10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanca Denisa Rogojinaru a ales Ştiinţa Bacău

Craioveanca Denisa Rogojinaru a ales Ştiinţa Bacău

Voleibalista părăseşte SCM-U Craiova după trei sezoane pentru o echipă care se bate pentru titlu

SCM-U Craiova pierde sportivi pe bandă rulantă, dar nu reuşeşte să aducă alţii, cel puţin de aceeaşi valoare cu cei care pleacă.
Voleibalista Denisa Rogojinaru (fostă Drâmboi), originară din Craiova, a ales să părăsească echipa din oraşul natal, pentru care evoluase trei sezoane şi a semnat un contract cu vicecampioana din sezonul trecut, Ştiinţa Bacău. Jucătoarea de 27 de ani, componentă a lotului naţional de senioare al României, a explicat ieri de ce a ales să joace în Moldova, sub comanda antrenorului Florin Grapă. „Am luat această decizie pentru că prefer să merg la o echipă care evoluează la nivel mai înalt, nu la una care are ca obiectiv cupele europene. Am petrecut trei ani şi jumătate la Craiova, am plecat în condiţii amiabile, şi poate mă voi reîntoarce să joc pentru oraşul meu natal, dar acum vreau performanţă, iar Bacăul este o echipă care trage la titlu“, a spus Denisa, jucătoare de bază la SCM-U, care venise la Craiova de la Rapid Bucureşti.
Jucătoarea care evoluează pe postul de extremă a recunoscut că a contat şi partea financiară, iar de acum are de tras tare în perioada de pregătire pentru a se impune ca titulară la formaţia băcăuană. „De ce să nu recunosc că şi banii au fost unul dintre motive, dar nu principalul. Motivul principal este faptul că am o vârstă şi vreau performanţă. Acum va trebui să mă pregătesc bine pentru că sunt nou-venită şi, ca să joc titulară, trebuie să demonstrez că am valoare“, a spus voleibalista.

Incertitudine
în Bănie

Denisa Rogojinaru se alătură plutonului de voleibaliste care s-au despărţit de clubul craiovean în această vară. Dan Pascu, noul manager al echipelor de volei de la SCM-U, spunea în urmă cu câteva zile că nu mai sunt decât două-trei jucătoare sub contract cu echipa craioveană, iar discuţiile cu posibile înlocuitoare a celor plecate merg destul de greu. În această perioadă se încearcă găsirea şi a unui antrenor principal sau secund, care să completeze staff-ul tehnic din care mai face parte Puşa Dina.
Majoritatea echipelor de la SCM-U, cu excepţia handbalistelor, care au început deja antrenamentele, se vor reuni în prima săptămână din luna august.
În ceea ce priveşte echipa feminină de volei, nu se ştie încă ce obiectiv va avea, de cine va fi pregătită şi care vor fi jucătoarele care vor juca pentru culorile SCM.

Campionatul începe
în octombrie

Singura certitudine este că noul sezon al Diviziei A1, cu 12 echipe, va debuta pe 6 octombrie, oltencele urmând să evolueze în deplasare, la Blaj. O săptămână mai târziu, SCM-U va disputa primul meci acasă, cu Piatra Neamţ. Denisa Rogojinaru îşi va înfrunta repede fosta echipă, pe 20 octombrie, la Bacău, în etapa a treia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS