7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSeverinenii s-au descurcat onorabil cu Roma

Severinenii s-au descurcat onorabil cu Roma

Trupa lui Marian Bondrea a cedat greu, scor 0-2, în amicalul de lux, disputat în Italia, cu AS Roma, lăsând o impresie bună

Oficialii grupării CS Turnu Severin au renunţat imediat la ideea de a merge în cantonament în Austria, când au primit propunerea de a juca un amical cu celebra formaţie AS Roma, şi au acceptat pe loc stagiul din Slovenia. Deşi temători la început, oltenii lui Marian Bondrea şi-au văzut visul împlinit şi au jucat împotriva primei echipe a italienilor, nu cu Primavera, aşa cum se aşteptau mulţi.
Amicalul de lux a avut loc sâmbătă după-amiază, la Riscone di Brunico (Italia), iar severinenii au fost nevoiţi să parcurgă 300 de kilometri pentru această întâlnire. Cu toate astea, „a meritat“, după cum susţin jucătorii la unison, chiar dacă Marius Bălău şi compania au pierdut cu 2-0, golurile romanilor fiind marcate de Burdisso (‘42) şi Lopez (‘65), informează romaniansoccer.com.

Oltenii au pus probleme în atac

Antrenorul Romei, Zdenek Zeman, a început cu Bogdan Lobonț titular şi cu un sistem obişnuit pentru echipele antrenate de el, 4-3-3, iar italienii au avut prima ocazie de gol, prin Lamela, al cărui şut a trecut pe lângă poarta apărată de Şteţca. Replica severineană a venit în minutul 20, când Cosmin Vancea l-a pus la grea încercare pe Lobonţ cu un şut, „Pisica“ respingând cu dificultate în corner. Oltenii au continuat să arate că n-au bătut drumul degeaba, Pătraşcu şi Moutinho semnând şi ei două ocazii bune de gol. Experienţa şi valoarea au făcut însă ca AS Roma să intre în avantaj la pauză, Burdisso înscriind cu o lovitură de cap de la 11-12 metri, după o lovitură de colţ (1-0, ‘42).
În repriza secundă, s-au operat multe schimbări în ambele formaţii, însă jocul nu a avut deloc de suferit. CS Turnu-Severin a ratat cea mai mare ocazie de gol a meciului prin nou-intratul Joel, care a trimis mingea din foarfecă în transversala porţii apărate de Stekelenburg. Italienii au fost mult mai eficienţi în faţa porţii lui Şteţca, atacantul uruguayan Nico Lopez, cel mai bun jucător al romanilor, majorând diferenţa în minutul 65, după ce a driblat doi severineni înainte să şuteze (2-0).
În ultimul sfert de oră al întâlnirii, s-a văzut diferența de pregătire fizică între români şi italieni. Primii sunt aproape să înceapă campionatul, în timp ce Roma este abia la al doilea amical al verii, după 9-0 cu o formație de amatori. CS Turnu-Severin a mai irosit o şansă bună de a marca un gol de onoare, fostul mijlocaş al Universității Craiova, Marius Ologu, remarcându-l pe Stekelenburg cu un şut din afara careului.
AS Roma (4-3-3): Lobonţ (’46, Stekelenburg) – Rosi (’55, Marquinho), Burdisso, Heinze, Taddei – Pizarro (’62, Verre), Florenzi (’46, Perrotta), Pjanic (’55, Lucca) – Lamela (’46, Nico Lopez), Totti (’36, Bojan), Osvaldo (’55, Borriello). Antrenor: Zdenek Zeman.
CS Turnu-Severin (4-3-3): Şteţca – Marinescu, Mitic, Bălău, Ninu (’46, Golic) – Pătraşcu, Moutinho, Olah – Neacşa, Zaharia, Vancea. Au mai jucat: Dandea, Ologu, Bălace, Giurgiu, Buleică, Cosic, Stan, Gavrilescu, Dragalina, Stoica, Joel Thomas (atacant francez) şi Jovan Golic (mijlocaş sârb).
Odată cu acest joc amical, CS Turnu Severin a încheiat stagiul de pregătire din Slovenia, iar aseară urma să ajungă acasă. Pentru trupa lui Marian Bondrea urmează o săptămână foarte solicitantă. Vineri debutează în Liga I, contra celor de la Dinamo, partida fiind programată de la ora 20.20. (Antena 1).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS