunoaşte şi el că de multe ori a „păcătuit“ în teren, fiind un jucător care se enervează foarte repede: „Din cauza temperamentului meu am un comportament agitat şi nu mă pot stăpâni în timpul meciurilor, uneori“.

Poartă mărimea 51 la picior

Dacă pe terenul de baschet înălţimea face din Ionuţ un zid de netrecut în faţa adversarilor, în afara terenului apar unele inconveniente. Ai nevoie de un pat, haine sau de încălţăminte pe măsură, iar acestea se fac, de obicei, la comandă.
Ionuţ Drăguşin recunoaşte că nu-i deloc simplu să ai 2,21 metri înalţime. „De obicei, cel mai uşor mă descurc cu încălţămintea sport. Aici nu am probleme. Îmi găsesc ghete de baschet sau adidaşi chiar şi în magazinele specializate din ţară. Nu peste tot, dar mă descurc“, a spus Ionuţ, care poartă numărul 51 şi jumătate la picior.
Problemele încep la hainele şi încălţămintea de stradă. „Pantofi şi haine îmi cumpăr, în general, din străinătate. Găsesc mai greu lucruri pe măsura mea aici“, a explicat Drăguşin. Iar în ceea ce priveşte patul, obligatoriu nu trebuie să aibă tăblie la picioare.

Are program încărcat la naţională

Drăguşin se află de ceva timp în pregătire alături de colegii de la naţionala de seniori a României, care va disputa în perioada următoare partide de calificare pentru Eurobaschet 2013. Primul adversar al tricolorilor va fi Olanda. Partida se va disputa mâine, la Sibiu, de la ora 18.00. Trei zile mai târziu, românii vor juca în Georgia, pe 24 august, cu Bosnia, tot la Sibiu, pe 27 august, în deplasare cu Letonia, pe 30 august în deplasare cu Olanda, pe 2 septembrie la Sibiu cu Georgia, pe 8 septembrie în Bosnia, iar pe 11 septembrie, acasă cu Letonia, într-un oraş nestabilit încă. „Avem o grupă foarte grea, cu adversari tari, şi sperăm la o clasare cât mai bună posibil“, spunea ieri noul pivot al echipei SCM-U Craiova, care se va alătura noii sale echipe după campania de calificare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS